Dobór 2-kanałówki pod PB L-6C

Wszystko o modyfikacjach i budowie nagłośnień naszych aut.

Postprzez grzywkin » 26 kwi 2008, 19:50

.:MarciN:. jak tam się sprawuje wzmacniacz?? nic się nie chwalisz!!

Raadek jeszcze raz dzieki za pomoc. Przed chwilą skończyłem zabawę z podłączeniem mp3. Kabel sygnałowy pociągnąłem z kabelka, który dochodzi ze stacyjki do radia ( jest jeszcze drógi, który bezpośrednio leci od aku, ale stwierdziłem, że bezpieczniej będzie wybrać ten pierwszy bo jakby zdażyło mi się zapomnieć wyłącznik – który wstawiłem – przycisnąć, to kluczyk do tej pory zawsze wyciągałem ;p a takto mógłby się akumulator przez noc rozładować).

Wymieniłem też kabelek dochodzący do midbassów. Zrobiłem to w sposób duużo mniej drastyczny niż Ty, efekt jest ale Twoja robota dużo lepsza ;).
Poprostu kabelek od głośników przebiłem przez przelotkę i poprowadziłem pomiędzy drzwiami a kokpitem. Różnica w dzwięku jest :) .
Forumowicz

Od: 30 sie 2007, 08:21
Auto: 323f 1.5 (LPG- BRC) 96r.

Postprzez Raadek » 27 kwi 2008, 21:22

Cieszę się że mogłem jakoś pomóc :) ...u mnie też są efekty,w ten week były zawody ;)
NaturalSound -instalacje Car Audio
Forumowicz

Od: 25 paź 2006, 11:56
Auto: SoundCombi

Postprzez arti.sa » 27 kwi 2008, 21:45

Raadek napisał(a):u mnie też są efekty,w ten week były zawody

A co to za combi prezentowałeś? ;) Bo jakoś nie mogę skojarzyć. A już wiem ;)
<b>Była madzia 6 TT czyli traktor TOP ;D</>
Forumowicz

Od: 31 sie 2007, 13:47
Auto: 9-5 aero 260hp, M2 DE 86hp

Postprzez Raadek » 27 kwi 2008, 22:49

A takie czarne :)
NaturalSound -instalacje Car Audio
Forumowicz

Od: 25 paź 2006, 11:56
Auto: SoundCombi

Postprzez .:MarciN:. » 23 maja 2008, 23:57

wreszcie mogę napisać, że temat doboru sprzętu zamknąłem...

Kupiłem tą V12, ale... okazała się uszkodzona...
Sprzedawca na szczęście zachował się fair, dostałem zwrot pieniędzy, także plus za uczciwość.

Po przygodzie z Alpinką powróciłem do mojego dawnego pomysłu: u-dimension Glow 4-kanałówka. Do bagażnika trafił subik GROUND ZERO GZTW 25T w małej zamkniętej skrzyni. Trudno wszystko ocenić, bo jeszcze się nie wygrzał po jednym dniu, ale jestem zadowolony. Bas nie wyprzedza sceny z przodu, gra szybko, ale subtelnie – do słuchania, nie napier*****. Ale jak się go troszkę podkręci w radiu to potrafi dobrze i nisko uderzyć jak ktoś lubi :) także od czasu do czasu można go podkręcić. Jak na moje ucho całość gra naprawdę przyzwoicie :). Zobaczymy jak basik będzie się zachowywał za jakiś czas, ale tak jak mówię, przede wszystkim dopełnia przód.

System z przodu dostał ostrego kick basu, wysokie tony lekko się zaostrzyły. Oczywiście jest głośniej i dużo czyściej, jakby simplexy dostały nowego oddechu.
Forumowicz

Od: 25 maja 2006, 22:06
Auto: 323 BG '91 1.3 16V

Postprzez grzywkin » 28 maja 2008, 16:34

Szkoda, że z Alpiką nie wypaliło, ale najwidoczniej tak miało być ;) przeznaczenie.
Moja odpukać jeszcze działa – bo teraz reklamacji raczej by napewno nie uznał :D.

Najważniejsze, że jesteś zadowolony! Życzę przyjenej jazdy z nowym brzmieniem ;)
pozdr.
Forumowicz

Od: 30 sie 2007, 08:21
Auto: 323f 1.5 (LPG- BRC) 96r.

Postprzez .:MarciN:. » 2 cze 2008, 21:16

grzywkin napisał(a):ale najwidoczniej tak miało być

tak samo pomyślałem, że nie ma tego złego...
Forumowicz

Od: 25 maja 2006, 22:06
Auto: 323 BG '91 1.3 16V