Poprowadzenie kabla do wzmacniacza.
Witam szanowne grono forumowiczów.
W końcu doczekałem sie swojej Mazdy 323F BA 2.0 V6 (prezentacja na forum już wkrótce :–) ) i mam dość spory problem – nie mam pojęcia którędy poprowadzić kabel zasilania od wzmacniacza.
Komora silnika jest tak zabudowana, że nie mam pojęci którędy przepchać ten kabel ;–(
Czy posiadacze Mazd 323F BA mogliby mi podpowiedzieć co nieco w tym temacie??
W końcu doczekałem sie swojej Mazdy 323F BA 2.0 V6 (prezentacja na forum już wkrótce :–) ) i mam dość spory problem – nie mam pojęcia którędy poprowadzić kabel zasilania od wzmacniacza.
Komora silnika jest tak zabudowana, że nie mam pojęci którędy przepchać ten kabel ;–(
Czy posiadacze Mazd 323F BA mogliby mi podpowiedzieć co nieco w tym temacie??
- Od: 30 maja 2007, 14:57
- Auto: Mazda 323F '95 2.0 V6
Witam a nie chce sie poszukac w Car Audio jest tam kilka tematow o kablach np ten: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... highlight= i w PDFie fajny artykul o kablach.Zobacz na moja mazde tam jest zdiecie silnika (nawet taki jak twoj
) i jedziesz z koksem.Po lewej stronie silnika masz zaslepke gumowa ktora wpuscisz kabel do kabiny.Pozniej sciagasz progi (przod i tyl) i tam sa peszle z kablami ja je wykorzystalem i tamtedy wpuscilem kable no i to tyle.Jak cos nie bedziesz wiedzial to pisz.pozdro i czekamy na Twoja Mazde 
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Patrzyłem dzisiaj i tak za cholerę nie wiem jak to przepchać.
Czy Tobie chodzi o taką okrągłą gumę w której idą jakieś kable??
Tak mniej więcej na połowie wysokości przegrody.
Mam tą gumę wyciągnąć czy próbować na chama przepchać nią kabel??
Ten silnik jest taki wielki, że nawet reki nie mogę tam wsadzić :–(
Proszę o jakąś dokładniejszą wskazówkę.
Czy Tobie chodzi o taką okrągłą gumę w której idą jakieś kable??
Tak mniej więcej na połowie wysokości przegrody.
Mam tą gumę wyciągnąć czy próbować na chama przepchać nią kabel??
Ten silnik jest taki wielki, że nawet reki nie mogę tam wsadzić :–(
Proszę o jakąś dokładniejszą wskazówkę.
Szukasz właśnie jakiejś zaślepki i robisz w niej dziurkę śrubokrętem, czy inną wiertarką, następnie przepychasz kabel. W każdym silniku da radę...
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
fajnie mieć aku w bagażniku ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Waluś napisał(a):fajnie mieć aku w bagażniku
fajnie, fajnie – jak ten króliczek z baterią w dup...
A tak poważniej, to w przegrodzie między komorą silnika a kabina kierowcy w pobliżu drążka kierownicy jest gumowa przelotka (nawet dwie) – juz z dziurką którą można prowadzić kable. Wystarczy trochę sie postarać i bez wiekszych problemów da sietamtąd przeciągnąć kable.
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
Dokladnie aku w bagazniku fajna sprawa.Ale w 323f ja to zrobilem tak jak na zdieciach.Juz chyba lepiej sie nie da,jest jeszcze jedna zaslepka z prawej strony kierowcy ale wpuszczalem tam kabel i nie moglem go znalez z drugiej strony.Wiec dawaj w ta gume po lewej stronie silnika,zrob w niej dziure jak pisze Xionic i jazda do bagaznika.kable jakie polecam to Dietz.

