Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje

Mazda3 MPS 2009– (BL) / Mazda3 MPS 2006–2009 (BK) / Mazda6 MPS 2006–2008 (GG)

Postprzez Faja » 2 lis 2009, 16:22

fazer72 napisał(a):do Mazdy 6

lub rx-8 ;)
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Od: 7 maja 2006, 21:51
Auto: -6MPS -rx-7 FCT-xedos 9

Postprzez nash13 » 3 lis 2009, 13:59

Mundek napisał(a):Czy to ważne ile pali taki MPS ... ważne że się go ma !! <lol>

A tak na poważnie. 12 litrów po mieście mps-em to prawie tyle samo co GE 2.5 V6 po mieście .. przy emeryt style ;)

Pytanko do posiadaczy mps-ów: Na trasie przy wyprzedzaniu często redukujecie na niższy bieg ?? Czy może te auto ma taki potężny ciąg na wysokich biegach przy niskich obrotach że redukcja jest zbędna ?:)

ja nie redukuje wlascieie jesli mam obroty powyzej 2800. zbiera sie zwawo i to jest wspaniale uczucie
Forumowicz

Od: 16 sie 2009, 22:25
Auto: speed 6

Postprzez nash13 » 3 lis 2009, 14:07

misiekwaw napisał(a):byłoby mi szkoda, może się mylę ale obstawiam że MPS jest konstrukcją o wiele delikatniejszą zawieszeniowo od Subru, poza tym MPS stoi wyraźnie niżej niż WRX i imho byłaby dużo większa szansa zostawienia czegoś ważnego dla działania samochodu w tych dołach na Słomczynie <zeby>

tak btw objechalem ostatnio wrx na pulawskiej bez wiekszego problemu i nie uwazam tego za jakis mega wyczyn, dziekuje koledze, ze sie chcial poscigac raczej
Forumowicz

Postprzez DISItune » 3 lis 2009, 17:38

nash13 napisał(a):
misiekwaw napisał(a):byłoby mi szkoda, może się mylę ale obstawiam że MPS jest konstrukcją o wiele delikatniejszą zawieszeniowo od Subru, poza tym MPS stoi wyraźnie niżej niż WRX i imho byłaby dużo większa szansa zostawienia czegoś ważnego dla działania samochodu w tych dołach na Słomczynie <zeby>

tak btw objechalem ostatnio wrx na pulawskiej bez wiekszego problemu i nie uwazam tego za jakis mega wyczyn, dziekuje koledze, ze sie chcial poscigac raczej

jakbyś nie zauważył tam była mowa o torze na słomczynie

kiedyś objechałem WRXem 6MPS a innym razem 6MPS zjadło mnie, wielkie mi co

przyjedź kiedyś na jakis spot MPSów zobaczymy jak Ci to jeździ ;) :D
Firma

Od: 9 lis 2007, 16:07
Auto: 5.7 V8 i R1250R

Był 3 BK MPS 360KM powered by DISI-tune

Postprzez habzimierz » 3 lis 2009, 19:18

misiekwaw napisał(a):przyjedź kiedyś na jakis spot MPSów zobaczymy jak Ci to jeździ ;) :D

cwaniaczek <zeby>
2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen

Auto Księzyno – nie polecam!!!!
Forumowicz

Od: 23 lut 2008, 18:36
Auto: Zonda R swap z CCX

Postprzez DISItune » 3 lis 2009, 20:03

odezwał się świętoszek <zeby>
Firma

Postprzez nash13 » 6 lis 2009, 10:12

misiekwaw napisał(a):
nash13 napisał(a):

jakbyś nie zauważył tam była mowa o torze na słomczynie

kiedyś objechałem WRXem 6MPS a innym razem 6MPS zjadło mnie, wielkie mi co

przyjedź kiedyś na jakis spot MPSów zobaczymy jak Ci to jeździ ;) :D

wiem wiem, ze na slomczynie. Ale byla tez mowa o WRX:) chetnie przyjade, w miescie nie ma gdzie jezdzic, max speed na A2 to 260km/h. Jezdzi jak jezdzi, podkercilem troche silnik, spalanie w miescie jakies 13-15litrow. Sporo ale coz, nie jest to Auris (tym tez czasem jezdze;)
Forumowicz

Postprzez Stivi » 6 lis 2009, 12:13

nash13 napisał(a):palanie w miescie jakies 13-15litrow. Sporo ale coz,

tak malo ? Moj mps w miescie pali 17l ,ale w miescie bardzo malo jezdze. Glownie drogi pozamiejskie i autostrady i ostatnio zalalem rowniotkie 45l do pelna a zrobilem 430km,czyli calkiem malo spalil. Na kompa uwagi nie zwracam bo to klamca.
Stivi

