homan napisał(a):no ten hertz bardzo fajnie gra,
Głównie chodzi mi o cenę, za jaką można kupic dośc dobre głośniczki pod radio. osobiście nigdy niesłyszałem tego zestawu i kieruję opinią innych. Opinia jest dosc zgodna , że za te pieniądzę jest to jeden z najlepszych zestawów firmowych który zagra dośc dobrze pod radiem.
homan napisał(a):tylko że rzeczywista jego skuteczność to ok 84dB ale wiadomo super sprzedawcy na aledrogo lubią ubarwiać
nie o to tutaj chodzi. Jak jest to wszyscy wiedzą.
homan napisał(a):dobry bas daje ale nie audifilski
Ciężko jest z tym budżetem wybrac coś lepszego, a wymagania kolegi któremu to proponuję daleko odbiegają od wymagań audiofilskich biorąc pod uwagę chociażby jego dotychczasowy sprzęt w aucie.
homan napisał(a):lecz ładowanie 1000zeta w sam sub to dla mnie przesada,
Niedokońca , ale to zalęży od tego kto co oczekuje i jakie ma wymagania. Ja osobiście też zakupiłem owy głośnik ze względu na jego wykonanie, cenę, obudwę zamkniętą jaką potrzebuje i jeśli da mu się odpowiednią moc to potrafi zachwycic niejedno ucho, z tym że jeszcze czeka na montaż w moim aucie.
homan napisał(a):co do kupnych skrzyń to wole sam zrobić bo i niezawsze to dobrze w środku wygłuszone i uszczelnione, różnie z tym bywa,
jestem tego samego zdania, jakośc materiałow użytych jest dośc skromna.
homan napisał(a):a skrzynia do tego ESK powina mieć 26l
Niewiem do jakiego głośnika się odnosisz, ale do re-10 obudowa zamknięta optymalna to 14L i to jest jego wielką zaletą którą się kierowałem w moim jak i kolegi przypadku ze względu na brak miejsca na obudowę. Kolega ma butlę w bagażniku, a ja będę go montował w nogach pasażera z przodu.
homan napisał(a):wzmak carpower to taka absolutna podstawa, ale jest to już prawdziwy wzmak,
Tak jest to minimum co mozna kupic za te pieniądzę dla tego głośniczka. Ale. Jest to nowy wzmacniacz co daję pewnośc że pogra.
homan napisał(a):chodź ja wolałbym jakąs lepszą użwykę tak za 300 zeta
Ja wychdzę z tego samego założenia, chociażby dla tego że można kupic lepszy sprzęt chociażby niegdyś kultową V12 za ok.300 zł. Sam zakupiłem 3 używane wzmacniacze które zastosuję w swoim nowym systemie.