-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
BenyV6 a gdzie peszel na plusie 
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
Jako ciekawostkę jeszcze dodam, że w ja w miejscu tej zaślepki którą BenyV6 puścił kabel mam przymocowaną jakąś aluminiową kostkę od której odchodzą jakieś dwie aluminiowe rurki (pewnie od klimatyzacji)
Tak więc nie mogłem tamtędy puścić kabli, ale znalazłem inną dziurkę
Tak więc nie mogłem tamtędy puścić kabli, ale znalazłem inną dziurkę
szynaboss napisał(a):Piękna jest ta Twoja Mazda
Niedoczytalem wczesniej dzieki,dbam jak moge.Trzeba bylo co skrobnac w temacie,a nie tu.Czekam na twoje foto
szynaboss napisał(a):Jako ciekawostkę jeszcze dodam, że w ja w miejscu tej zaślepki którą BenyV6 puścił kabel mam przymocowaną jakąś aluminiową kostkę od której odchodzą jakieś dwie aluminiowe rurki (pewnie od klimatyzacji)
Bardzo mozliwe bo ja z klimy to mam tylko guzik

Radeek napisał(a):BenyV6 a gdzie peszel na plusie
No wlasnie gdzie mam

-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Peszle to nie tylko ochrona przed temp. a głównie przed uszkodzeniami mechanicznymi
...warto załozyć bo koszt niewielki a skutki mogą być bolesne
...warto załozyć bo koszt niewielki a skutki mogą być bolesne
...w lepiej zaopatrzonych motoryzacyjnych powinni mieć-u mnie są w sklepie z częściami do żuka i stara
...no i po założeniu przydało by się przymocować kabelek co by sie nie miotał pod maską(opaski zaciskowe)
tu masz fotkę z pod maski:http://www.audiocar.pl/forum/viewtopic.php?t=468
...no i po założeniu przydało by się przymocować kabelek co by sie nie miotał pod maską(opaski zaciskowe)
tu masz fotkę z pod maski:http://www.audiocar.pl/forum/viewtopic.php?t=468
Witam przyjaciele,
Mam problem, niedług a dokładnie w tym tygodniu będe kupował wzmacniacz i subwoofer... no i oczywiscie trzeba to wszystko jakoś podłączyć... no i tu jest mały problem... chodzi mi o to iż trza puścić zasilanie z akumulatora do wzmacniacza... i tu ważne dla mnei pytanie: którędy przebiliście się z komory silnika do kokpitu w Mazdzie 323F BA 96rok.... mile widziane jakieś zdjęcia xD bardzo by mi to pomogło xD
z niecierpliwością czekam na odpowiedzi xD
Pozdrawiam.
PS: Do Moderatora nie wiedziałem czy ten temat zamieścić w CarAudio czy tutaj... no ale myśle że tutaj się bardziej nadaje bo chodzi o konkretny model xD a troche ludzi moze miec taki problem jak ja xD
PS2: Również załączam ankiete bo nie jestem zdecydowany czy kupić tube czy skrzynke... rozważam pomiędzy tubą: BLAUPUNKT GTt 1200 MkII a skrzynką BLAUPUNKT GTb 1200 MkII
Mam problem, niedług a dokładnie w tym tygodniu będe kupował wzmacniacz i subwoofer... no i oczywiscie trzeba to wszystko jakoś podłączyć... no i tu jest mały problem... chodzi mi o to iż trza puścić zasilanie z akumulatora do wzmacniacza... i tu ważne dla mnei pytanie: którędy przebiliście się z komory silnika do kokpitu w Mazdzie 323F BA 96rok.... mile widziane jakieś zdjęcia xD bardzo by mi to pomogło xD
z niecierpliwością czekam na odpowiedzi xD
Pozdrawiam.
PS: Do Moderatora nie wiedziałem czy ten temat zamieścić w CarAudio czy tutaj... no ale myśle że tutaj się bardziej nadaje bo chodzi o konkretny model xD a troche ludzi moze miec taki problem jak ja xD
PS2: Również załączam ankiete bo nie jestem zdecydowany czy kupić tube czy skrzynke... rozważam pomiędzy tubą: BLAUPUNKT GTt 1200 MkII a skrzynką BLAUPUNKT GTb 1200 MkII
Ostatnio edytowano 7 gru 2008, 22:40 przez Bł@żej, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 15 lip 2008, 17:57
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 16V 96r
zeusik byłbym bardzo wdzięczny xD
- Od: 15 lip 2008, 17:57
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 16V 96r
kup suba tylko NIE BLAUPUNKTA!!!SCIERWO JAKICH MAŁO
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r