Problem z "wzbudzeniem" wzmacniacza.
Strona 1 z 1
Witam.Mam problem z wzbudzeniem wzmacniacza peiying. Wszystko podłączone jak należy czyli "+" do "+" , "–" do "–" a REM ? no właśnie. wyjścia w radio niemam. wzmacniacz uruchamiam w sposób taki że w bagażniku podłączam kabel REM z wzmacniacza do + na kondensatorze. No i też mam zworke na +12V i REM bo inaczej nie działa .. ;/ a jak miałem podłączony kabel bezpośrednio pod aku i przełącznik to kabelk sie prawie topił ...;/ może ktoś wie jak podłączyć to dobrze i bez problemowo ?
_ Siwus _ ;)
Siwy_48 napisał(a):Witam.Mam problem z wzbudzeniem wzmacniacza peiying. Wszystko podłączone jak należy czyli "+" do "+" , "–" do "–" a REM ? no właśnie. wyjścia w radio niemam. wzmacniacz uruchamiam w sposób taki że w bagażniku podłączam kabel REM z wzmacniacza do + na kondensatorze. No i też mam zworke na +12V i REM bo inaczej nie działa .. ;/ a jak miałem podłączony kabel bezpośrednio pod aku i przełącznik to kabelk sie prawie topił ...;/ może ktoś wie jak podłączyć to dobrze i bez problemowo ?
Co to za radio że nie ma kabla zasilającedo 2 lub 4v?Musi być gdzieś taki kabelek,podłącz się do niego i przeprowadź od niego napięcie kabelkiem do REM wzmacniacza.
- Od: 30 mar 2011, 23:02
- Auto: Madza Premacy 1.8 benzina "02r.
"Co to za radio że nie ma kabla zasilającedo 2 lub 4v?"
A mógłbyś rozwinąć, rozszyfrować swoją myśl ?
Znam się trochę na temacie ale nie mogę wykombinować co to zdanie ma znaczyć.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
airbob napisał(a):"Co to za radio że nie ma kabla zasilającedo 2 lub 4v?"
A np. kabelekzasilający do anteny?Jak kolega mysli posiada napięcie czy nie?
- Od: 30 mar 2011, 23:02
- Auto: Madza Premacy 1.8 benzina "02r.
Nie spotkałem się jeszcze z radiem (niefabrycznym) które nie miałoby kabla do sterowania anteną. Jakie masz radio kolego?
Pozdro!
marcin
Pozdro!
marcin
Mistrz Polski Car Audio 2008 – ESPL 1 woofer. II Vicemistrz Polski Car Audio 2009 – dB Race Pro 3+ oraz dBL Unlimited – ale to już wszystko póki co czas przeszły.
- Od: 2 sty 2009, 18:34
- Auto: Mazda Premacy 2.0 16V Sportive 2002
Strona 1 z 1