Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje
Ja bym Ci doradzil jak wczesniej FeniX Toyo 225/45/18. Opony sredniej klasy a nie scieraja sie tak szybko jak Bridgestone,chodz Bridge to dobre opony.
No kwiatek sprzedal furacza,ja sie pozbylem rowniez nawet ostatnio kryystiana widzialem na e-bayu.
Co do nowego MPSa to watpie juz w to zeby wyszedl ze wzgledu ze kariery on zbytniej nie zrobil ze wzgledu na 3 MPS. Jak podaja ponoc odnotowali lepsza sprzedaz 3 MPS niz 6 MPS. Tansze auto,ten sam motor mniejsza waga i lepiej sie zbiera. Wieksze zainteresowanie bylo jednak 3 MPS.Chcieli wyprodukowac nowa 6 MPS zeby sie roznila od 3 MPS.
W nowej 3 MPS motor dalej 2.3T a w nowej mial byc juz 2.5T i moc podniesiona do przynaj mniej do 280bhp i ponac kola 19 calowe. Miala wyjsc i nic nie widac a szkoda. Z tego co czytalem to 6 MPS=R.I.P.
No kwiatek sprzedal furacza,ja sie pozbylem rowniez nawet ostatnio kryystiana widzialem na e-bayu.
Co do nowego MPSa to watpie juz w to zeby wyszedl ze wzgledu ze kariery on zbytniej nie zrobil ze wzgledu na 3 MPS. Jak podaja ponoc odnotowali lepsza sprzedaz 3 MPS niz 6 MPS. Tansze auto,ten sam motor mniejsza waga i lepiej sie zbiera. Wieksze zainteresowanie bylo jednak 3 MPS.Chcieli wyprodukowac nowa 6 MPS zeby sie roznila od 3 MPS.
W nowej 3 MPS motor dalej 2.3T a w nowej mial byc juz 2.5T i moc podniesiona do przynaj mniej do 280bhp i ponac kola 19 calowe. Miala wyjsc i nic nie widac a szkoda. Z tego co czytalem to 6 MPS=R.I.P.
-
Stivi
Stivi napisał(a):Ja bym Ci doradzil jak wczesniej FeniX Toyo 225/45/18. Opony sredniej klasy a nie scieraja sie tak szybko jak Bridgestone,chodz Bridge to dobre opony.
No niby tak, ale po pierwsze S001 to nowa opona i ponoc duzo trwalsza od poprzedniczki, za Miskiem – RE050A ma Tradewear 140 a S001 280. poza tym ja tam duzo nie jezdze – pewnie wyjdzie cos kolo 15k rocznie, jakbym jezdzil wiecej to pewnie kupilbym jakies mniej paliwozerne auto. Wole chyba poczekac na S001, ktora zreszta wg roznych cennikow nie bedzie jakos specjalnie droga (czyli miedzy 650-700 zł da sie wyrwac), mam tylko nadzieje ze nie wypuszcza jej we wrzesniu .... Wole tez kupic jak najlepsza opone mozliwa w cenie powiedzmy do 800 zl za sztuke, przynajmniej dopoki mam na to pieniadze

BTW Napisalem do Bridgestone'a z pytaniem o to kiedy 225/45 beda dostepne, zobaczymy czy i co odpowiedza – dam znac
- Od: 22 sty 2010, 13:33
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 Disi Turbo, 2006
nash13 napisał(a):no nie Kwiatek, sprzedalaes madzie jednak?? buuuu
szkoda ale swoja droga chorowalem na 335d od 2 lat
Autko ma bardzo maly przebieg,jest w M pakiecie
Darkman111 napisał(a):Powiedz jak to będzie wyglądać, jak przyjedziesz na spot mpsów swoją E90
Pewnie troche dziwnie

