Mazda6 MPS (GG) – Opinie i Informacje
kowalesik, mysle ze mozna wydusic moc ok 350KM i spac spokojnie. Z kolei powyzej tego to juz na pewno bym zakul silnik. Ale to oznacza jedno – latwiej kupic EVO 
2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen
Auto Księzyno – nie polecam!!!!
2015 Zonda R, swap z CCX, polerowana głowica, kute śruby obudowy akumulatora, TIP na zamówienie (Ząbki, k/Warszawy), sprężyny Eibach, końcówka wydechu Mugen
- Od: 23 lut 2008, 18:36
- Auto: Zonda R swap z CCX
rrr napisał(a):po Warszawie nie udaje mi sie zejść poniżej 18 już od jakiegoś czasu, do tego cholera jakoś za łatwo punkty karne przez ten samochod wpadaja– no do pupy !
Cofam to co napisalem bo mściwa jest – zaświeciła mi po tym poście ostrzegawczo kontrolke diagnostyki silnika. Tak wiec mazda mps jest ok.
- Od: 31 mar 2008, 20:08
- Auto: 6MPS
rrr napisał(a):Cofam to co napisalem bo mściwa jest – zaświeciła mi po tym poście ostrzegawczo kontrolke diagnostyki silnika. Tak wiec mazda mps jest ok.

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):hahaha
Lampka diagnostyki zgasla dokladnie w momencie kiedy samochod odpalil pan serwisant. Po podłączeniu kompa wyszlo ze wszystko ok. Wiec kontynując: naped 4x4 z mpsa super sie sprawdza w koleinach z wodą ...
Ostatnio edytowano 19 wrz 2008, 17:12 przez rrr, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 31 mar 2008, 20:08
- Auto: 6MPS
naped 4x4 z mps w ogole sie super wsprawdza bo mozna tylkiem zamiatac rowno nawet na suchym
a msciwa jest, chociaz nie tak jak moja poprzednia padlina – laguna 

2013 Bugatti Veyron Zawieszenie KW, świecie Brisk, 2 Magnetyzery, Spoiler od EVO IV, Intercooler Iveco, orurowanie DIY, klocki przód BMW 328i, sprzeglo Radzikowski, Wałek inż Świątek, rozpórka kielichów, radio z mp3, pasy i szelki Sparco SOLD
- Od: 23 lut 2008, 18:36
- Auto: Zonda R swap z CCX
Widzę, że wraz z moim pierwszym postem, zapoczątkowałem ogólnonarodowe wysmradzanie na MPS-y więc czuje się w obowiązku odwrócić ten trend. Klucz do tego jest prosty---znaleźć coś nowego w "starym aucie" albo coś w nim zmienić. Słuchajcie – moją mazdę mam z USA bez gwarancji w PL więc łatwiej mi coś w niej nowego wymodzić. Ale do rzeczy---też się podgrzałem na czipa. ale jestem tu nowy a Wy znacie trochę ludzi. Dawajcie namiary, wstawię jakiegoś czipa i auto się odmuli i w 4 można będzie jechać i człowiek bardziej do auta się przywiąże....Same plusy
Tylko namiary na fachowców, bo chce być przodownikiem a nie 

