Montaz odseparowanego systemu glosnikow + wytlumienie drzwi (fotorelacja)

Wszystko o modyfikacjach i budowie nagłośnień naszych aut.

Postprzez magicadm » 24 lip 2008, 14:00

basstek1
Wydaje mi sie, że do amortyzacji boczka najlepsza bedzie watolina jak radzi arti.sa
PS
Chyba też tak zrobię :)
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć

Postprzez magicadm » 26 lip 2008, 22:11

No i właśnie skończyłem wytłumianie drzwi :|
Uffff..........prawie cały dzień zabawy
Poszło 5 dużych mat (50x50) i 5 metrów dekarki szerokości 15cm. W przeciwieństwie do kulca-y nie zaklejałem dekarka calego boczka, tylko strategiczne punkty (nie wiem na ile zawiasy wytrzymają – no i silnik 1.8 więc nie szalałem z balastem :D )
Moje spostrzeżenia:
– DSK grają jeszcze niżej i czyściej
-najbardziej rezonują linki i tapicerka – na jednej (i tylko jednej !!! :| ) pisence nadal tapicerka czasem przyrezonuje, chyba wyrzucę tą płytę lub dekarką obkleję boczek (a może coś polecicie innego)
-maty kupowałem na "dwa razy" Za każdym razem był to FLEXX BOLLa – raz 50x50 a raz 25x50. Zauważyłem, że te mniejsze mają inną folię/papier zabezpieczający, który 100 razy lepiej się odklejał.

Mam pytanie: czy klejąc maty usuwaliście ten "piankowe korki" pomiędzy belkami wzmocnienia i poszyciem??? Kładliście maty pod wzmocnienia?

EDIT
Nie warto dalej walczyć z drzwiami w M6 – zrobisz drzwi, zaczyna rezonować jakaś półeczka, klapka, schowek :|

Na przyszłość planuję subika wrzuconego/podwieszego na tylne podszybie SEDANA (oczywiście obudowa od strony bagażnika)– w miejsce gdzie fabrycznie jest SUBIK BOSSEgo. Powinno to zagrać dużo lepiej niz skrzynka – gdyż głośnik będzie grał do kabiny, a nie bagażnika. Poza tym nie stracę przestrzeni ładunkowej (a, może go nawet żona nie zauważy :D)
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Forumowicz

Od: 31 gru 2004, 02:28
Auto: M6 L8 zbyt słabe by się zepsuć