Maty wygłuszające...
to ja spytam jeszcze o te maty z "supermarketu" jest jakaś różnica po obklejeniu drzwi ? warto ją kupić żeby tanio i w miare dobrze usunac rezonanz blach i wzmocnić bass przednich głośników?? Jak to sie dokładnie nazywa?? Jest u mnie LM wiec bym podskoczył
Castoramy nie ma:(
Sprzedam 323f BG na części!
- Od: 9 lis 2007, 00:26
- Auto: Mazda MX6
czejs maty dekarskie powiedzmy ze daja rade jesli chcesz wygluszyc drzwi i miec tanio i napewno troszke lepiej niz app i niestac cie na dynamata ale bede teraz testowal maty podobne do dynamata cenowo wygladaja bardzo korzystnie jutro bede klei i powiem jak to sie sprawuje i jak sie klei jakies foto tez wrzuce.

- Od: 18 lip 2007, 10:26
- Auto: Mazda 323 BG GT
Green napisał(a):ale bede teraz testowal maty podobne do dynamata cenowo wygladaja bardzo korzystnie
Co to za maty STP czy Stinger?
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
Więc o jakich matach mówiłeś?
No to znam te maty
Osobiście wolę Stingera-tańszy od Dynamat'a a tak samo dobry.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Osobiście wolę Stingera-tańszy od Dynamat'a a tak samo dobry.
Jak dla mnie wielka kupa.Co z tego że są tanie i ciężkie jak nie dają należytego efektu.
Raadek napisał(a):Jak dla mnie wielka kupa.Co z tego że są tanie i ciężkie jak nie dają należytego efektu.
Dzięki, a jakie maty zastosowałem w opisie z audiocar – mazda 323C BA? Co sądzisz o zastosowaniu sprayu – baranek tectyl 190 na zewnętrzną blachę drzwi zamiast mat?
Pioteq25 napisał(a):mazda 323C BA
To auto było zrobione matami SinusLive'a.
Pioteq25 napisał(a):Co sądzisz o zastosowaniu sprayu – baranek tectyl 190 na zewnętrzną blachę drzwi zamiast mat?
Nie jestem zwolennikiem eksperymentów więc radzę użyć przeznaczonych do tego celu materiałów.
Warto zainteresować się matami STP-znakomita jakość w przyzwoitej cenie.
Raadek napisał(a):Warto zainteresować się matami STP-znakomita jakość w przyzwoitej cenie.
Grupa Standartplast powstała w 1996 na bazie instytutu naukowego armii sowieckiej, gdzie na początku zajmowała się projektowaniem i produkcją materiałów głuszących i wyciszających dla rosyjskich łodzi podwodnych. Pod kierownictwem p. M.D. Voskuna po upadku związku radzieckiego doświadczenia STP zostały przekazane dla celów cywilnych.
Zajmuje sie car audio od jakiegos czasu i przerabialem juz tematy zwiazane z wygluszaniem aut , nie ma sensu zakladac mat app czy dekarskich ktore tylko obciazaja auto i nie wygluszaja moze tylko stabilizuja blachy czy powierzchnie ktore moga wpadac w rezonans a to nie jest wygluszanie !Maty app czy pochodne tych mat mimo odtluszczania przygrzewania i niewiadomo jakich zabiegow przygotowawczych zawsze odpadaly z powodu warunkow atmosferycznych , swoja role spelnialy tylko w momencie ich zastosowania i w krotkim okresie odklejaly sie z powodu nagrzania sie blachy , zima natomiast kruszaly , gąbki akustyczne sa dobre do wypelniania niepotrzebnych wczesniej wygluszonych szczelin ale tylko jesli te miejsca nie sa narazone na wilgoc no chyba ,ze sam material z ktorego wykonana jest gąbka nie nasiąka , kazdy kto wygluszal autko i chce miec dobrze ten zabieg wykonany predzej czy pozniej siega po dynamat albo stp i teraz zastanow sie czy chcesz zrobic to tanio i martwic sie czy aby napewno nie moze byc lepiej , czy aby napewno moje maty juz nie odpadly? Czy moje glosniki daja z siebie wszystko czy maja dobre pole do popisu?Po co sie babrac zamartwiac nie lepiej siegnac po maty ktore sa do tego przestosowane?Do silnika lejesz olej a moze by tak wlac olej kujawski?Przeciez tez olej...Chcesz wygluszac auto stosuj tylko sprawdzone materialy i miej pewnosc ze to czego uzyles sprawdza sie w 100% nie odpadnie nie odklei sie nie skruszeje , da glosnikom odpowiednie podloze do funkcjonowania , a w "salonach" Car audio zakladaja dekarskie a dlaczego? Bo jest tanie i tylko przypomina wygluszenie a tak naprawde obciaza autko i tylko "stabilizuje " blachy a to nie jest wygluszanie a klient sie cieszy super mam wygluszone autko i tanio co za fachowcy .. Zasada jest prosta Twoj system car audio zagra tak jak najslabszy jego element .. predzej czy pozniej siegniecie po stp dynamat itp albo ciesz sie do konca profesjonalnym wygluszeniem auta tasma dekarska przez Pana z "salonu" car audio ... pzdr..
bum bum cyk cyk
- Od: 14 mar 2008, 16:49
- Auto: mazda 323 bg
Witam,
Chcę wygłuszyć drzwi w 323c.
Zależy mi na poprawie dźwięku i nieco cichszych drzwiach
Czy takie maty
http://allegro.pl/item1053484303_mata_bitumiczna_wygluszjaca_profesjonalne_maty.html się nadają czy jest to totalne nieporozumienie? Dodam że nie zależy mi na bardzo profesjonalnym wygłuszeniu, mój sprzęt to 165 za 200zł i radio za 300zł. Czy będzie różnica w dźwięku pojawi się trochę więcej basu? Jak te maty się sprawują, dobrze trzymają? Używał ich ktoś?
Którą lepiej zastosować tą wyżej czy taka elastyczną bardziej ?
http://allegro.pl/item1040524693_apama_wygluszjaca_mata_bitumiczna_elasty_miekka.html
Dzięki z góry za pomoc.
Chcę wygłuszyć drzwi w 323c.
Zależy mi na poprawie dźwięku i nieco cichszych drzwiach
Czy takie maty

Którą lepiej zastosować tą wyżej czy taka elastyczną bardziej ?

Dzięki z góry za pomoc.
- Od: 17 gru 2009, 10:17
- Auto: 323c BA 1.3
Kup sobie matę dekarską. Najlepiej Soudal*, bo jest dość tania i bardzo wytrzymała. Na parę drzwi wystarczy Ci duża rolka, której koszt to ok. 70zł, a kupisz ją w praktycznie każdym markecie budowlanym.
* nie Soudal, a Tytan – mój błąd
* nie Soudal, a Tytan – mój błąd
Ostatnio edytowano 26 maja 2010, 18:59 przez Lukas007, łącznie edytowano 1 raz