domin1979, myślę, że to określenie "wersja skandynawska" jest bardzo istotne i może oznaczać inne ustawienia komputera lub nawet trochę inną instalację.
Ja dziś w swoim aucie wrzuciłem bezpieczniki od świateł dziennych (2 sztuki) ale niestety nic to nie dało (w moim staruszku Escorcie było jeszcze miejsce w skrzynce na odpowiedni przekaźnik, ale niestety nie miałem instalacji pod niego). Natomiast w skandynawskiej wersji Accorda nie ma opcji Auto na przełączniku świateł i światła mijania świecą w pozycji OFF i "mijania". Tylko w pozycji "postojowe" świecą wyłącznie postojowe.
Niezależnie od tego czy są światła dzienne czy nie trzeba jeszcze wziąć pod uwagę jedną rzecz:
– niezależnie ile i w jakich warunkach przejeżdżamy zawsze po włączeniu zapłonu świecą się światła, przy halogenowych żarówkach to pal licho (choć wymiana ich do lekkich i przyjemnych u mnie nie należy) ale częste włączanie lamp wyładowczych to inna rzecz
Bardzo dużym plusem jest natomiast funkcja dziennego/nocnego podświetlenia wskaźników/deski.
Pawko_6 napisał(a):Proszę bardzo. Sam drążę temat świateł, ponieważ wolałbym, żeby xenony włączały się po uruchomieniu silnika. Jeżeli uda się ten problem rozwiązać, to napiszę.
Przydałby się Serwis Manual.

O właśnie o to mi chodzi. Światła dzienne w wersji skandynawskiej włączają się po przekręceniu kluczyka do pozycji II i są włączone podczas rozruchu silnika.