Jakie kupić głośniki? (na przód, na tył, nie subwoofery)
zostaw seryjne wyglusz drzwi matami albo dekarka dozuc jakies syki i bedzie lepiej niz na helixach jezeli chodzi o bass
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
Dokładnie jeżeli seria gra bez zarzutu to ją zostaw będziesz miał lepszy efekt niż przy tanim rozwiązaniu z tanimi głośnikami
Cień jest wszędzie wysłane za pomocą Tapatalk
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
majkerro napisał(a):Ok. A jakich mat do wygłuszania użyć najlepiej? I jakie kupić syki i gdzie je najlepiej zamontować?
Maty w zasadzie co wrzucisz to spełni swoją rolę, co do Sykow to hmmm ja z przodu mam serię w desce i powiem szczerze po odseparowaniu brzmią rewelka, na tyle mam Magnaty też odseparowane i mykaja jak seria, co do montażu na przód najlepiej wklej je gdzieś w słupki
Witajcie, mam 323F BJ z fabrycznym radiem 2-din. chcę zmienić głośniki na jakieś mocniejsze, coś niedrogiego – może być system albo po prostu 2-way. Co polecicie? powiedzmy do 150zł za 2szt. Fabryczne głośniki niby coś grają ale brakuje tak samo góry jak i dołu :/
Dokładnie zostaw serię przynajmniej ładnie będzie grała niż tani chłam 
za te pieniądze lepiej wygłuszyć drzwi i dokupic soprany, i zobaczysz ze seria tez potrafi nawet dobrze zagrać, aż do czasu gdy sie głośniki spalą
- Od: 25 lip 2010, 10:53
- Auto: Mazda 323f BJ '98 2.0ditd 90KM +
Po poprzednich samochodach wiem ze niedrogie głośniki typu Alpine, Blaupunkt czy pioneer potrafią ładnie zagrać i dołem i górą a zestaw 165mm spokojnie za takie pieniądze kupie. W poprzedniej mazdzie zmieniłem wszystko na blaupunkt'a i dawało to rade, na pewno lepiej niż to co siedzi w serii w BJ, te głośniki grają tylko środkiem pasma :/
czy takie maty sa coś warte? jak obkleje nimi drzwi i grodź to wyciszy trochę wnętrze?
http://allegro.pl/mata-wygluszajaca-bit ... 03275.html
ile mniej więcej potrzebuje takich mat na przednie drzwi i grodź?
czy takie maty sa coś warte? jak obkleje nimi drzwi i grodź to wyciszy trochę wnętrze?

ile mniej więcej potrzebuje takich mat na przednie drzwi i grodź?
bikus napisał(a):ile mniej więcej potrzebuje takich mat na przednie drzwi i grodź?
ja zuzylem okolo 8 mat na jedne drzwi, grodzi nie wygluszalem bo ditd az taki traktor nie jest

wprawdzie FS też nie jest strasznie drogi ale jak wygłuszać to wygłuszać 
a gdzie to dostane?
zaczek111 napisał(a):Zamiast tych mat kup sobie zwykłą dekarke i Ci taniej wyjdzie i w zimie nie popeka!!!!
taniej nie wyjdzie i w zime nie popekaja.
a tobie popekały ?
Ja jestem zdania, że dekara tylko na dach i kropka. Bardzo dobre i nie drogie są maty STP vibroplast i te polecam, bo nie raz je używałem. Nie ma potrzeby ich podgrzewania przy temperaturach jakie mamy teraz i do auta same plusy:
"Lekka mata o niskiej częstotliwości rezonansowej wykonana z gumy butylowej i aluminium. Nie ma konieczności podgrzewania, bardzo łatwa w montażu. Waga około 3kg/m2.
Materiał nie wchłania wilgoci i nie rozkłada się pod wpływem otoczenia, posiada właściwości antykorozyjne i uszczelniające. łatwy do założenia na powierzchni o złożonym kształcie i nie wymaga ogrzewania przy montażu. Możliwy do stosowania w szerokiej skali temperatur od minus 40 ºC do plus 100 ºC"
"Lekka mata o niskiej częstotliwości rezonansowej wykonana z gumy butylowej i aluminium. Nie ma konieczności podgrzewania, bardzo łatwa w montażu. Waga około 3kg/m2.
Materiał nie wchłania wilgoci i nie rozkłada się pod wpływem otoczenia, posiada właściwości antykorozyjne i uszczelniające. łatwy do założenia na powierzchni o złożonym kształcie i nie wymaga ogrzewania przy montażu. Możliwy do stosowania w szerokiej skali temperatur od minus 40 ºC do plus 100 ºC"
Pioteq25 napisał(a):Ja jestem zdania, że dekara tylko na dach i kropka.
Tak tylko jak masz niski budżet i 100zł różnicy to jest dla niektórych już dośc duża różnica bo starczy np na dobre kable wiec... mówimy tu o kosztach typu maty app. Co do mat STP TO SAM POLECAM bo są w dobrej czytaj przyzwoitej cenie, a już spełniają swoje zadanie-do czego są stworzone (sam mam dzwi nimi zrobione).
Maty app są twarde po zimie nie ma szans odkleic nawet kawaałka i znowu przykleic, bo pekają-wiem to na swoim przykładzie, a dekarka jak jest dobrze przyklejona to spełni swoje zadanie (zamknie komore drzwi) a koszt jej np w casto to 58zł ktora starczy na pare dzwi.
Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.
143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
- Od: 13 lut 2009, 17:43
- Auto: Mazda 6 2.3GY 03r
a jakie niedrogie tweetery polecicie do fabrycznych głośników?
W sumie peying gra całkiem przyzwoicie i jest całkiem nie drogi, tylko przydało by się odseparować żeby miało to sens
odseparować czyli zastosować zwrotnice? przy ilu odcinające?
http://allegro.pl/tweetery-peiying-py-t ... 62833.html
takie cos?

takie cos?