Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje

Mazda3 MPS 2009– (BL) / Mazda3 MPS 2006–2009 (BK) / Mazda6 MPS 2006–2008 (GG)

Postprzez kryystian » 1 cze 2010, 22:26

Stivi napisał(a):No kwiatek sprzedal furacza,ja sie pozbylem rowniez nawet ostatnio kryystiana widzialem na e-bayu.

miesiąc i nic, to wogóle jest do sprzedania? <rotfl>
pozdro
HARDLINE
Forumowicz

Od: 16 lip 2008, 19:57
Auto: gh sport
(6mps)

Postprzez habzimierz » 1 cze 2010, 22:39

u nas anglika sprzedasz latwiej niz u siebie hahaha
2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen

Auto Księzyno – nie polecam!!!!
Forumowicz

Od: 23 lut 2008, 18:36
Auto: Zonda R swap z CCX

Postprzez Stivi » 1 cze 2010, 23:41

kryystian napisał(a):
Stivi napisał(a):No kwiatek sprzedal furacza,ja sie pozbylem rowniez nawet ostatnio kryystiana widzialem na e-bayu.

miesiąc i nic, to wogóle jest do sprzedania? <rotfl>
pozdro

spokojnie, sprzedasz to auto. Lepiej dluzej poczekac a wziasc wiecej szmalcu. :)
Jakies plany po sprzedazy? Tylko nie mow ze bawarka bedzie i do tego e90/92 ? hahaha Bo nie uwieze <zeby>
Stivi

Postprzez kwiatek1901 » 2 cze 2010, 03:49

Makave napisał(a):No i teraz rodzynek – przewod wspomagania kierownicy trzeba wymienic razem z chlodnica wspomagania (bo to jedna czesc) co nowe koszci 1900 zl,

Wkurw...m sie normalnie <oczy> jak tydzien temu wymieniali olej to chyba zdejmowali oslone,mowilem im zeby sprawdzili wszystko jak sie nalezy no i co gowno sprawdzili :( trzeba stac i patrzec na pazury inaczej nie da rady <nauka>bylem u nich i powiedzialem ale teraz to musztarda po obiedzie :(
Fenix ma racje,poprostu to olej skoro stan plynu jest ok ;)
Cale szczescie ze tarcze i klocki zdazyli wymienic <rotfl> przynajmniej z tym bedziesz mial spokoj ;)
Co do skor koles ktory je impregnowal powiedzial zebys robil to samo co 6-12 miechow ;)
fazer72 napisał(a):Kwiatek, Ty dresiarzu. Widziałem na eBayu szklane drzwi do biemdablju. Może bys sobie takie sprawił ? Dresik będzie widać :D

Pomyslimy <rotfl>
habzimierz napisał(a):Gratuluje i oby Ci sie dobrze sprawowala tj lepiej niz mps <spoko>

Dzieki habzimierz ;) mps byl <spoko>
habzimierz napisał(a):no no taki zestawik tez bym chetnie lyknal :)

No to poczekaj pare miechow ;)
Teraz czeka mnie niezly cyrk :( najpierw atest z policji <oczy>nastepnie oryginalny certyfikat z bmw(w mercedesie czekalem caly miesiac na ten durnowaty glejt <oczy> ),blachy tranzytowe,kontrol techniczna a w Polsce rzeczoznawca bo nie jestem jeleniem zeby placic ponad 18% od rynkowej wartosci i jeden dzien na rejestracje.
FeniX napisał(a):Moze Kwiatek zalal za duzo i poprostu sie "upuszcza"

Wcale bym sie nie zdziwil zeby tak wlasnie bylo hahaha po przedostatnim serwisie mogli dolac za duzo a w ostatnim dopatrzyc sie i sciagnac nadmiar <oczy>
Pzdr,Kwiatek
Forumowicz

Od: 20 wrz 2009, 20:58
Auto: W169,W251,E92

Postprzez Makave » 2 cze 2010, 10:29

kwiatek1901 napisał(a): Wkurw...m sie normalnie <oczy> jak tydzien temu wymieniali olej to chyba zdejmowali oslone,mowilem im zeby sprawdzili wszystko jak sie nalezy no i co gowno sprawdzili :( trzeba stac i patrzec na pazury inaczej nie da rady <nauka>bylem u nich i powiedzialem ale teraz to musztarda po obiedzie :( Fenix ma racje,poprostu to olej skoro stan plynu jest ok ;)

