Jaki zestaw kupić? Pomoc w dobraniu całego zestawu CA
No wiem, żetakie naprawdę dobre radio to 1500 zł, ale na takie mnie nie stać. Mam słaby sprzęt, a lubię posłuchać dobrej muzyki i chciałbym chociaż za te 1500zł mieć radio, głośniki, wzmacniacz, tube. Jeśli to możliwe. Wiem że najlepszy sprzęt to kilka tysięcy ale za tyle chyba też kupię coś co będzie grało lepiej niż to co mam... i 1500zł mam na same graty. Jeśli znajdzie mi się coś dobrego używanego to może być choć wiadomo, że lepsze nowe.
- Od: 3 gru 2012, 19:38
- Auto: Mazda 323F 1,8 16V 1996r.
tak po taniości
wzmacniacz
http://allegro.pl/xetec-xircuit-xi-240- ... 08046.html
radio
http://allegro.pl/radio-clarion-db-358r ... 77100.html
bass
http://allegro.pl/skrzynia-basowa-jbl-c ... 36839.html
głośniki przód
http://allegro.pl/u-dimension-el-comp6- ... 98336.html
do tego troche wygłuszenia i okablowanie
wzmacniacz

radio

bass

głośniki przód

do tego troche wygłuszenia i okablowanie
Dzięki za konkretną odpowiedź. I ten sprzęt który mi tu podałeś jest taki w miarę ?:) tzn nie nawali mi po pół roku
?
Poza tym jest faktycznie po taniości więc jeszcze mi troszkę kasy zostaje więc mogę kupić coś lepszego niż tu podałeś
Poza tym jest faktycznie po taniości więc jeszcze mi troszkę kasy zostaje więc mogę kupić coś lepszego niż tu podałeś
zrób dobre okablowanie do tego wszystkiego i zobaczysz jak zacznie uciekać kasa
a po za tym jak będą dobre kable to będziesz mógł sobie sprzęt na raty wymieniać
Bo z CA to jest tak że apetyt rośnie w miarę jedzenia
Bo z CA to jest tak że apetyt rośnie w miarę jedzenia
Nie mówię, że to radio kupię 
A co pod to się nie da
? Mówiłem, że się na tym nie znam 
A co pod to się nie da
mily200 napisał(a):teodor napisał(a):Ciekawi mnie tylko jak kolega zamierza podlączyć ten wzmacniacz(xetec) pod to radio (clarion)?
przewodami rca![]()
Chyba jednym przewodem .A co potem rozdzielacz? Na suba i zestaw przedni?Wolne żarty.
- Od: 30 mar 2011, 23:02
- Auto: Madza Premacy 1.8 benzina "02r.
teodor napisał(a):.A co potem rozdzielacz? Na suba i zestaw przedni?Wolne żarty.
Z pewnością w budżetowym zestawie zauważy różnicę... Fakt, traci się możliwość ustawienia Fader, ale Gainami może odpowiednio wyregulować.
Krzemol1994 napisał(a):teodor napisał(a):.A co potem rozdzielacz? Na suba i zestaw przedni?Wolne żarty.
Z pewnością w budżetowym zestawie zauważy różnicę... Fakt, traci się możliwość ustawienia Fader, ale Gainami może odpowiednio wyregulować.
Wyregulujesz czułośc ,a gdzie reszta?
Tony średnie i wysokie można ustawić jak się chce nawet na radiu, sub i tak poleci z LPF. Nie widzę problemu. Choć faktycznie, lepiej znaleźć radyjko z drugą parą wyjść. Ale w tej cenie może być ciężko...
No chętnie wysłucham innych propozycji 
Krzemol1994 napisał(a):Tony średnie i wysokie można ustawić jak się chce nawet na radiu, sub i tak poleci z LPF. Nie widzę problemu. Choć faktycznie, lepiej znaleźć radyjko z drugą parą wyjść. Ale w tej cenie może być ciężko...
Pod warunkiem że radio będzie z aktywką ,ale w tej kwocie można zapomnieć o takim radiu.
Szukaj kenwooda w tej kwocie z używanych .
Radio

głośniki
http://www.saturion.pl/product/120857/R ... 6_5CM.html
http://www.elmuz.com.pl/sklep/index.php?p215,rfk-62

wzmacniacz

skrzynia basowa

Reszta na okablowanie ,dystanse, wygłuszenie.
Witam, po nowym roku mam zamiar zmienić moje fabryczne nagłośnienie bose na coś lepszego. Myślałem nad firma Hertz lub Powerbass. Problem polega na tym że nie wiem czy to będzie kompatybilne z radiem fabrycznym i czy całość będzie ładnie grać, ponieważ nie mam z kim porównać. Oto moja jedna propozycja:
http://allegro.pl/powerbass-asa-200-2x- ... 14614.html
http://allegro.pl/powerbass-s-6c-wysylk ... 79045.html
Pytanie jest takie: czy radio da rade pociągnąć ten zestaw? Czy będzie jakaś dużo widoczna różnica pomiędzy powerbass a moim bose? A może coś innego polecacie? a i co na tył? pomóżcie