Postprzez DISItune » 6 lis 2009, 12:23

Stivi napisał(a):tak malo ? Moj mps w miescie pali 17l ,ale w miescie bardzo malo jezdze. Glownie drogi pozamiejskie i autostrady i ostatnio zalalem rowniotkie 45l do pelna a zrobilem 430km,czyli calkiem malo spalil. Na kompa uwagi nie zwracam bo to klamca.

kompa możesz skalibrować ;)

mój fabrycznie kłamał ponad 10% a teraz przy tankowaniu żadko myli się więcej niż 0,2 :)
Firma

Postprzez gryzoon » 6 lis 2009, 14:21

Mój mps pali cirka 15-16l w mieście, ale z domu do firmy mam około 1,5km w jedna stronę – więc ssanie nie przestaje działać jak go gaszę, a na weckendy i inne trasy kupiłem sobie Vana 2.5 turbo kaszlaka (tzn diesle) :) tym to dopiero można 'poszaleć' – hehehe
Pozdrawiam,
Piotrek (Gryzoon)
Obrazek
Baza Aut od nieuczciwych sprzedawców – zapraszam do wpisywania takich aut :)
Rozkodowywanie numerów VIN Kupujesz auto? SPRAWDŹ VIN
Forumowicz

Od: 30 paź 2006, 12:35
Auto: Mazda 6 MPS 2.3 DI Turbo

Postprzez Stivi » 6 lis 2009, 15:23

misiekwaw napisał(a):kompa możesz skalibrować

wiem ze moge tylko powiem szczerze ze nie wiem jak,jakbys mogl podzrzuc jakiegos linka albo napisz na PW jak bys czasu cos znalazl

misiekwaw napisał(a):mój fabrycznie kłamał ponad 10% a teraz przy tankowaniu żadko myli się więcej niż 0,2

0,2 to calkiem elegancko
gryzoon napisał(a):ale z domu do firmy mam około 1,5km w jedna stronę

szczesciarz z Ciebie bo ja mam w jedna 25km :D i troche poszaleje zanim dojade <lol>
Stivi

Postprzez DISItune » 6 lis 2009, 15:34

Stivi napisał(a):
misiekwaw napisał(a):kompa możesz skalibrować

wiem ze moge tylko powiem szczerze ze nie wiem jak,jakbys mogl podzrzuc jakiegos linka albo napisz na PW jak bys czasu cos znalazl

http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=51343

na początku masz jak wejść a na drugiej i trzeciej stronie jak ustawić ;)
Firma

Postprzez Stivi » 6 lis 2009, 15:43

Dzieki za szybkie info. :)
Poczytam a w przyplywie wolnego czasu wezme sie za to.
Stivi

Postprzez gryzoon » 6 lis 2009, 21:01

nash13 napisał(a):max speed na A2 to 260km/h.

Intryguje mnie cały czas, żeby zapytać – masz jakąś chipowaną wersję MPSa ? Bo mój ma ogranicznik przy 240km/h – testowane też na A2 :)

Stivi napisał(a):Moj mps w miescie pali 17l ,ale w miescie bardzo malo jezdze. Glownie drogi pozamiejskie i autostrady i ostatnio zalalem rowniotkie 45l do pelna a zrobilem 430km,czyli calkiem malo spalil. Na kompa uwagi nie zwracam bo to klamca.

hehe widzę, że masz ciężką nogę, mój też tak palił jak go kupiłem :) nawet dochodziłem do 18-19l :) najmniej zrobiłem na baku 160mil – wspomniana przeze mnie trasa A2 :)

Stivi napisał(a):szczesciarz z Ciebie bo ja mam w jedna 25km zeby i troche poszaleje zanim dojade łoł

No, ale już niedługo bo na początku przyszłego roku się przeprowadzam i będę miał z 10km :) – przynajmniej mi się silnik rozgrzeje :D
Pozdrawiam,
Piotrek (Gryzoon)
Obrazek
Baza Aut od nieuczciwych sprzedawców – zapraszam do wpisywania takich aut :)
Rozkodowywanie numerów VIN Kupujesz auto? SPRAWDŹ VIN
Forumowicz

Od: 30 paź 2006, 12:35
Auto: Mazda 6 MPS 2.3 DI Turbo

Postprzez nash13 » 6 lis 2009, 21:16

gryzoon napisał(a):
nash13 napisał(a):max speed na A2 to 260km/h.