Spoko, wazne ze nic nie puka, stuka, dymi ani rzezi no i ze plam na ziemi nie zostawia <faja> Wiadomo jak to jest – albo zalali najpierw plyn do wspomagania i im pocieklo i stwierdzili ze to toto, jak sam mowiles i tak zalalali za duzo, moze bylo cieplo i sie chlopaki spieszyli do domu roznie bywa :) Sie ubezpieczeniem zrechabilitowali przynajmniej <spoko>

Cale szczescie ze tarcze i klocki zdazyli wymienic <rotfl> przynajmniej z tym bedziesz mial spokoj ;)
Co do skor koles ktory je impregnowal powiedzial zebys robil to samo co 6-12 miechow ;)

Nie no generalnie autko w swietnym stanie, co do skor to mam obok siebie myjke co maja w ofercie takze konserwacje skor takze spoko, tyle ze z tymi 6 miesiacami to koles przesadzil <glupek2>

kwiatek1901 napisał(a): Teraz czeka mnie niezly cyrk :( najpierw atest z policji <oczy>nastepnie oryginalny certyfikat z bmw(w mercedesie czekalem caly miesiac na ten durnowaty glejt <oczy> ),blachy tranzytowe,kontrol techniczna a w Polsce rzeczoznawca bo nie jestem jeleniem zeby placic ponad 18% od rynkowej wartosci i jeden dzien na rejestracje.

Ano jest troche zabawy, ostatnio jak kupowalem Xedosa z Niemiec to zostawilem ojcu zeby zalatwil wszystkie formalnosci a sam pojechalem na urlop hahaha Ale jak widac rypania sie ze sprowadzeniem autka z Belgii jest duzo wiecej :(

FeniX napisał(a): rozgladnij sie tez na toyo T1R które na allegro wyrwiesz po niecałe 500zł.. z tym ze nie pamietam dokladnie rozmiaru jaki tam jest ale na 100% albo 215/45/18 albo 225/45/18

Hmm na allegro w tej chwili najtaniej 225/45 sa za 676, a wiec drozej niz te bridge, na ceneo i innych takich ceny tez w tych okolicach, kwestia kiedy te bridge beda :( Mam w piwnicy jakies 225/40 po okolo 30k przebiegu wiec moze je zaloze na przeczekanie.
Forumowicz

Od: 22 sty 2010, 13:33
Auto: Mazda 6 MPS 2.3 Disi Turbo, 2006

Postprzez kryystian » 2 cze 2010, 16:22

Stivi napisał(a): Jakies plany po sprzedazy? Tylko nie mow ze bawarka bedzie i do tego e90/92 ? hahaha Bo nie uwieze <zeby>

zostaje przy skośnookich, kończe z powiedzmy performance :) prawdopodobnie subaru legacy w kombi ( nie ten 3,0 :) skupic sie chce na rodzinie :)
pozdro
HARDLINE
Forumowicz

(6mps)

Postprzez nash13 » 2 cze 2010, 19:47

kurcze blaszka sam sie smialem, ze kwiatek sprzedaje a tu czas na moja lalunie przyszedl. Wyjezdzamy z kobieta i 4miesiecznym smykiem za granice, niestety jezdzi sie tam po lewej stronie ehh.
Niecaly rok sie cieczylem w zasadzie cholera, super auto, wielu z was tu narzealo (jak Stivi np :D ) ale odpukac ja lalem paliwo i jezdzilem. Az przykro takie auto zaoferowac ale na pamiatke to mam zdjecia <płacze>
Raczej umrzeć stojąc niż żyć na kolanach
Forumowicz

Od: 16 sie 2009, 22:25
Auto: speed 6

Postprzez kwiatek1901 » 2 cze 2010, 20:10

nash13 napisał(a):kurcze blaszka sam sie smialem, ze kwiatek sprzedaje a tu czas na moja lalunie przyszedl.

Ale jaja <rotfl>
nash13 napisał(a):Wyjezdzamy z kobieta i 4miesiecznym smykiem za granice

No co Ty czego tam?polska gospodarke trzeba wspierac!!!!!
Ja swoja <dupa> zwoze z banicji a Ty wyjezdzasz?
No ale jak juz bedziesz lecial w strone GB to zapraszam w swoje skromne progi ;) i tak masz po drodze :)
Pzdr,Kwiatek
Forumowicz

Od: 20 wrz 2009, 20:58
Auto: W169,W251,E92

Postprzez kryystian » 2 cze 2010, 20:16

nash13 napisał(a):kurcze blaszka sam sie smialem, ze kwiatek sprzedaje a tu czas na moja lalunie przyszedl. Wyjezdzamy z kobieta i 4miesiecznym smykiem za granice, niestety jezdzi sie tam po lewej stronie ehh.
Niecaly rok sie cieczylem w zasadzie cholera, super auto, wielu z was tu narzealo (jak Stivi np :D ) ale odpukac ja lalem paliwo i jezdzilem. Az przykro takie auto zaoferowac ale na pamiatke to mam zdjecia <płacze>

spoko, sprzedam ci swoją :)
HARDLINE
Forumowicz

(6mps)

Postprzez nash13 » 2 cze 2010, 22:16

kwiatek1901 napisał(a):
nash13 napisał(a):kurcze blaszka sam sie smialem, ze kwiatek sprzedaje a tu czas na moja lalunie przyszedl.