Pytanie jest takie: czy radio da rade pociągnąć ten zestaw? Czy będzie jakaś dużo widoczna różnica pomiędzy powerbass a moim bose? A może coś innego polecacie? a i co na tył? pomóżcie
- Od: 18 gru 2012, 01:23
- Auto: mazda 3, rok 2006, 1,6 diesel wersja TOP, mazda 6 GH 2010 2.0 mr-cd 140 hp
Na Dzien dobry radziłbym wygluszyc drzwi, czy zagra lepiej niz bose to zalezy co sie chce osiagnać. Zamiast powerbass ciekawiej pod radiem zagra Helix B62C. Wzmacniacz mozna podpiac przez konwerter rca, lub szukac z high input . i w tej cenie mozna znalesc fajna uzywke (wzmacniacz). Trzeba sie zastanowix co sie chce osiagnac i ile sie chce wydac. 
Ja bym połączył to, co koledzy mówią.
Radio – każdy ma swoje preferencje, ja od lat lubię ciepłe brzmienie Alpine. Jak dla mnie koniecznie z literkami CDA na początku. już za 300 – 400zł (używany)
Wzmacniacz – używany, dobrej firmy, 4 kanałowy z możliwością mostkowania. Np ten Xetec, albo stary Sony XM, akurat wybór jest spory. ok. 300zł
Głośniki – Ja bym poszedł w PROA SIMPLEX 16 + 25 (ok 730) albo w Morel Tempo 6, już od ok 590zł nówka, albo DLS np R6A (legandarny bas i nienajgorszy tweeter) poniżej 700zł.
Do tego wytłumienie drzwi (obowiązkowo) nie najtańszymi matami, kable i masz 1500zł. Na subwoofer niestety nie wystarczy, ale będziesz miał już wzmaka i pełną instalację, więc kupisz sobie jak uzbierasz JL Audio, RE, lub tego MDS'a i będzie Pan zadowolony. Ewentualnie coś z łupaczy, Hertz lub JBL.
Radio – każdy ma swoje preferencje, ja od lat lubię ciepłe brzmienie Alpine. Jak dla mnie koniecznie z literkami CDA na początku. już za 300 – 400zł (używany)
Wzmacniacz – używany, dobrej firmy, 4 kanałowy z możliwością mostkowania. Np ten Xetec, albo stary Sony XM, akurat wybór jest spory. ok. 300zł
Głośniki – Ja bym poszedł w PROA SIMPLEX 16 + 25 (ok 730) albo w Morel Tempo 6, już od ok 590zł nówka, albo DLS np R6A (legandarny bas i nienajgorszy tweeter) poniżej 700zł.
Do tego wytłumienie drzwi (obowiązkowo) nie najtańszymi matami, kable i masz 1500zł. Na subwoofer niestety nie wystarczy, ale będziesz miał już wzmaka i pełną instalację, więc kupisz sobie jak uzbierasz JL Audio, RE, lub tego MDS'a i będzie Pan zadowolony. Ewentualnie coś z łupaczy, Hertz lub JBL.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc napisał(a):Ja bym połączył to, co koledzy mówią.
Witam,troche namieszaliście towarzyszu.Radia Alpine (sam posiadam na chwile obecną cda 7893r)nie są wcale takie "ciepłe",sam się o tym przekonałem w porównaniu do clarionów z serii dxz czy też naturalnie brzmiących kenwoodów z serii kdc,ale co kto lubi...
Z koleji głosniki simplexa to głosniki raczej ,a nawet na pewno nie nadaja sie do łupanki tylko do "spokojnego "słuchania muzy ,co innego morelki,nie żeby to były jakieś niejakościowe głosniki ale tych nie trzeba zbytnio oszczędzać
@teodor – czyli generalnie się ze mną zgadzasz, bo napisałeś to samo innymi słowami 
Pozdrawiam,