Na wstępie informuję że jestem całkowitym laikiem jeśli chodzi o car audio

Ale mam parę pytań na temat zestawu audio który chcę zamontować w swoim aucie. Coprawda to sprzęt budżetowy, ale audiofilem nie jestem. Do konkursów CarAudio też nie będę startował
Jednostka centralna: Clarion ARX 7375R
Zmieniarka: Clarion CDC634
Głośniki przód: Infinity Reference -nie pamiętam symbolu, 3-drożne 13tki
Chcę dołożyć (już zakupione):
Głośniki tył: Infinity Reference 6953i
Wzmacniacz: JBL GTO 2000
Procesor: Clarion DPH7300
Tuba:JBL CTX 3000
I czas na pytania:
1. Wydaje mi się że procesor do pracy wymaga wzmacniacza. Ilo kanałowy ma być? 4? Jakiej mocy najlepiej i co polecacie? Rozważam jakaś używkę w kwocie ok 300, 400 zł
2. Czy zostawić sobie wzmacniacz który mam do napędzenia Suba i kupić 2gi do procesora czy sprzedać i kupić coś wiekszego co napędzi całość?
3.Będę raczej musiał położyć nowe okablowanie, do głośników jak i zasilające. Co waszym zdaniem ma najlepszy stosunek cena/jakość? Powtórze się ale budżet dość ograniczony.
4.Sam nie będę w stanie tego wszystkiego podłączyć. Czy znacie może jakiś dobry i niedrogi punkt we Wrocławiu? Na Extreme Car Audio chyba nie będę sobie mógł pozwolić
5. Mam okazję kupić Deck Clariona DRX9375 za ok. 300 zł w bardzo dobrym stanie. Czy to opłacalny zakup i czy warto się przesiadać z ARX7375? Auto nie jest wygłuszone i chyba nie będę tego robił w najbliższej przyszłości, jesli wogóle.
Z góry dziękuję za pomoc