Ale jaja <rotfl>
nash13 napisał(a):Wyjezdzamy z kobieta i 4miesiecznym smykiem za granice

No co Ty czego tam?polska gospodarke trzeba wspierac!!!!!
Ja swoja <<dupa>> zwoze z banicji a Ty wyjezdzasz?
No ale jak juz bedziesz lecial w strone GB to zapraszam w swoje skromne progi ;) i tak masz po drodze :)
Pzdr,Kwiatek

polska gospodarke wspierac wypada ale o sobie myslec tez :D a Ty wracasz z banicji? to mnie zastapisz na jakis czas <czarodziej> dzieki za zaproszenie, predziej Ty mnie w ladku odwiedzisz czuje <jupi>
Forumowicz

Postprzez nash13 » 2 cze 2010, 22:16

kryystian napisał(a):
nash13 napisał(a):kurcze blaszka sam sie smialem, ze kwiatek sprzedaje a tu czas na moja lalunie przyszedl. Wyjezdzamy z kobieta i 4miesiecznym smykiem za granice, niestety jezdzi sie tam po lewej stronie ehh.

spoko, sprzedam ci swoją :)

\a sprzeglo wymieniles? :D
Forumowicz

Postprzez kryystian » 3 cze 2010, 16:01

:]
HARDLINE
Forumowicz

(6mps)

Postprzez Makave » 4 cze 2010, 11:48

Coby nie było nudno wrazenia z trasy Wawa- Olsztyn w srode wieczorem, i Olsztyn – Wawa dzisiaj (piatek) rano.

W srode mnostwo aut na trasie (nie ma to jak swieta) wiec bylo troche frajdy z wyprzedania, dzisiaj rano w zasadzie luz na drogach (aczkolwiek i tak bylo wiecej aut niz sie spodziewalem) no i mozna bylo troche autko rozbujac. No ale konkrety:
Wyprzedanie tym autem na trasie to bajka, w zasadzie nigdy nie brakuje mocy, i nie ma wiekszego znaczenia przy jakich predkosciach sie wyprzedza :)
Jazda jest bardzo plynna, jeszcze raz moim zdaniem zawieszenie jest swietnie zestawione, nie odczuwam jakiejs utraty komfortu w porownaniu do Xedosa.
Fotele sa bardzo wygodne, dzieki czemu jazda nie meczy, niestety ceną za to jest slabe trzymanie na boki przy szybszym wchodzeniu w zakret.
Jedyna wada tego autka jest to ze jest dosyc slabo odizolowane od otoczenia przez co jest glosno. O ile np przy 180 km/h motor ledwo sobie pomrukuje przy 4k obr to odglos szumu powietrza oraz opon jest juz dosyc uciazliwy, z drugiej strony jest dosyc porownywalny do Xedosa wiec nie ma co narzekac.

Ogolnie jazda bardzo przyjemna, autko prowadzi sie bardzo pewnie, czas z a kolkiem mija szybko i az zal wysiadac po dojechaniu do celu :)
Forumowicz

Postprzez Stivi » 4 cze 2010, 11:54

Nawet nie bedziesz wiedzial kiedy a MPS Ci sie znudzi i bedzie wydawal wolny tzn taki normalny. Mnie sie szybko znudzil wrecz ospaly mi sie wydawal.
Najlepsza recepta wtedy wskoczyc do jakiegos zwyklego dupowoza a wtedy docenisz znowu MPSa. :D
Fotele sa spoko tez bylem z nich zadowolony (chociaz nie testowalem na zonie <lol> ) ale do siedzenia sa wygodne.
Zycze duzo zabawy i obys byl zadowolony jak najdluzej :) .
Stivi

Postprzez Makave » 4 cze 2010, 14:31

Stivi napisał(a):Nawet nie bedziesz wiedzial kiedy a MPS Ci sie znudzi i bedzie wydawal wolny tzn taki normalny. Mnie sie szybko znudzil wrecz ospaly mi sie wydawal. Najlepsza recepta wtedy wskoczyc do jakiegos zwyklego dupowoza a wtedy docenisz znowu MPSa. :D

