Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)
Właśnie po lekturze tematu pokombinowałem z nazwami katalogów – jest niestety tak samo. Zdecydowałem się odesłać zmieniarkę i kupiłem xcarlink.
Oby. Zaraz bede montował, przed chwilą kurier przywiózł 
Kupujesz Pan w pasmanterii parę cm szerokiego rzepa za 1zł, do tego taki klej

Jedną cześć rzepa przyklejasz do urządzenia, drugą do schowka – wtedy jest możliwość bezinwazyjnego montażu i demontażu urządzenia.
W razie czego można klej "podskrobać" paznokciem i odkleić jego warstwę z urządzenia/schowka – zejdzie jak łupa z banana.
polecam, piotr fronczewski
Shaarky napisał(a)::>![]()
![]()
![]()
Człowiek chce być wyrafinowany a tu sami swoi
Kupujesz Pan w pasmanterii parę cm szerokiego rzepa za 1zł, do tego taki klej

Jedną cześć rzepa przyklejasz do urządzenia, drugą do schowka – wtedy jest możliwość bezinwazyjnego montażu i demontażu urządzenia.
W razie czego można klej "podskrobać" paznokciem i odkleić jego warstwę z urządzenia/schowka – zejdzie jak łupa z banana.
polecam, piotr fronczewski
Wrażenia z użytkowania X-Carlink:
-pamięta utwór na jakim skonczył grać – wsiadam rano do auta i odpala mi kawałek, którego słuchałem wczoraj wieczorem
-działa przełączanie między "płytami" na karcie SD (CD01 – CD06)
-przewijanie utworów działa
-kawałek o numerze 01 jest kawałkiem o numerze 01, nie miesza w plikach
tak że polecam, wsio działa jak powinno
-pamięta utwór na jakim skonczył grać – wsiadam rano do auta i odpala mi kawałek, którego słuchałem wczoraj wieczorem
Wrażenia z użytkowania X-Carlink:
ja pisałem wcześniej że też pamięta kawałek jedynie w trybie losowego odtwarzania wyświetla inne nr płyty np wyłączyłem auto na ex02:55 czyli druga płyta 55 utwór to jak włączę auto to też będzie 55 utwór dokładnie w tym miejscu gdzie skończył ale xCL będzie wyświetlał EX5: i numer utworu w tym przypadku 55. Efekt ten jest tylko w trybie random .
u mnie jest to 12 płyt – 1,2,3,4,5,6,7,8,9,1,1,1
mick napisał(a):u mnie jest to 12 płyt – 1,2,3,4,5,6,7,8,9,1,1,1
to bardziej zasługa samego radia aniżeli zmieniarki. Wyświetlacz był projektowany dla zmieniarki na 6 CD, a że ładujemy tam więcej to już niestety, ale producent nie przewidział dwóch znaków dla numeru płyty.
Z tym random to dziwna sprawa. Ja w zasadzie nigdy nie używałem więc się nie wypowiem.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
no nie mam tyle utworów ale chciałem sprawdzić bo skoro radio obsługuje 12 cd to czemu nie , zrobiłem 12 katalogów 01,02,-12 i działa bardzo dobrze
a że ma ograniczenia co do wyświetlania akurat tylu znaków no cóż ważne że działa 
Jakby ktoś jeszcze miałby problem z demontażem radia i nie wystarczała mu fotorelacja od przedlifta ze strony 32 kolegi xANDy to zapraszam do mnie na uzupełnienie informacji:
obszerna fotorelacja jak w polifcie Mazda 6 zdemontować radio (demontaż radio i nie tylko) – na pewno przydatne informacje przy dodawaniu MP3
obszerna fotorelacja jak w polifcie Mazda 6 zdemontować radio (demontaż radio i nie tylko) – na pewno przydatne informacje przy dodawaniu MP3
- Od: 5 mar 2013, 22:47
- Auto: Była skośnooka: Honda Civic Noblesse '95 1.3 75KM
Była skośnooka:
Mazda6 GY L3 '06 220V :) Jest.. Das Auto :)
t34567 napisał(a):Wrażenia z użytkowania X-Carlink:
Ja mam tak samo w DMC tylko trzeba stosowac sie do jednej zasady:
– Na karcie pamięci robimy foldery kolejno od CD02.... do CD takiego jakie na jakie nam pozwala radyjko, w moim przypadku jest to CD02 CD03 CD04 CD05 CD06 w kazdym katalogu po 99 utworów i dodatkowo 99 na samej karcie luźno. Nie tworzymy katalogu CD01 ponieważ DMC utwory których nie ma w katalogach czyta jako CD01.
Mam nadzieje ze to pomoze ogarnac DMC oraz inne emulatory od xcl
Ostatnio edytowano 28 paź 2013, 07:31 przez Ven, łącznie edytowano 1 raz
matthies napisał(a):mi xcl czyta CD01 bez problemu
No tak bo to xcl
Firma produkująca xCarLinka opracowała nowy model zmieniarki, który ma obsługiwać iOS i Androida via BT z portem USB (lub taniej bez USB), a także odbiornikiem DAB -- choć nie wiem jakie to będzie mieć zastosowanie, wszak cyfrowych radiostacji wiele nie ma. Wszystko to powinno być w cenie obecnego xCL Combo. Niebawem (za min. miesiąc hehe) otrzymam próbki, przetestuję i dam znać. Jakby ktoś chciał przystąpić do nieodpłatnego testu, przy założeniu zakupu po kosztach (o ile spełni oczekiwania), to proszę o PW.
Pozdor Myjk
Ja nie odpinałem, toż to wystarczy wtyczke jeno wpiąć... no chyba że jesteś bardzo "zdolny"
to odepnij
Taaa damm... zamontowane 
Jedno pytanko na już:
Czy da się losowo przerzucać utwory np z koła kierownicy? Narazie losuje tylko po wrzuceniu przysku RDM, gdy dam następny to już idzie po kolei.
Jedno pytanko na już:
Czy da się losowo przerzucać utwory np z koła kierownicy? Narazie losuje tylko po wrzuceniu przysku RDM, gdy dam następny to już idzie po kolei.