rrr napisał(a):habzimierz napisał(a):polecam 3 male ronda pod arkadia:)
no tak pod M1 za duży tłok ...habzimierz napisał(a):tp zakreciki bokiem duperele rozne takie to mpsem jezdzi sie niewiele gorzej
tylko w mpsach te 4x4 dołączane i przez to bardziej delikatne. Ale nie ma co marudzić, mozna przedzierać sie przez nieprzejezdne uliczki czy zarzucić tylem od niechcenia lub zamrugać przyjacielsko światlami do sąsiada, który właśnie kręci sobie kołami w miejscu.
ps Udalo się komuś zaświecić tą kontrolkę AWD ?
zapalenie sie tej kontrolki sygnalizuje problem z tylnym napedem wiec raczej nikomu tutaj nie zalezy na jej zapalaniu:) tylny naped wlacza sie automatycznie gdy komputer uzna, ze powinien, najlatwiej to wyczuc w zakretach, ostatnio jezdze bokiem na wirazowej przy cargo, tam jest dobry zakret – wiadukt, poczujesz tylny naped jak wejdziesz ostro nie puszczajac gazu (mazda ma ciezki przod wiec dodatkowo dochamowuje tam lekko nie puszczajac gazu oczywiscie)
Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje
- Od: 16 sie 2009, 22:25
- Auto: speed 6
nash13 napisał(a):zapalenie sie tej kontrolki sygnalizuje problem z tylnym napedem wiec raczej nikomu tutaj nie zalezy na jej zapalaniu:) tylny naped wlacza sie automatycznie gdy komputer uzna, ze powinien, najlatwiej to wyczuc w zakretach, ostatnio jezdze bokiem na wirazowej przy cargo, tam jest dobry zakret – wiadukt, poczujesz tylny naped jak wejdziesz ostro nie puszczajac gazu (mazda ma ciezki przod wiec dodatkowo dochamowuje tam lekko nie puszczajac gazu oczywiscie)
to chyba lepsze

na pewno lepsze:) ile Wam pali w tym okresie? moja w te mrozy, przy wlaczanej klimie non stop, na zimowych 18tkach, 100% w miesice, 14-15 litra w zaleznosci wiadomo od czego 
Ostatnio edytowano 18 sty 2010, 19:52 przez nash13, łącznie edytowano 1 raz
a props, wiem ze to szczeniackie itp ale kto z nas, ktory kocha motoryzacje i auta moze sobie tego odmowic. Ostatnio na Rosola, godzina 22.05 patrze we wsteczne, cos szybko podjezdza mysle sobie kurde nagrywali mnie i 10 puntkow sie klania....cholera mam juz z osiem, wygaaja dopiero latem. No to mysle glosno, trza ci bylo kupic Matiza sieroto
...zerkam w bok niesmialo a tu banan na twarzy kolejnego maniaka motoryzacji
siedzi nisko ale poprawnie,wyprostowany, nie jest to lezanka po niedzielnym schabowym, dwie rece na kółku itp. pelna profka jednym slowy. Wyprzedza mnie i wjezdza na moj pas. Swiatlo czerwone, ja za nim. Czekamy...
Volvo s40 t5. Zmiana, zielono sie robi, but ale co to prawie siedzie mu na kufrze, chociaz strzalu ze sprzegla nie bylo nawet. No dobra, zaczyna sie szybko, dwojka, trojka, zjezdza uczciwie na prawy pas i but obaj....
jak ja to lubie hehe, choroba nieuleczalna, moze jakas grupowa terapia z wlascicielami fiatow siena by pomogla:) czworka i juz go mialem, 5 i byl juz mocno w tyle. Pozegnalem sie, awaryjne, kolega odmrugal dlugimy. Fajnie mysle. Jade do domu. Kolejne swiatla...podjezdzam, no nie z boku piekny civic R-type, jakies napisy, wirusa mial na bank. Wlasciciel patrzy na mnie, ja na niego. Wystarczyla chwila, zielone... i tu juz strzal ze sprzegla z momentu, jakies troche ponad 3tys obrotow, rura, szybko trzeba wajchowac. Madzia wystrzelila jak z katapulty, rzut oka na boczny pas, nikogo nie ma, ale slychac ryk silnika tego civica i jak boksujace kola, hehe, zimno bylo w sumie sucho ale mroz -7, jakisdziwny ten asfalt na siekierkowoskiej wtedy byl. Reasumujac na starcie bez problemu, pozniej zwolnilem troche, honda dojezdza i powiem Wam ze bylo juz leb w leb. Jak tylko zlapal przyczepnosc to bylo naprawde remisowo. I tak cholera dojechalismy prawie do konca trasy siekierkowsiej chociaz mialem zjechac do domu...hehe czego to sie robi jednak co?:) pozegnalismy sie i kazdy w swoja strone, tyle, pozdro dla motomaniakow