fazer72 napisał(a):Z Kwiatkiem jesteśmy na nie ze względu na rozmiar
Dokladnie
Pzdr,Kwiatek
- Od: 20 wrz 2009, 20:58
- Auto: W169,W251,E92
kwiatek gratuluje Ci E92 to jest miodzio,mnie tez sie podba ale nie dam rady,ja mam rodzinke mala
Nastepny spot MPSow bedzie taki:
Kwiatek przyjedzie i Was objedzie,ha ha.
PS. Super wybor,ale zamiast tego "d" na koncu moglobyc "i".
PS. Super wybor,ale zamiast tego "d" na koncu moglobyc "i".
-
Stivi
Nie masz racji. Na następny spot MPS'ów Kwiatek nie przyjedzie bo z byle ch... w Mazdach się nie zadaje
ty ale moje przez piuerwsze 3 tygodnie tez byly dobrze zrobione![]()
Kłarwa, Ty to nawet metalowa kulkę zegniesz więc się nie dziwię
Moje wytrzymały sezon i jedyne co im dolega to odłażąca farba w miejscach na śruby, ale tam to we wszystkich "kolorowych" felgach po jakimś czasie na polskich drogach lakier odłazi (a może to wina za dużego klucza ?).
- Od: 13 paź 2007, 17:30
Stivi napisał(a):kwiatek gratuluje Ci E92 to jest miodzio,mnie tez sie podba ale nie dam rady,ja mam rodzinke mala
Dzieki Stivi

Stivi napisał(a):Super wybor,ale zamiast tego "d" na koncu moglobyc "i".
Tez bym wolal

fazer72 napisał(a):Nie masz racji. Na następny spot MPS'ów Kwiatek nie przyjedzie bo z byle ch... w Mazdach się nie zadaje
Dobre

Pzdr,Kwiatek
- Od: 20 wrz 2009, 20:58
- Auto: W169,W251,E92
Rozpoczynamy MPSowy drenaz portfela
Po dokladniejszych ogledzinach okazalo sie ze na drobnych naprawach w MPSie sie nie skonczy:
Wymiana przewodu klimy + oczywiscie napelnienie klimy – 480 zl
Uszczelnienie dyfa – niestety jest tam 5 uszczelek do wymiany – 700 zł
No i teraz rodzynek – przewod wspomagania kierownicy trzeba wymienic razem z chlodnica wspomagania (bo to jedna czesc) co nowe koszci 1900 zl, teraz pytanie gdzie szukać jakiś używanych części do MPSa tudzież Speed'a 6? Wzglednie to kupie nowa i pewnie sie tak to skonczy ale jak jest szansa na jakas uzywke to by bylo milo.

Wymiana przewodu klimy + oczywiscie napelnienie klimy – 480 zl
Uszczelnienie dyfa – niestety jest tam 5 uszczelek do wymiany – 700 zł
No i teraz rodzynek – przewod wspomagania kierownicy trzeba wymienic razem z chlodnica wspomagania (bo to jedna czesc) co nowe koszci 1900 zl, teraz pytanie gdzie szukać jakiś używanych części do MPSa tudzież Speed'a 6? Wzglednie to kupie nowa i pewnie sie tak to skonczy ale jak jest szansa na jakas uzywke to by bylo milo.
Ostatnio jakiś gość z frustracji pociął całego MPSa i na ibaju po funciaku sprzedawał, możesz poszukać, może jeszcze coś zostało, choć wiem, że większość części została wykupiona przez wszystkich z forum i leży w pawlaczu jako zapas ;p
- Od: 4 paź 2009, 15:58
- Auto: Mazda 6 MPS
kwiatek1901 napisał(a): Dobremusze sie gleboko zastanowic
ale najpierw se dresiki kupie
![]()
Pzdr,Kwiatek
Nie zapomnij o kajdanie na szyję

- Od: 4 paź 2009, 15:58
- Auto: Mazda 6 MPS
Darkman111 napisał(a):Ostatnio jakiś gość z frustracji pociął całego MPSa i na ibaju po funciaku sprzedawał, możesz poszukać, może jeszcze coś zostało, choć wiem, że większość części została wykupiona przez wszystkich z forum i leży w pawlaczu jako zapas ;p
Moze go jakas Bejca objechala dlatego pocial

