Czy ktoś może mi powiedzieć czy w mazdzie demio jest wyswietlana konrolka rezwrwy paliwa tz. czy się swieci gdy jest rezerwa,i ile ma bak 40 czy 42l
Kontrolka rezerwy paliwa
Strona 1 z 1
co do pojemnosci baku to nie wiem – ale roznica miedzy 40 a 42 jest raczej malo istotna w codziennej eksploatacji.
rezerwa:
jesli to Twoja pierwsza mazda to moze byc dla Ciebie dziwne ale nie wszystkie modele/wersje wyposarzeniowe posiadaja kontrolke rezerwy. moja bg (pierwsza z lewej zielona z podpisu) kontrolki rezerwy nie posiadala – rocznik 94, MX5 '01 – takze rowniez nie posiada.
kiedys mnie to irytowalo ale przywyklem... i tak przewaznie tankuje do pelna gdy mam ponizej 1/4 w baku
rezerwa:
jesli to Twoja pierwsza mazda to moze byc dla Ciebie dziwne ale nie wszystkie modele/wersje wyposarzeniowe posiadaja kontrolke rezerwy. moja bg (pierwsza z lewej zielona z podpisu) kontrolki rezerwy nie posiadala – rocznik 94, MX5 '01 – takze rowniez nie posiada.
kiedys mnie to irytowalo ale przywyklem... i tak przewaznie tankuje do pelna gdy mam ponizej 1/4 w baku
ja miałem poniżej 1/4 baku i żadnej kontrolki na desce nie widziałem świecącej , poza tym chyba w ogóle jej nie ma . Dla jeżdżących na oparach to chyba złą wiadomość 

- Od: 18 paź 2011, 22:02
- Auto: Mazda Demio 1,3 16V, 72KM, 1999
Są chyba 4 rodzaje zegarów w demio, dwa są prawie identyczne z tym,że w jednej nie ma kontrolki rezerwy.Chyba nie ma co jeździć do zdechu,żeby to sprawdzać...myślę,że powinna się zapalić zanim wskazówka dobije do końca 
- Od: 16 paź 2011, 07:55
- Auto: Mazda Demio 1.3 16v 2000r
Strona 1 z 1