[6 GG MPS] Kontrolka "check engine" – jaka przyczyna?
Strona 1 z 1
Czy ktoś miał problem pojawiającej się kontrolki silnika w MPS-ie ( speed )? Czasami gaśnie po tankowaniu i zdjęciu klem akumulatora ale na drugi dzień znowu się włącza po ok. 4-5 minutach od rozpoczęcia jazdy. Na zwykłym kompie pokazało bardzo ogólnie błąd w kolektorze ssącym, w piątek jadę do serwisu w Olsztynie na diagnostykę – nie wiem czy mam się bać czy nie...Auto nie ma gwarancji, zaledwie 22 k przebiegu.
- Od: 11 cze 2009, 19:19
- Auto: speed6
Dave napisał(a):Czasami gaśnie po tankowaniu i zdjęciu klem akumulatora ale na drugi dzień znowu się włącza po ok. 4-5 minutach od rozpoczęcia jazdy.
odpinajac klemy tylko gasi kontrolke, ponoc blad jest dalej w pamieci kompa.
W tej sytuacji tylko podpiecie kompa w ASO inaczej mozna sobie gdybac.
-
Stivi
Czepiam się jedynie tych "troszkę przytopionych" i po "lekkich" dzwonkach. Jak sam sobie na miejscu wybrałeś auto to wiesz co kupiłeś, ale takiego sprowadzanego od 1 właściciela i ze "sprawdzoną" historią w Carfaxsie to bym nie wziął.
- Od: 13 paź 2007, 17:30
No niestety nie jest ok...Problem wrócił już na drugi dzień po wizycie w serwisie. Swoją drogą ten serwis w Olsztynie jakiś podejrzany: żadnego zlecenia przyjęcia auta, żadnego rachunku, wszyscy nabrali wody w usta i ciężko się cokolwiek dowiedzieć, po jeździe próbnej facet wyłączył od razu silnik jakby zapominając, że tam jest turbo! Jeszcze raz utwierdziłem się w mojej niechęci do tzw.autoryzowanych serwisów...
Facet w serwisie przez pół godziny nie potrafił uruchomic kompa – program nazywa się bodajże IDS. Żadnego numeru błędu tam nie było, było opisane jako "PCM otwarcie" , chodzi podobno o otwarcie przepustnicy ale nie wiem czy to prawda...Żadnego wydruku oczywiście nie dostałem, bo nie mają drukarki 
Strona 1 z 1