Podłączenie wzmacniacza...
1, 2
ehhhh
Z tego co napisałeś to proszę nie próbuj nic sam robić niechybnie skończy się to jakąś katastrofą.

Z tego co napisałeś to proszę nie próbuj nic sam robić niechybnie skończy się to jakąś katastrofą.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
RODDY napisał(a): aktywny wzmacniacz??
Specjalistą nie jestem, ale pasywnego wzmaczniacza to jeszcze nie widziałem...
airbob napisał(a):niechybnie skończy się to jakąś katastrofą
Będzie dobrze
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
magicadm napisał(a):pasywnego wzmaczniacza to jeszcze nie widziałem...
oj tam czepiasz się
Jeżeli ludzie szepczą za twoimi plecami to tylko znaczy że ich wyprzedziłeś. | www.burnwater.pl
- Od: 13 sie 2007, 13:06
- Auto: EA5A SE
RODDY teoretycznie można by rozciąć wiązkę i możliwe jest, że idzie tam sygnał audio, ale
a) nie wiadomo, czy nie idzie on cyfrowo?
b) nie wiadomo, czy ten sygnał wystarczy do zasilenia wzmacniacza
c) i tak musisz ciągnąć zasilanie od akumulatora do aktywnego wzmacniacza
Reasumując, ciągnij od radia, a najlepiej pojedź do jakiegoś warsztatu niech Ci to zrobią.
a) nie wiadomo, czy nie idzie on cyfrowo?
b) nie wiadomo, czy ten sygnał wystarczy do zasilenia wzmacniacza
c) i tak musisz ciągnąć zasilanie od akumulatora do aktywnego wzmacniacza
Reasumując, ciągnij od radia, a najlepiej pojedź do jakiegoś warsztatu niech Ci to zrobią.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Nie bardzo rozumiem o co chodzi ale prawie każdy wzmacniacz ma takie wejście, że sygnał audio można podpiąć z głośnika. Jeśli to ma być aktywny subwoofer to można pociągnąć kabel z tylnego głośnika do wzmacniacza i będzie grało
Jeśli nawet nie ma takiego wejścia we wzmacniaczu (HI-input bodajże) to można taką przejściówkę kupić żeby też można było pociągnąć sygnał z głośnika do zwykłego wejścia we wzmacniaczu 
- Od: 25 lip 2007, 18:24
- Auto: Mx-3 K8-t
magicadm napisał(a):RODDY napisał(a): aktywny wzmacniacz??
Specjalistą nie jestem, ale pasywnego wzmaczniacza to jeszcze nie widziałem...)
ale mozna spotkac pre..
no i sam koncowy... wzmacniacz..
i to w oddzielnych obudowach!
choć w samochodach to rzadkość...
a on myslał tu, o akt. Subwooferze
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Xionc napisał(a):najlepiej pojedź do jakiegoś warsztatu niech Ci to zrobią.
...ale tam trzeba parę groszy zostawić
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
Raadek napisał(a):Xionc napisał(a):najlepiej pojedź do jakiegoś warsztatu niech Ci to zrobią.
...ale tam trzeba parę groszy zostawić
to moze moglbys w innej formie wyregulowac ich naleznosci...
po prostu spytaj...
kto wie?!
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
witam,rozebralem moje stereo,po wyciagnieciu cd,okazalo sie ze z tylu nie ma wejsc na rca,czyli dwa czincze,jest tylko kostka w sumie otwor do wlozenia kostki,zlozylem,i nie wiem co mam robic,jak go podlaczyc???mozna przez input ale to slabo ponoc gra!szok ze nie ma tych wejsc!pomocy!dzieki za odp
- Od: 24 sie 2008, 21:52
- Auto: MAZDA6-2.2d(185)Sport hatchback-2009
potrzebny tobie jest adapter, aby sygnal po wysokiej zredukowac do chinch´a
i pod nie dopiero wzmacniacz,
no i plus przez BEZPIECZNIK do baterii
a miuns najlepiej tez... albo do mas,y
no i dobrymi kablami,
jesli wzamacniacz tez dobrej klasy no i glosnik
powodz.
E.
i pod nie dopiero wzmacniacz,
no i plus przez BEZPIECZNIK do baterii
a miuns najlepiej tez... albo do mas,y
no i dobrymi kablami,
jesli wzamacniacz tez dobrej klasy no i glosnik
powodz.
E.
Panowie , nie wiem co z czym w tym temacie dlatego tego typu przekładki oddaje fachowcom od Car Audio , widziałem jak mi fure koles wybebeszył
zaczynał rozbierac o 11.00 , skonczył ok 20.00 a to tylko wymiana głosników + dodatkowe tweetery tył + sub+wzmacniacz no i jeszcze parę kabelków trzeba było pociągnac
taki pikus
GH pod tym wzgledem jest tragiczna ale dali radę i wreszcie moge cieszyc ucho dobrym brzmieniem....to co fabryka zamontowała to jakas kpina.

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):to co fabryka zamontowała to jakas kpina.
no bo praktycznie minimum...
jeśli chodzi o audio!
posłuchajcie systemu Dynaudio lub Levison´a
tak tylko dla porøwania dwøch innych "swiatøw"
pozdr.
E.
Rozumiem ze nie wszyscy są audiofilami ale w takim samochodzie za tyle kasy montowac papierowe głosniki ? bez obrazy dla firmy ale przesadzili ....Enduro napisał(a):no bo praktycznie minimum...
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):... za tyle kasy montowac papierowe głosniki ?
takie też mogą być dobrej klasy!
pozdr.
E
Jaksa napisał(a):Rozumiem ze nie wszyscy są audiofilami ale w takim samochodzie za tyle kasy montowac papierowe głosniki ? bez obrazy dla firmy ale przesadzili ....Enduro napisał(a):no bo praktycznie minimum...
A jaką że klasą jest Mazda GH? To klasa dla zwyczajnych robotników Niemczech, a nie żadna premium, nie przesadzajmy....
POGROMCA ZENONÓW!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
Lorento napisał(a):A jaką że klasą jest Mazda GH? To klasa dla zwyczajnych robotników Niemczech, a nie żadna premium, nie przesadzajmy....
Lorento masz rację, nie potrafią dobrze wygłuszyć auta, a co mówić o dobrym audio

- Od: 15 cze 2007, 01:09
- Auto: M6 '02 2.0 Benzin
Lorento napisał(a):A jaką że klasą jest Mazda GH? To klasa dla zwyczajnych robotników
w Niemczech,
chyba w Japonii w pierwszej lini..
E.
witam...chyba znalazlem rozwiazanie podlaczenia wzmacniacza do seryjnego radia... oto
link www.autosoundcentral.com/PAC_AOEM_MAZ2_ ... emmaz2.htm mozecie mi napisac co o tym sadzicie???czy to dobry zakup...bo tylko to znalazlem na internecie!dzieki za info
link www.autosoundcentral.com/PAC_AOEM_MAZ2_ ... emmaz2.htm mozecie mi napisac co o tym sadzicie???czy to dobry zakup...bo tylko to znalazlem na internecie!dzieki za info
- Od: 24 sie 2008, 21:52
- Auto: MAZDA6-2.2d(185)Sport hatchback-2009
1, 2