Witam
Posiadam Mazdę CX-7 wersja US, boczki drzwi są tam plastikowe w dodatku plastik ten w moim przypadku jest już porysowany i wygląda dość nieładnie, noszę się z zamiarem wymiany boczków na skórzane z wersji poliftowej, i tu moje pytanie czy boczki z wersji poliftowej będą pasować do wersji przedliftowej? Czy raczej może być problem z dopasowaniem przełączników i klamek?
Wymiana boczków drzwi z wersji poliftowej
Strona 1 z 1
Patrzyłem na jakieś video że zdejmowaniem panelu po stronie pasażera i wygląda że śruby mocujące są tak samo jak u mnie w wersji poliftowej.
Ale panel z wersji poliftowej jest skręcany z dwóch czy trzech kawałków (ta "skórzana" część jest osobnym elementem) a w wersji przed lift wygląda że jest chyba tłoczona z jednego kawałka plastiku, więc jest możliwość że jakieś dodatkowe spinki są w po lifcie.
Zdejmij sobie jeden boczek, to pięć min roboty i albo sam porównaj na jakimiś szrocie albo poproś sprzedającego o zdjęcie na którym widać mocowania.
Ale panel z wersji poliftowej jest skręcany z dwóch czy trzech kawałków (ta "skórzana" część jest osobnym elementem) a w wersji przed lift wygląda że jest chyba tłoczona z jednego kawałka plastiku, więc jest możliwość że jakieś dodatkowe spinki są w po lifcie.
Zdejmij sobie jeden boczek, to pięć min roboty i albo sam porównaj na jakimiś szrocie albo poproś sprzedającego o zdjęcie na którym widać mocowania.
- Od: 21 mar 2015, 18:43
- Auto: Mazda CX-7 L3-VDT 2010
Możliwe, że będziesz musiał przełożyć przyciski sterowania szybami lusterkami itp. bo mazda robi różne układy pinów w wiązkach w zależności od wersji itp. Jak przekładałem boczki poliftowe US na poliftowe Europa musiałem zostawić przełączniki z US bo nie działały te Europejskie.
Strona 1 z 1