-
mawron
misiekwaw napisał(a):suv i utwardzony jakos mi nie pasuja do siebie oczko obawiam sie ze CX-7 jest sporo miekszy od 6tki
baccara14 napisał(a):skoro suv i 260 KM to powienien byc utwardzony,
Auto Moto zrobiło porównanie Mazda vs. Honda (2- Jazz,3-Civic,5-FR-V,6-Accord,CX 7-CR-V, MX5-S2000)
CX 7 wygrała swe porównanie, a po stronie minusów napisali, że ...jest twarda
BTW. 2- remis, 3 przegrała, 5 wygrała, 6 nieznacznie przegrała, MX5- remis.
Ja do swojej jak na razie wsadzilem blow off i cold air intake i ... tak mi pieknie swiszczy i tak sie pieknie z nizszych obrotow zbiera i ... wlasnie sie umowilem na wymiane rury wraz z test pipe i ... syn mi sie urodzil i poszla mazda w odstawke 
- Od: 14 cze 2008, 06:00
- Auto: Mazda Speed6 MPS
Dziś MPS i jego systemy trakcji itp. nas uratowały. Jadąc z Wągrowca nie powiem wam dokładnie gdzie ale przed murowana goslina w stronę Poznania, wycinali koleiny, oczywiście nic nie oznaczone itp, była lekka mżawka, 90km/h lekki luk i nagle wpadliśmy do tych dziur co zostały po wycięciu garba, zupełnie ich nie było widać, po czym gdy z nich wylecieliśmy nas mocno zarzuciło i lecieliśmy bokiem, esp zaraz zadziałało wyrzuciło tyłkiem na jedna stronę potem na druga i już jechaliśmy prosto powiem wam ze to były 2.5 sekundy i bylismy s powrotem na dobrej drodze. Chwila grozy gdy taki nieświadomy drift nas spotka, stan Polskich dróg jest naprawdę beznadziejny.
Zoom-Zoom!
Swieze dane z cwiartki:
Nissan 350z (intake i exhaust) – 14.3s
Honda Accord 3.0L (intake) – 14.5s (96 Mph)
Madza 3 MPS (intake) – 13.8s (101 Mph)
Audi S4 (full exhaust) – 14.1s
http://www.youtube.com/watch?v=nXHyZthKhQk
http://www.youtube.com/watch?v=b05q-p6Qr1I
Jutro moze bede mial film mazdy
Nissan 350z (intake i exhaust) – 14.3s
Honda Accord 3.0L (intake) – 14.5s (96 Mph)
Madza 3 MPS (intake) – 13.8s (101 Mph)
Audi S4 (full exhaust) – 14.1s
http://www.youtube.com/watch?v=nXHyZthKhQk
http://www.youtube.com/watch?v=b05q-p6Qr1I
Jutro moze bede mial film mazdy
- Od: 14 cze 2008, 06:00
- Auto: Mazda Speed6 MPS
Witam wszystkich...po przeczytaniu wszystkich postów oraz zapoznaniu się z opiniami na temat Mazdy 6 Mps postanowiłem że to będzie mój nast samochód, zakres mojego portfela pozwolił mi na sprowadzenie samochodu z Francji. Widze że największe problemy z tym autem to hamulce, turbina, serwis... w sumie da się to przeżyć... ale to wyjdzie dopiero w praniu. Niestety mój samochód nie posiada gwarancji, naprawy będą się odbywały we własnym zakresie (mam kontakt z osobami które posiadają duzo części zamiennych do tego modelu), mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze... napisze póxniej wrażenia z jazdy. Pierwsza jazda to będzie bak do pełna i jazda do samego rana.... :–) Pozdr dla wszystkich właścicieli MPS
-
frostMPS
xXx napisał(a):Czy ktoś jest zorientowany jakie czasy robi 3 MPS po wymianie dolotu, wydechu oraz BOVWszystko to bez ingerencji w ECU...
http://www.mazdas247.com/forum/showthre ... light=drag
frostMPS napisał(a):Pierwsza jazda to będzie bak do pełna i jazda do samego rana.... :–) Pozdr dla wszystkich właścicieli MPS
gratulacje, bezproblemowej eksploatacji i nieustajacego banana na twarzy

Opony sie skończyły już kompletnie, idzie co prawda zima ale nie będziemy zakładać zimówek kiedy temperatura wynosi +15 C. Strach jeździć poza tym kiedy spadnie deszcz. Wiem że było mnóstwo takich postów w tym temacie, ale one nic nie mówią.
Prosze Was żebyście wypisywali waszym zdaniem [jakie?] letnie opony niż seryjne.
Prosze Was żebyście wypisywali waszym zdaniem [jakie?] letnie opony niż seryjne.
Zoom-Zoom!
Bridgestone Potenza RE070