fazer72 napisał(a):do Mazdy 6
lub rx-8
www.mazdaspeed.pl
Mundek napisał(a):Czy to ważne ile pali taki MPS ... ważne że się go ma![]()
![]()
A tak na poważnie. 12 litrów po mieście mps-em to prawie tyle samo co GE 2.5 V6 po mieście .. przy emeryt style
Pytanko do posiadaczy mps-ów: Na trasie przy wyprzedzaniu często redukujecie na niższy biegCzy może te auto ma taki potężny ciąg na wysokich biegach przy niskich obrotach że redukcja jest zbędna ?:)
misiekwaw napisał(a):byłoby mi szkoda, może się mylę ale obstawiam że MPS jest konstrukcją o wiele delikatniejszą zawieszeniowo od Subru, poza tym MPS stoi wyraźnie niżej niż WRX i imho byłaby dużo większa szansa zostawienia czegoś ważnego dla działania samochodu w tych dołach na Słomczynie
nash13 napisał(a):misiekwaw napisał(a):byłoby mi szkoda, może się mylę ale obstawiam że MPS jest konstrukcją o wiele delikatniejszą zawieszeniowo od Subru, poza tym MPS stoi wyraźnie niżej niż WRX i imho byłaby dużo większa szansa zostawienia czegoś ważnego dla działania samochodu w tych dołach na Słomczynie
tak btw objechalem ostatnio wrx na pulawskiej bez wiekszego problemu i nie uwazam tego za jakis mega wyczyn, dziekuje koledze, ze sie chcial poscigac raczej
misiekwaw napisał(a):przyjedź kiedyś na jakis spot MPSów zobaczymy jak Ci to jeździ![]()
misiekwaw napisał(a):nash13 napisał(a):misiekwaw napisał(a):byłoby mi szkoda, może się mylę ale obstawiam że MPS jest konstrukcją o wiele delikatniejszą zawieszeniowo od Subru, poza tym MPS stoi wyraźnie niżej niż WRX i imho byłaby dużo większa szansa zostawienia czegoś ważnego dla działania samochodu w tych dołach na Słomczynie
tak btw objechalem ostatnio wrx na pulawskiej bez wiekszego problemu i nie uwazam tego za jakis mega wyczyn, dziekuje koledze, ze sie chcial poscigac raczej
jakbyś nie zauważył tam była mowa o torze na słomczynie
kiedyś objechałem WRXem 6MPS a innym razem 6MPS zjadło mnie, wielkie mi co
przyjedź kiedyś na jakis spot MPSów zobaczymy jak Ci to jeździ![]()
nash13 napisał(a):palanie w miescie jakies 13-15litrow. Sporo ale coz,
Stivi napisał(a):tak malo ? Moj mps w miescie pali 17l ,ale w miescie bardzo malo jezdze. Glownie drogi pozamiejskie i autostrady i ostatnio zalalem rowniotkie 45l do pelna a zrobilem 430km,czyli calkiem malo spalil. Na kompa uwagi nie zwracam bo to klamca.
misiekwaw napisał(a):kompa możesz skalibrować
misiekwaw napisał(a):mój fabrycznie kłamał ponad 10% a teraz przy tankowaniu żadko myli się więcej niż 0,2
gryzoon napisał(a):ale z domu do firmy mam około 1,5km w jedna stronę
Stivi napisał(a):misiekwaw napisał(a):kompa możesz skalibrować
wiem ze moge tylko powiem szczerze ze nie wiem jak,jakbys mogl podzrzuc jakiegos linka albo napisz na PW jak bys czasu cos znalazl
nash13 napisał(a):max speed na A2 to 260km/h.
Stivi napisał(a):Moj mps w miescie pali 17l ,ale w miescie bardzo malo jezdze. Glownie drogi pozamiejskie i autostrady i ostatnio zalalem rowniotkie 45l do pelna a zrobilem 430km,czyli calkiem malo spalil. Na kompa uwagi nie zwracam bo to klamca.
Stivi napisał(a):szczesciarz z Ciebie bo ja mam w jedna 25km zeby i troche poszaleje zanim dojade łoł
gryzoon napisał(a):nash13 napisał(a):max speed na A2 to 260km/h.
Intryguje mnie cały czas, żeby zapytać – masz jakąś chipowaną wersję MPSa ? Bo mój ma ogranicznik przy 240km/h – testowane też na A2
gryzoon napisał(a):Mój mps pali cirka 15-16l w mieście, ale z domu do firmy mam około 1,5km w jedna stronę – więc ssanie nie przestaje działać jak go gaszę, a na weckendy i inne trasy kupiłem sobie Vana 2.5 turbo kaszlaka (tzn diesle)tym to dopiero można 'poszaleć' – hehehe
gryzoon napisał(a):hehe widzę, że masz ciężką nogę, mój też tak palił jak go kupiłem nawet dochodziłem do 18-19l
gryzoon napisał(a):najmniej zrobiłem na baku 160mil – wspomniana przeze mnie trasa A2
gryzoon napisał(a):No, ale już niedługo bo na początku przyszłego roku się przeprowadzam i będę miał z 10km – przynajmniej mi się silnik rozgrzeje
nash13 napisał(a):Kilka tygodni temu nalalem 95 z Lukoil (przed piasecznem) i to byl blad.
gryzoon napisał(a):Mój mps pali cirka 15-16l w mieście, ale z domu do firmy mam około 1,5km w jedna stronę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość