Dobór wzmacniacza do zestawu CA
Tak,masz rację nie bardzo sie orientuję w sprawie CA i wzmacniaczy dlatego napisałem z prośbą o poradę.
Natomiast wole kupic nowy wzmacniacz pewnie trochę gorszy bo nie ze "STAREJ SZKOŁY" ale nowy.
To co mi przedstawiłes dla nie laika to pewnie niebywała gratka ,ale ja nie chcę płacić za "połowę" uzywanego spzętu.
A chyba firmy takie jak CARPOWER,FOCAL CZ U-DIMENSION to tez chyba nie najgorszy wybór?
Natomiast wole kupic nowy wzmacniacz pewnie trochę gorszy bo nie ze "STAREJ SZKOŁY" ale nowy.
To co mi przedstawiłes dla nie laika to pewnie niebywała gratka ,ale ja nie chcę płacić za "połowę" uzywanego spzętu.
A chyba firmy takie jak CARPOWER,FOCAL CZ U-DIMENSION to tez chyba nie najgorszy wybór?
http://amp-performance.de/1070-Rockford ... 600a4.html
Na 1 focie masz owe "boczki". na pozostałych fotach zostały zdjęte. Jeśli dalej uważasz to jako "połowę" wzmacniacza, to uważaj
Z wymienionych wzmaków żaden nie umywa się do u-dimesion Jr. Można nimi suba zasilać, ale na przodzie będzie to kiszka.
Co do pytań "początkujących" nowy vs używany, to tak jakbyś obrazowo porównał nowego Hyundaia i10 do powiedzmy 10-letniej S-klasy. Wybór masz oczywiście i zadecydujesz sam.
Na 1 focie masz owe "boczki". na pozostałych fotach zostały zdjęte. Jeśli dalej uważasz to jako "połowę" wzmacniacza, to uważaj
Z wymienionych wzmaków żaden nie umywa się do u-dimesion Jr. Można nimi suba zasilać, ale na przodzie będzie to kiszka.
Co do pytań "początkujących" nowy vs używany, to tak jakbyś obrazowo porównał nowego Hyundaia i10 do powiedzmy 10-letniej S-klasy. Wybór masz oczywiście i zadecydujesz sam.
W takim razie chyba zdeczyduję śe na "juniora" z tym tylko żeby nie było strasznej kichy na fabrycznym radiu.
Z tym porównaniem do samochodów to chyba troche popłynąłes...
Z tym porównaniem do samochodów to chyba troche popłynąłes...
STARY1977MJ napisał(a):Z tym porównaniem do samochodów to chyba troche popłynąłes...
Nie popłynąłem. Bierz również pod uwagę awaryjność sprzętów. Co do Car Audio wystarczy spojrzeć na lata kiedy powstawały Hi-Endowe (nie tylko z nazwy) konstrukcje. Wtedy kiedy sprzęt miał być pod każdym względnem najlepszy. Dziś ma wytrzymać z trudem okres gwarancji a potem z zegarkiem w ręku kończy żywot pociągając często również głośniki.
Jednak wybór padł na juniora.Mam jeszcze jedno pytanie .Jaki rodzaj i grubośc kabli muszę zakupic pod Morel Tempo 6?
Carpower koledzy to bardzo budżetowa jednostka, mozna tym napędzić co najwyżej niezbyt wymagającego sub-a , pod głośniki stanowczo odradzam 
Dopisano 4 sie 2015, 08:44:
2x1,5 – 2x2 wystarczy w zupełności , mowa o głośnikowych , zasilające 20 mm
Dopisano 4 sie 2015, 08:44:
STARY1977MJ napisał(a):Jednak wybór padł na juniora.Mam jeszcze jedno pytanie .Jaki rodzaj i grubośc kabli muszę zakupic pod Morel Tempo 6?
2x1,5 – 2x2 wystarczy w zupełności , mowa o głośnikowych , zasilające 20 mm
A miałeś z nim stycznośc?
Proszę napisz mi jeszcze jak podłączys głośniki do wzmaniacza.
Pezewody łącze ze zwrotnicami?
Pezewody łącze ze zwrotnicami?
Tak,tak przewiduję żeby wzmacniacz był w bagazniku
Kable głośnikowe do zwrotnic?
Bardzo dziekuję za wyczerpującą odpowiedź.
Jeszcze tylko jedno pytanie na szybko .ile tych przewodów kupić,żeby nie zabrakło ale też żeby nie kupic 10 m za dużo?
2x1,5 ile metrów
2x2,0 ile metrów
2x1,5 ile metrów
2x2,0 ile metrów
1 metr nie kosztuje majątku. Ja liczę 4x5m na kable głośnikowe. Potem swobodnie się w zabudowie układa. Ja u siebie kiedyś przciąłem pod "docelowe" wzmaki i dziś mam problem, bo są krótkie, a rózne konfiguracje wzmaków się trafiają cały czas 
Witam mam w planach zakup radia Kenwood KMM-361SD, do tego na 99% głośniki Focal Auditor R-165S2 (2x60W RMS) no i pozostaje pytanie jaki wzmacniacz? Jaki byłby optymalny do tego zestawu a jaki w budżecie do powiedzmy 300 zł? W grę wchodzą raczej nowe, lubię dość "miękkie" granie, chociaż nie wiem jak wiele w tej kwestii zależy od wzmacniacza, raczkuję dopiero w CA
Zastanawiam się też czy kupić dwukanałowy i rozdzielić sygnał na zwrotnicach czy może 4-kanałowy i wtedy tweetery podłączyć również do wzmacniacza? Co lepiej zagra? Nie planuję żadnego suba także nie potrzebują czegoś na zapas. Jeszcze jaki kabel byłby potrzebny do jego zasilenia, wzmacniacz w bagażniku ~3,5 – 4 m kabla i jakie kable do głośników, takie jak w poście powyżej będą OK?
Edit:
Przeszukując Allegro natknąłem się na taką aukcję:
http://allegro.pl/glosniki-focal-r-165s ... 68412.html
Czy ten wzmacniacz będzie odpowiedni do tych głośników?
Edit:
Przeszukując Allegro natknąłem się na taką aukcję:

Czy ten wzmacniacz będzie odpowiedni do tych głośników?