No cóż, po co mam się wypowiadać na temat tego auta, skoro jaki koń jest każdy widzi

Ale spróbuje...
Auto sprawuje się genialnie, przejechałem nim dopiero 3000km więc za dużo nie mogę powiedzieć. Przyśpieszenie kosmiczne, prowadzenie genialne, zawieszenie pracuje jak na 18tki bardzo komfortowo. Bardzo fajna gadająca nawigacja, niestety Polska jest białą plamą. Auto daje ogromną przyjemność z jazdy. Rewelacyjna i bardzo precyzyjna skrzynia biegów. Słaba widoczność do tyłu, duże lusterka, szkoda, że centralne lusterko nie ma opcji automatycznego przyciemniania, ale ten problem rozwiąże przyciemniając szyby. Spalanie oscyluje w granicach 14tu litrów, w przypadku używania tempomatu jakieś 11 litrów. Na autostradzie pod Kolonią rozpędziłem się do licznikowych 255km/h i nie wchodziłem jeszcze na czerwone pole. Auto sprowadziłem z Kolonii od dielera mazdy jako samochód demo. Przebieg przy kupnie około 6000km, auto pachnie nowością. Pod Bydgoszczą ostatnio wyskoczył mi kot i miałem trochę roboty ze zderzakiem, natomiast dało się to ładnie połatać, zdjęć nie wrzucam bo szkoda na to patrzeć. Co ciekawe przekonałem się, że części w ASO do MPS'a nie powalają i np. zderzak jest tańszy niż do Focusa. Z dostępnością też nie ma problemu bo wszystko załatwiają w 7 dni. Jedyny mankament w moim przypadku to brak serwisu w Bydgoszczy, i tutaj pytanko: Gdzie się serwisować? Kolor auta to tak zwany Polar-Silber. Zdjęcie poniżej:
Kolejne pytanko, co robicie z oponami zimowymi. Tzn czy da się tam zamontować jakieś mniejsze felgi i węższe opony, czy tylko 18tki? Dzisiaj udało mi się rozpracować sterowanie szybami z miejsca kierowcy, bo nie działało. Swoją drogą interesujące utrudnienie. Instrukcje niestety mam po niemieckiemu i nie do końca ją rozumiem. Jest jakaś instrukcja w j. polskim? Wcześniej byłem w klubie Vectry, ale chyba czas zmienić barwy, nigdy w życiu nie kupie już opla. Po prostu nie da się tego porównać. Szczerze mówiąc tą mazdą jeździ się przyjemniej niż Audi A6, ale to subiektywna ocena, bo oba auta są interesujące. MPS z zewnątrz praktycznie nie rzuca się w oczy co osobiście bardzo mi pasuje. Samochód jest tak zrobiony, że nie ma się do czego przyczepić, mam nadzieje, że mnie nie zawiedzie. Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. Czy radio ma funkcje odtwarzania mp3?
Pozdrawiam
Cyprian K.