Intryguje mnie cały czas, żeby zapytać – masz jakąś chipowaną wersję MPSa ? Bo mój ma ogranicznik przy 240km/h – testowane też na A2 :)

mam chipa ale to nie jego zasluga. Taka predkosc mialem zanim mi grzebano w denso. Moze nie mam tego ogranicznika? sam sie dziwilem ze tyle pojechal. To wersja speed gt ale motor ten sam przeciez. Czyzyby w US nie montowali ogranicznikow? teraz nie mierzylem predkosci ostatnio, nie bylo gdzie. Dzis mierzylem spalanie, 16 litrow, 100% miasto (jezdze na klimie i zimowych 18tkach juz) no i tankuje juz tylko 98 oktanow bezsiarkowej na statoil. Kilka tygodni temu nalalem 95 z Lukoil (przed piasecznem) i to byl blad. pozdro
Forumowicz

Postprzez nash13 » 6 lis 2009, 21:23

gryzoon napisał(a):Mój mps pali cirka 15-16l w mieście, ale z domu do firmy mam około 1,5km w jedna stronę – więc ssanie nie przestaje działać jak go gaszę, a na weckendy i inne trasy kupiłem sobie Vana 2.5 turbo kaszlaka (tzn diesle) :) tym to dopiero można 'poszaleć' – hehehe

kurcze szkoda go, nie pochula sobie na takim dystansie. chyba bym odpalil rower:) jesli jezdzisz tylko lub w 90 % na tak krotkim dystansie to uwazaj na akumulator. No i w ksiazce radza przy takiej jezdzie zmienic olej w tylnym moscie juz po 25tys mil. Poza tym to na trasie wlasnie najlepiej mi sie nim jezdzi, zaluje, ze mam tak malo okazji teraz. Dawaj kaszlakadiesla do miasta a madzia musi sobie pochulac...kocham to auto:) ostatnio wylaczylem esp i sie troche bawilem, moj ulubiony zakret w drodze z tyrki to ten na Batorego przy polach mokotowskich:) 90'
Forumowicz

Postprzez Stivi » 6 lis 2009, 22:45

gryzoon napisał(a):hehe widzę, że masz ciężką nogę, mój też tak palił jak go kupiłem nawet dochodziłem do 18-19l

te 17l to w miescie,jazda w korkach i na swiatlach to i tyle tez musi spalic
gryzoon napisał(a):najmniej zrobiłem na baku 160mil – wspomniana przeze mnie trasa A2

no to takiego wyniku jeszcze nie mialem <wow>
gryzoon napisał(a):No, ale już niedługo bo na początku przyszłego roku się przeprowadzam i będę miał z 10km – przynajmniej mi się silnik rozgrzeje

wlasnie chodzi o to zebys chociaz silnik dobrze rozgrzal,tylko nie paluj na zimnym
nash13 napisał(a):Kilka tygodni temu nalalem 95 z Lukoil (przed piasecznem) i to byl blad.

jeszcze nie zalewalem 95,jakie byly skutki?
W ksiazce jest napisane ze jak nie ma pod reka 98 to mozna jezdzic na 95 ale auto moze stracic powera.
Stivi

Postprzez kryystian » 6 lis 2009, 22:51

Stivi napisał(a):W ksiazce jest napisane ze jak nie ma pod reka 98 to mozna jezdzic na 95 ale auto moze stracic powera.

:]
HARDLINE
Forumowicz

Od: 16 lip 2008, 19:57
Auto: gh sport
(6mps)

Postprzez Faja » 6 lis 2009, 22:52

nash13 napisał(a):mam chipa ale to nie jego zasluga.

Pisałeś kiedyś o tym? nie chwaliłeś się chyba, coś dał, ile dał w osiągach auta ;)?
Zoom-Zoom!
Forumowicz

Od: 7 maja 2006, 21:51
Auto: -6MPS -rx-7 FCT-xedos 9

Postprzez darcyn » 6 lis 2009, 22:53

gryzoon napisał(a):Mój mps pali cirka 15-16l w mieście, ale z domu do firmy mam około 1,5km w jedna stronę

przeszedłbys sie!

czyj mps stoi codziennie pod auchan w sosnowcu i czyj w krakowie w abco ??

edit:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10496167
o kurde. a niedawno na zlocie śliniłem sie na nią i czekałem aż podejdzie właścieciel. najezdził sie już...
Początkujący

Od: 6 wrz 2009, 09:15
Auto: bmw 530d