Wiadomo do wszystkiego sie czlowiek przyzwyczaja, no coz Xedos znudzil mi sie po prawie 3ch latkach, mysle ze z MPSem bedzie podobnie, jesli sie uda nastepny bedzie GT-R :> Szkoda tylko ze do tego czasu pewnie nikt nie wpadnie na pomysl zeby gdzies pod Wawka wybudowac jakis przyzwoity tor :(

Fotele sa spoko tez bylem z nich zadowolony (chociaz nie testowalem na zonie <lol> ) ale do siedzenia sa wygodne.
Zycze duzo zabawy i obys byl zadowolony jak najdluzej :) .

Dzieki, duzy plus MPSa jest taki ze nawet jak sie troszke znudzi to zawsze mozna troche w nim podlubac i to za przywoite pieniadze <spoko>
Forumowicz

Postprzez FeniX » 6 cze 2010, 11:20

Misiek znow do Ciebie pije :) Założyłem sobie wskaźnik doładowania xtri taki jak Ty masz i... Tobie też miga ta lampka "warn" na czerwono jak masz gaz w podłodze? Ona miga dosłownie pól sekundy kilka razy z rzędu i gaśnie. Czemu się tak dzieje? Widze też ,że doładowanie leciutko ponad 1 Bar dopiero od 4tego biegu. a u Ciebie jak?
Prostak narzeka, mądry radzi
Forumowicz

Od: 11 maja 2009, 04:00
Auto: LEXUS IS250

Postprzez DISItune » 6 cze 2010, 11:45

FeniX napisał(a):Misiek znow do Ciebie pije :) Założyłem sobie wskaźnik doładowania xtri taki jak Ty masz i... Tobie też miga ta lampka "warn" na czerwono jak masz gaz w podłodze? Ona miga dosłownie pól sekundy kilka razy z rzędu i gaśnie. Czemu się tak dzieje?

polecam przeczytać sekcję "Warning Setting" w dołączonej Instrukcji obługi <zeby>

FeniX napisał(a):Widze też ,że doładowanie leciutko ponad 1 Bar dopiero od 4tego biegu. a u Ciebie jak?

tak samo
Firma

Od: 9 lis 2007, 16:07
Auto: 5.7 V8 i R1250R

Był 3 BK MPS 360KM powered by DISI-tune

Postprzez FeniX » 6 cze 2010, 20:37

Misek przeczytałbym gdybym ją miał. Akurat wskaźnik nabyłem okazyjknie bez papierków.
Ty miałeś do Boosta dołączony wężyk podciśnienia i trójnik?? bo ja tego nie dostałem... musiałem osobno kombinować
Forumowicz

Postprzez DISItune » 6 cze 2010, 21:54

FeniX napisał(a):Misek przeczytałbym gdybym ją miał. Akurat wskaźnik nabyłem okazyjknie bez papierków.
Ty miałeś do Boosta dołączony wężyk podciśnienia i trójnik?? bo ja tego nie dostałem... musiałem osobno kombinować

jako znany frajer nie kupowalem okazyjnie i miałem trójnik i instrukcję :P
wrzuć mi na PW adres email to Ci podeślę instrukcję bo mam zeskanowaną
Firma

Od: 9 lis 2007, 16:07
Auto: 5.7 V8 i R1250R

Był 3 BK MPS 360KM powered by DISI-tune

Postprzez FeniX » 10 cze 2010, 13:32

Siema:P (gorąco jak cholera normalnie spadek mocy z 20%)

mam coś takiego do odsprzedania jakby kogoś interesowało http://www.streetunit.com/GReddy_Type_R ... 501662.htm do tego dokładam to http://www.streetunit.com/GReddy_Type_R ... 900511.htm oraz to http://www.streetunit.com/StreetUnit_GR ... umzrgr.htm czyli flansza ze blow off pasuje plug and play do mazda 6 mps mazda 3 mps co do cx 7 nie jestem pewnien. Oczywiście do amerykańskich odpowiedników tym bardziej.Uzywane pół roku stan idealny! zawor moze s"strzelać powietrzem" spowrotem w dolot.
Nie zamieszczam ogloszenia w dziale sprzedam bo zalezy mi zeby zawór cykal w mpsie na youtube masa filmikow z dzwiekiem. jak ktoś zainteresowany to pisać a PW cena jak amnie interesuje to 650zł. (mnie wyszlo 950 z przesylkami clami podatkami itp itd. ) <czytaj>
Forumowicz