Opinie o radioodtwarzaczach samochodowych
Koledzy to temat o radiach a nie o rybkach 

... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
Ludzie, wy tu o rybkach a ja mam dylemat
Zbliżają się urodziny narzeczonego i przymierzam się, żeby kupić mu radioodtwarzacz... ale jako kobieta najbardziej zwracam uwagę oczywiście na stroną wizualną
Jakie dane techniczne przede wszystkim powinny mnie interesować??? 
- Od: 27 lip 2012, 16:19
W sumie to jest trochę parametrów na które warto zwrócić uwagę, ale weś coś z pioniera bo ładnie wygląda, jest nie za drogi a i ładnie zagra, albo Kenwooda bo jest rewelacyjny bez względu na model 
Masz Kenwooda, Pioneera, Sony, Alpine, Clarion-wybiez ktorys z modeli a bedziesz zadowolona i on tez. Jak cos to z wyjsciem USB bo to najwygodniejszy sposob na sluchanie muzyki, po co nagrywac plyty, dogrywac piosenki-wrzucasz kiedy chcesz, dogrywasz i kasujesz bez problemu na kompie. nie kupuj tylko tych smiesznych podrobek typu DALCO, OVERMAX i wiele innych. kolor podswietlenia moze byc waznym aspektem w zaleznowsi od podswietlenia deski wskaznikow samochodu: zielone, czerwone, niebieskie... do 300 kilku zlotych te radyjka ktore wymmienilem wyzej maja podobne partametry i graja podobnie i wystarcza w zupelnosci do normalnego i sprawnego sluchania ulubionej muzyki
kwestia tylko Twojego wyboru.
Dzięki za pomoc
Na pewno się rozejrzę. Dobry pomysł z tym wejściem USB! Poszukam jeszcze takiego na wejście karty SD, z obserwacji wiem, że może się przydać
A jeszcze mam takie pytanie: co to jest system ESP?????? Trafiłam na info, że nowsze radia to mają, ale nie wiem czemu to służy 
ESP to chyba jakas ochrona przed wstarzasami na dolach (zeby plyta nie przeskakiwala na nierownosciach) karte wkladasz w czytnik czytnik w usb i juz dziala. bezposredni czytnik kart to ma chyba Blaupunkt, wygodniej uzywac Pendriva. dokup jeszcze cos takiego:
http://allegro.pl/micro-pendrive-emtec- ... 36554.html
http://allegro.pl/mini-pendrive-kingsto ... 27565.html
http://allegro.pl/mikro-pendrive-4-gb-w ... 95117.html (niechodzi mi o pojemnosc tylko o wielkosc pendriva, on praktycznie nie bedzie widoczny ze siedzi w radiu).

No rzeczywiście, jeśli chodzi o peny to takie malutkie są super rozwiązaniem, przynajmniej nie rzuca się w oczy, że nagle coś sterczy
A zastanawiałam się jeszcze jaki konkretnie związek ma radio z subwooferem?? Narzeczony kiedyś tam wspominał, że chciałby nabyć, więc nie wiem czy teraz powinnam szukać jakiegoś specjalnego radia?
W zasadzie chyba każde ma wyjście na saba także nie powinno być z tym problemu podepnie, osobiście polecam coś aktywnego żeby nie bawić się w wzmacniacze
ja u siebie mam aktywny i jest o niebo lepiej niż przez wzmacniacz no i mniej kabelków i więcej miejsca 
szadol1 napisał(a):ja u siebie mam aktywny i jest o niebo lepiej niż przez wzmacniacz no i mniej kabelków i więcej miejsca
Kolega nie wie chyba o czym pisze.Sub aktywny lepiej brzmiący od suba napędzanego oddzielnym wzmacniaczem?To brzmi jak obelga dla prawdziwego fana car audio!!!
- Od: 30 mar 2011, 23:02
- Auto: Madza Premacy 1.8 benzina "02r.
Uuu Rydzykujesz
to samo zastosowanie mam w aucie i w domu i różnica w brzmieniu kolosalna. Może dla tego że i jeden i drugi wzięte do siebie to koszt Twojego Auta 
rumunn95 napisał(a):panie co to za sprzet i model tego aktywnego z autka?
kicx 600w
Orginał zakupiony w sklepie a potem od kupiony przeze mnie od kumpla
Wujek Google nie boli
: http://www.google.pl/search?tbm=isch&so ... ih=186#i=0