Raczej umrzeć stojąc niż żyć na kolanach
nash13 napisał(a):na pewno lepsze:) ile Wam pali w tym okresie? moja w te mrozy, przy wlaczanej klimie non stop, na zimowych 18tkach, 100% w miesice, 14-15 litra w zaleznosci wiadomo od czego
U mnie też 14 wychodzi. Też 100% miacho.
emilio
- Od: 18 maja 2009, 18:16
- Auto: speed3 '08
Witam Państwa
poszukuje Mazdy 6 MPS. Jestem zainteresowany kupnem tego samochodu, lecz interesuje mnie wersja europejska. Niestety autko w przyzwoitym stanie nie jest wcale łatwe do upolowania. Jesli ktoś by słyszał o jakiejś ciekawej ofercie prosilbym o wiadomość
dziekuje
- Od: 2 paź 2009, 18:27
- Auto: MB CLK 200komp
MisiekLublin napisał(a):Witam Państwaposzukuje Mazdy 6 MPS. Jestem zainteresowany kupnem tego samochodu, lecz interesuje mnie wersja europejska. Niestety autko w przyzwoitym stanie nie jest wcale łatwe do upolowania. Jesli ktoś by słyszał o jakiejś ciekawej ofercie prosilbym o wiadomość
dziekuje
No niestety w Polsce bardzo ciężko kupić MPS.

Zostaje jedynie szukać za granica
Powodzenia
- Od: 23 gru 2008, 12:10
- Auto: Mazda CX-7 EU, xsara 1,6 16V
BEN napisał(a):MisiekLublin napisał(a):Witam Państwaposzukuje Mazdy 6 MPS. Jestem zainteresowany kupnem tego samochodu, lecz interesuje mnie wersja europejska. Niestety autko w przyzwoitym stanie nie jest wcale łatwe do upolowania. Jesli ktoś by słyszał o jakiejś ciekawej ofercie prosilbym o wiadomość
dziekuje
No niestety w Polsce bardzo ciężko kupić MPS.![]()
Na alledrogo okazy są przednie
![]()
![]()
wystawione już prawie rok. byłem zobaczyć 2 i jedna wielka tragedia.
Zostaje jedynie szukać za granica
Powodzenia
ja tez ogladalem pod wawa mps jakies pol roku temu, w autokomisie stal...zalowalem drogi, paliwa i czasu, Szkoda mowic. Kupilem speeda sprowadzonego przez rodaka dla siebie, mial 15 000 mil jakos, przeszedl gruntowne testy w ASO i blacharskim (troche kasy poszlo ale musialem miec pewnosc), Jestem bardzo zadowolony, to wlasciwie nowe auto bylo
Wiem wiem
jakoś nie mogę się przekonać do Speeda, przepraszam ale naprawdę
poszukiwania za granicą zacznę bliżej wiosny... dzieki 
- Od: 2 paź 2009, 18:27
- Auto: MB CLK 200komp
kup sobie evo, dobrze radze 
2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen
Auto Księzyno – nie polecam!!!!
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen
- Od: 23 lut 2008, 18:36
- Auto: Zonda R swap z CCX
kwiatek sprzedaje swojego, za 2-3 miesiace, wersja euro
Blog Podwójna Ciągła najnowsze: Aktywna aerodynamika
matpilch napisał(a):kwiatek sprzedaje swojego, za 2-3 miesiace, wersja euro
Sprzedaje:(
W razie czego mam jeszcze jedna benzyne,troche szybsza od mpsa z mniejszym przebiegiem i tez na 4 lapy.
Mps sluzyl mi do szybkiego i sprawnego przemieszczania sie,ale szkoda takiego autka do tluczenia kilometrow wiec zapoluje na jakiegos szybkiego klekota w automacie.
- Od: 20 wrz 2009, 20:58
- Auto: W169,W251,E92
no co ty! to sama przyjemnosc wypalac 17-18L na autostradzie 

2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
habzimierz napisał(a):to sama przyjemnosc wypalac 17-18L na autostradzie
Przez ta przyjemnosc zamiast 3 tankowan ropy mam 5-6=3O minut opoznienia=100 km w plecy
A tak na marginesie leciales moze w strone Hannoweru 4 stycznia?
Pzdr,Kwiatek
Lecialem w strone Hannoweru tj w kierunku dworca zachodniego Warszawie 
habzimierz napisał(a):Lecialem w strone Hannoweru tj w kierunku dworca zachodniego Warszawie
Ja z kolega lecialem i niestety nie widzialem numerow ale kolezka mowil ze zaczynaly sie na W...cos tam,wiec pomyslalem ze to twoja madzia
Witam. Mam problem z moim speedem6, a mianowicie: Auto postało 3dni na mrozie. Dziś chciałem odpalić lecz rozładowany aku na to nie pozwolił. Naładowałem Aku, pokręcił chwilę i odpalił, chodził na ssaniu było wszystko ok. Po chwili tzn. po zagrzaniu się auto zaczęło wariować! Obroty na jałowym falują między 500-1500 obrotów. Świeci się Kontrolka " Chek Engine" Oraz Kontrola Poślizgu "DSC" czy coś takiego. rozpędzanie do 2,5k rpms wygląda normalnie, po przekroczeniu 2,5k rpms auto zaczyna wariować, przerywa jakby mu brakowało paliwa! i tak do 4k rpms. Powyżej 4idzie lecz strasznie słabo. Co się mogło stać? Jakieś przypuszczenia ? Proszę o pomoc bo autem totalnie nie da się jeździć 
Prostak narzeka, mądry radzi
- Od: 11 maja 2009, 04:00
- Auto: LEXUS IS250