Lusterko, halas, radio i olej do dyfra kilka pytań o cx9
1, 2
Jeśli przed montażem lpg było ok to plecie bzdury.Może niech szuka lewego powietrza,polscy gazownicy to ruletka
jelonpan zapomniałem na śmerć,kupiliśmy koledze cx9tkę u tego samego gościa
jelonpan zapomniałem na śmerć,kupiliśmy koledze cx9tkę u tego samego gościa
To super. Ja jestem po podróży do Chorwacji tym krążownikiem i spisał się mega dobrze. Jedyny problem to słabe ciśnienie na stacjach LPG ciężko ładowało się gaz bo butla 82L
Ale bez problemów z przyspieszeniem i przegrzewaniem. Byłem też u gazownika i powiedział że nie trzeba dodatkowej pompy
ale to już każdego wybór. Moja Madzia jechała jak marzenie
.
Jedyne co to jeszcze w Polsce przed wyjazdem zaczęła migać lampka BSM i nie działa martwe pole może mieliście ten problem sprawdziłem bagażnik wszystko podpięte przetarłem radary i odłączyłem akumulator i nadal jest problem. Na Torqe nie widzi żadnego błędu
co to może być?
Co do zakupu to mam nadzieje że będzie kolega zadowolony.

Jedyne co to jeszcze w Polsce przed wyjazdem zaczęła migać lampka BSM i nie działa martwe pole może mieliście ten problem sprawdziłem bagażnik wszystko podpięte przetarłem radary i odłączyłem akumulator i nadal jest problem. Na Torqe nie widzi żadnego błędu
Co do zakupu to mam nadzieje że będzie kolega zadowolony.
- Od: 11 gru 2007, 14:31
- Auto: Cx-9 14 z USA 3,7 4x4 niedługo z gazem
rafik85 napisał(a):Niemożliwe,przecież moi przedmowcy stwierdzili że dodatkowa pompka to bzdura...
Siema.
W starej CX-9 mam 2 pompki wmontowane w szereg, a to tylko z tego powodu, że miałem bardzo duże problemy z grzaniem w zimie, praktycznie nie było grzała w kabinie. Potem okazało się, że była zapchana chłodnica oleju, takie małe okrągłe coś na początku silnika (doszedłem do tego sam, bo żaden mechanior mi tego nie potrafił zdiagnozować). Stara Maździocha rozgrzewa się i przełącza bardzo szybko w porównanie do tej nowszej w której nie mam żadnej pompki. W przyszłości planuję wywalić jedną pompkę ze starej i wrzucić do nowej, w której nie mam problemów z grzaniem w zimie.
Po prostu gazownik dobrze zamontował parownik, dobrze się wpiął w układ. Ważne aby robić u sprawdzonych gazowników instalacje i będzie hulać.
Pozdro
DD
jelonpan napisał(a):Czy wibrujące lusterko kierowcy to normalne ?
Siema Jelon :–)
Faktycznie, sprawdziłem sobie dzisiaj lusterko w nowszej ... i wiesz co jest luz na samym lusterku :-P

Wystarczy złapać za krawędź lusterka i poruszać nim góra – dół.
Luz jest większy na lusterku od strony kierowcy niż ten od strony pasażera. Ostatnio zauważyłem delikatne drgania lusterka właśnie od strony kierowcy ! To jest luz na prowadnicach lusterka.
Dobrałem się do tego, wystarczy wypiąć samo lusterko z zaczepów, dodałem więcej smaru na prowadnice, ale luz jest wewnątrz prowadnic, ciężka sprawa.
Pozdro
DD
1, 2