Car audio do Mazdy 3 Głośniki Hertz ESK 570 jaki wzmacniacz itp.

Wszystko o modyfikacjach i budowie nagłośnień naszych aut.

Postprzez kamil1992 » 11 cze 2011, 21:31

Cześć,
Nie za bardzo interesuje się car audio nie mam za bardzo pojęcia na ten temat. Chodzi mi o jakość muzyki w mojej Mazdzie 3 a nie głośność czy bas nie musi być też mega duży.
Pieniądze ok 2tyś zł (głośniki subufer(jak najmniejszy najlepiej jesli wogole potrzebny) i wzmacniacz)
Wydaje mi się ze te głośniki są najlepszym wyborem bo w rozmiarze 5x7.
Problemem jest w doborze wzmacniacza bo kompletnie nie wiem jaki tak samo nie wiem czy standardowe radio wymieniać na coś innego najlepiej z panelem LCD i w dość dobrej cenie. Dajcie jakieś propozycje jakieś fajne zestawy z jakich będę szczęśliwy z jakości dźwięku:) Pozdrawiam i dzięki za porady:)
kamil1992

Postprzez mily200 » 13 cze 2011, 15:44

głośniki 5x7 zdecydowanie nie
Dystanse na 16 najlepiej zrobić
jeśli nie chcesz suba to najlepiej kupić fajny system na przód i do tego wygłuszyć drzwi i jakaś 2 kanałówka i będziesz bardzo zadowolony i jak wydasz 2k to będzie kozak

http://allegro.pl/focal-polyglass-165v3 ... 29779.html
http://allegro.pl/morel-dotech-ovation- ... 95375.html
i taki piecyk
http://allegro.pl/jl-audio-a2150-nowy-s ... 88746.html

jak chcesz wymieniać radio w M3 to żeby zachować wszystko sprawne to musisz liczyć ok 2-2,5 tyś
Forumowicz

Od: 1 gru 2006, 11:12
Auto: Seat leon i lodgy

Postprzez krygielak » 21 gru 2011, 18:39

witam.
też chciałbym podkręcić audio w maździe 3 :)
myślę o wymianie głośników z przodu. może jakieś wygłuszenie jeżeli to coś pomaga.
jakie były by najlepsze i jakie tam są wymiary tych głośników. Czy potrzebny jest wzmacniacz lub konwerter.
pozdrawiam
Początkujący

Od: 15 paź 2011, 11:28
Auto: Mazda 3 1.6 2004r

Postprzez Dominator » 21 gru 2011, 19:25

krygielak napisał(a):witam.
też chciałbym podkręcić audio w maździe 3 :)
myślę o wymianie głośników z przodu. może jakieś wygłuszenie jeżeli to coś pomaga.
jakie były by najlepsze i jakie tam są wymiary tych głośników. Czy potrzebny jest wzmacniacz lub konwerter.
pozdrawiam

Zapraszam do działu car audio, a w szczególnosci tego tematu viewtopic.php?f=28&t=57518 Tam będziesz miał polecane głośniki. Standardowo są 5x7 ale wiele osób poleca założyc dystans z MDF-u i zamontowac 16 lub 16,5cm głosniki, najlepiej odseparowany zestaw, to znaczy taki w którym głosniki wysokotonowe są osobno i najlepiej zamontowac je w słupku lub podszybiu. Do tego osobne zwrotnice. Do poprawy nagłosnienia wzmacniacz jest konieczny. Wygłusznie to bardzo dobry "wynalazek" poprawi sie jakośc dzwieku i nie bedzie juz właściwie "uciekał" na zewnątrz samochodu :)
...
Forumowicz

Od: 6 sty 2011, 23:36
Auto: Accord 8 2.2 gnojówka