-
Stivi
Darkman111 napisał(a):Ostatnio jakiś gość z frustracji pociął całego MPSa i na ibaju po funciaku sprzedawał, możesz poszukać, może jeszcze coś zostało, choć wiem, że większość części została wykupiona przez wszystkich z forum i leży w pawlaczu jako zapas ;p
Jak sprzedawal po funciaku to kicha, bo pewnie anglik, a w angliku ponoc jest inaczej
Darkman111 napisał(a):kwiatek1901 napisał(a): Dobremusze sie gleboko zastanowic
ale najpierw se dresiki kupie
![]()
Pzdr,Kwiatek
Nie zapomnij o kajdanie na szyję
No i setup niedzielny:
Biała czapeczka , sandałki i białe skarpetki

-
Grucha
Jak Ci mówiłem żeś się w koszta wpier.. to mi nie wierzyłeś. Pociesz się, że w większości używanych aut trzeba cóś wymienić i na początek zainwestować jakieś 4 klocki. Tutaj masz przynajmniej spokój z olejami, filtrami, rozrządem itd. bo o to Kwiatek zadbał. A weź sobie polutuj ten przewód, nie jest pogięty tylko pęcnięty jakoś to i pewnie polutować się da.
Kwiatek, Ty dresiarzu. Widziałem na eBayu szklane drzwi do biemdablju. Może bys sobie takie sprawił ? Dresik będzie widać
Kwiatek, Ty dresiarzu. Widziałem na eBayu szklane drzwi do biemdablju. Może bys sobie takie sprawił ? Dresik będzie widać
- Od: 13 paź 2007, 17:30
fazer72 napisał(a):Jak Ci mówiłem żeś się w koszta wpier.. to mi nie wierzyłeś. Pociesz się, że w większości używanych aut trzeba cóś wymienić i na początek zainwestować jakieś 4 klocki. Tutaj masz przynajmniej spokój z olejami, filtrami, rozrządem itd. bo o to Kwiatek zadbał. A weź sobie polutuj ten przewód, nie jest pogięty tylko pęcnięty jakoś to i pewnie polutować się da.
Spoko, wiadomo ze jak sie kupuje MPSa to trzeba w niego troche wladowac, jak mi sie nic nie uda znalezc jakos duzo taniej, to wymienie toto i bede mial spokoj, nie lubie mechanicznej prowizorki, felgi i zderzaki po prostu sobie zrobie pozniej
Kwiatek co do e92 co prawda M3 to bije na glowe wszystkie autka w kategorii Top Gear cock'o'meter, czyli polecam od 6min 43 sec http://www.youtube.com/watch?v=hhPW9wcizzA, i ogolnie schowaj dresy jak sie nie ubierzesz tak jak clarkson jak jechal ta M3 to sie nie masz co na zlocie pokazywac
kwiatek1901 napisał(a):szkoda ale swoja droga chorowalem na 335d od 2 lati w koncu wychorowalem
![]()
Autko ma bardzo maly przebieg,jest w M pakiecieczyli wszystko to czego chcialem
![]()
no no taki zestawik tez bym chetnie lyknal
Gratuluje i oby Ci sie dobrze sprawowala tj lepiej niz mps

Stivi napisał(a):Nastepny spot MPSow bedzie taki:
taa, chcialbys... nie damy sie tak latwo haha!
Stivi napisał(a):Super wybor,ale zamiast tego "d" na koncu moglobyc "i".
true ale wtedy zamiast 10/100 byloby 18

fazer72 napisał(a):Kłarwa, Ty to nawet metalowa kulkę zegniesz więc się nie dziwię![]()
ale tylko powieką

kristofc napisał(a):No i setup niedzielny:
Biała czapeczka , sandałki i białe skarpetki
grubo

2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen
Auto Księzyno – nie polecam!!!!
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen
Auto Księzyno – nie polecam!!!!
- Od: 23 lut 2008, 18:36
- Auto: Zonda R swap z CCX
FeniX napisał(a):mnie tez leje przewod wspomagania ale po chu... go wymieniac? skoro plynu nie ubywa?
Hmm, może i racja, zobaczymy co chlopaki u Jaksy wymyślą w tym temacie na początek, potem będę główkował