Witam,
Planuje zrobić car audio w swoim xedosie i w związku z tym mam kilka pytań, które mogłyby mi, a w przyszłości innym pomóc przy doborze zestawu. Na cały zestaw chciałbym wydać ok. 700-800zł, czyli zestaw głośników odseparowanych w drzwi + wygłuszenie, oraz sub do bagażnika. Wzmacniacz do głośników w drzwi już mam (Kenwood 350W)
W związku z powyższym mam następujące pytania:
1. Jaki zestaw wybrać w drzwi za ok.300zł-350zł? Czytając temat widzę, że polecacie Hertz DSK 165, jednakże myślę też o zakupie Hertz HSK 165 (ten starczy model który również kosztuje w granicach 300zł).
W związku z powyższym, który z modeli bardziej polecacie, a może coś innego? Wszelkiego rodzaju sugestie i propozycje mile widziane.
2. Czym wygłuszyć drzwi, oraz jak?
Lepsza jest mata, czy spray… Jak mata to jakiej firmy, a jak spray to jakiej?
Dodatkowo pytanie czy wygłuszając drzwi, wygłuszać wewnętrzną część blachy i zewnętrzną, czy od biedy i lenistwa wystarczy wygłuszyć tylko zewnętrzną część??
3. Jaką skrzynkę kupić… aktywną, czy pasywną (jest jakaś znacząca różnica)??
Kwota ok. 300zł przy skrzyni pasywnej, 350-400zł przy skrzyni aktywnej.
Chciałbym małą skrzynkę, nie musi mocno dudnić, bardziej chodzi o to żeby ładnie bass brzmiał.
W przypadku skrzynki pasywnej od razu proszę o propozycję modelu wraz z niedrogim wzmacniaczem, który zasiliłby samą skrzynkę, ponieważ tak jak pisałem wcześniej pod zestaw do drzwi wzmak już jest.
Jak na razie jeśli chodzi o suba znalazłem coś takiego… co sądzicie?? (mój wybór był zasugerowany głównie aspektem wizualnym, ponieważ jestem laikiem w sprawach car audio)
http://www.audiosklep.pl/peiying-py-bc2 ... -2725.htmlTak jak wspomniałem wcześniej, wszelkiego typu sugestie propozycje mile widziane.
Z góry dziękuje za zainteresowanie tematem i za doradzenie