Mazda CX-9 (TB) – Informacje o modelu
Strona 1 z 1
Duży crossover SUV i największy z obecnie produkowanych samochodów Mazdy.
W sprzedaży od 2007 roku. Uważany za następcę modelu MPV, choć to kontynuacja bardzo umowna, biorąc pod uwagę charakterystykę obu samochodów (typowy minivan i SUV). CX-9 został zbudowany na płycie podłogowej Forda o symbolu CD3. Pod względem stylistycznym spokrewniony z mniejszym modelem CX-7. W 2008 roku CX-9 zdobył główną nagrodę w konkursach na SUV Roku magazynu „Motor Trend” oraz w plebiscycie North American Truck of the Year. W 2009 roku model został poddany drobnej modernizacji, a w 2013 kolejnej.
Różnice wizualne
Lata produkcji 2007-2009
Lata produkcji 2010-2012
Lata produkcji 2013-teraz
Porównanie parametrów
Dostępna kolorystyka (wersje do 2013)
Crystal White Pearl Mica (34K)
Liquid Silver Metallic (38P)
Dolphin Gray Mica (39T)
Stormy Blue Mica (35J)
Copper Red Mica (32V)
Brilliant Black Clearcoat (A3F)
Dostępna kolorystyka (wersje po 2013)
Crystal White Pearl Mica (34K)
Liquid Silver Metallic (38P)
Meteor Gray Mica (32A)
Dolphin Gray Mica (39T)
Zeal Red Mica (41G)
Brilliant Black Clearcoat (A3F)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Jeśli ktoś szuka różnic w wersjach SPORT vs TOURING vs GRAND TOURING to poczytajcie:
http://cars.findthebest.com/saved_compare/CX-9-Sport-vs-Touring-vs-Grand-Touring
http://cars.findthebest.com/saved_compare/CX-9-Sport-vs-Touring-vs-Grand-Touring
Witam serdecznie. tydzień temu kupiłem swoja wymarzona mazdę cx-9. bardzo proszę o przesłanie instrukcji pl i manuala. z góry dziękuję.
-
Emo
Witam
Mazda CX-9 z 2010
Mogę prosić o service manual, katalog części i instrukcje obsługi w pl.
Jak ktoś by był zainteresowany częściami zapraszam do kontaktu w mailu jest mój numer telefonu.
kg601918370@gmail.com
Mazda CX-9 z 2010
Mogę prosić o service manual, katalog części i instrukcje obsługi w pl.
Jak ktoś by był zainteresowany częściami zapraszam do kontaktu w mailu jest mój numer telefonu.
kg601918370@gmail.com
- Od: 12 lip 2017, 22:06
Strona 1 z 1