Nooo...to odgrzeje kotleta "pięknego"
Przewertowałem całe forum i teraz potrzebuje tylko w kilku słowach informacji i odpowiedzi na pytanie Czy 3BK MPS jest dla mnie ? Szukam szybkiego hatchbacka 5d. Do tej pory poruszam się Focusem ST170 – on na chwile był żwawy – ale już nie jest. Chce prawdziwego HotHatcha. Wybór mam pomiędzy Focusem STmk2 i właśnie 3ką MPS – ten pierwszy jest "słaby" wewnątrz (wykonanie i materiały), puchnie mu ICek

i dopiero po jego wymianie i programie ma podejście do mazdy. Zresztą jeżdziłem foką – jest oklepana a ja lubie nie tuzinkowość

– a auto będzie wozić dzieci i żone

tak, że namiastke komfortu musi też mieć. Poza tym bedzie służyć do dawania mi radości z jazdy podczas weekendowych track day-i i upalanek spontanicznych

Reszta (koszty, ceny, spalania i takie tam) mnie nie interesują bo ja wiem czego szukam

Natomiast chciałbym wiedzieć jak pod względem eksploatacji jest z dostępnością części i ich zamienników, czy zdarzają sie podzespoły nie typowe, często spotykane w usportowionych odmianach modeli ? (ST170-sprzęgło, dwumasa, IMRC i kupa innych części na które, w przypadku awarii trzeba czekać "latami"

)
Jeszcze jedno – wiem, że było pisane, ale dawno i mogło się coś zmienić

Czy ktoś w Polsce będzie w stanie zrobić sensownego wirusa w DISI ? Czy bez zmiany dolotu i IC jest sens ruszać serie w ogóle ?
Fajnie by było jak byście coś poradzili bo o STmk2 wiem bardzo dużo (od 3 lat na forumfocusclub), natomiast o MPS – nic...
...a powiem szczerze, że jak mi ktoś nie wy...leje kubła zimnej wody na łeb to kupie, bo auto mnie zaintrygowało i jakąś taką "mięte" poczułem do niego