przez MvG » 29 lip 2007, 16:10
.:MarciN:. Ja posiadam u siebie w bagażniku głośnik JL 10W0-4 w skrzyni zamkniętej. Skrzynia ma około 21l (kupiłem jako używkę od osoby, która juz w firmie zleciła włożenie jego do skrzyni). Ten głośnik deklaruję sie mocą 125RMS. Niby mało, ale: 1. Gra bardzo ładnie, bass jest mięciutki, bardzo przyjemny w odsłuchu 2. Moc 125 RMS jest odpowiednia, na zewnątrz prawie nic nie słychać ale w środku samochodu odsłuch jest fantastyczny, wrażenie jest jakby większej mocy głośnika. JL 10W0-4 w skrzyni zamkniętej jest dobrym wyborem jeżeli słuchasz utworów z szybkim basem, nadążą za każdym rytmem i nie zniekształca dźwięku. Napisze Ci szczerze, że ze wzmacniacza, który po zmostkowaniu ma moc 200RMS jest puszczone na głośnik około 1/3 mocy i więcej nie potrzeba, gra rewelacyjnie. Jeżeli nie szukasz głośnika na popis, żeby waliło na zewnatrz to polecam Ci tego JL – w środku samochodu odsłuch z niego jest świetny. U mnie jest podpięty pod wzmacniacz Carpower HPB-604 (nowy wzmacniacz za niecałe 500zł jest godny uwagi).
Pozdrawiam