BTW – co jest męczącego w takiej jeździe?
Można sobie wrzucić tempomat, dać dobrą muzykę i bez stresu związanego z wyprzedzaniem co chwilę, jechać spokojnie
www.mazdaspeed.pl
brii napisał(a):ile się realnie różni czas przejazdu kiedy jedzie się 100km/h a kiedy 110 – 120km/h?
Męczące jest pilnowanie gazu i nie utrzymywanie prędkości przy jeździe pod górkę, a odpuszczanie. Prz takim silniku minimalnie więcej gaz w podłogę, a spalanie skacze z 9 na 12brii napisał(a):co jest męczącego w takiej jeździe? usmiech
Zbyt wiele ciężarówek, a CX niestety nie ma aktywnego tempomatu.brii napisał(a):Można sobie wrzucić tempomat
To zawsze!brii napisał(a):dać dobrą muzykę
Wiele stresu z takim silnikiem nie ma, dlatego też taki kupiłembrii napisał(a):bez stresu związanego z wyprzedzaniem co chwilę, jechać spokojnie usmiech
domin1979 napisał(a):Zbyt wiele ciężarówek, a CX niestety nie ma aktywnego tempomatu.
domin1979 napisał(a):Wiele stresu z takim silnikiem nie ma, dlatego też taki kupiłem
jancio68 napisał(a):Chyba jednak ma aktywny tempomat.
brii napisał(a):Manipulowanie przy kierownicy nie jest zbyt wygodne – łatwiej wcisnąć gaz a potem puścić
jancio68 napisał(a):...ale to powoduje wyłączenie tempomatu.
Właśnie tak działa, czyli jak powinien. Gaz nie dezaktywuje tempomatu.brii napisał(a):Jeszcze nie spotkałem tempomatu który by się dezaktywował po naciśnięciu gazu ysz
Po zakończeniu przyśpieszania i odpuszczeniu gazu samochód powinien sam wrócić do zadanej prędkości, chyba że w międzyczasie użyto hamulca albo sprzęgła...
domin1979 napisał(a):a tu coraz bliżej 12 więc nic tylko się cieszyć usmiech
tery napisał(a):Pogratulować takiego wyniku, ale średnie 12,6 i realne to chyba te bliższe 13 litrów
język
yankee napisał(a):Moje wrazenia jeszcze zadne. Moja CX 7 stoi jeszcze u dealera bo nie przyszlo poswiadczenie o zaplaceniu akcyzy. A juz sobie wyobrazalem weekend za kolkiem
Realnie to chyba we wtorek bede sie mogl podzielic pierwszymi wrazaniami – nie moge sie doczekac.
No i oczywiscie (to powinn byc pierwsze) niezmiernie milo dolaczyc mi do klubu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9, Moderatorzy CX-30 / CX-50 / CX-60