Nawigacje – opinie i porady
Właśnie jestem po pierwszym dniu testów NavRoad Auro 2 S i jestem BARDZO zadowolony. Przez ostatnie 5 lat jeździłem z NavRoad NR560BF (+AutoMapa EU) i było OK, ale nowy NavRoad Auro 2 S ma jaśniejszy i ostrzejszy wyświetlacz o wyższej rozdzielczości, lepsze mocowanie, szybciej wybiera trasę, a na deser dodali coś, za czym zawsze tęskniłem – guziki do ręcznego regulowania głośności! Bardzo polecam.
Jedyny minus: do ładowania potrzebuje zasilania USB o wydajności prądowej 1,5A, więc nie można go ładować z laptopa (1A), potrzebny mocniejszy zasilacz. W zestawie jest zasilacz do zapalczniki samochodowej 1,5A, ale jeśli się chce podładować w domu, trzeba już kupić dodatkowy albo mieć w zanadrzu sieciowy zasilacz USB 1,5A (ten do mojego iPhone'a ma tylko 1A – nie wystarczy).
Jedyny minus: do ładowania potrzebuje zasilania USB o wydajności prądowej 1,5A, więc nie można go ładować z laptopa (1A), potrzebny mocniejszy zasilacz. W zestawie jest zasilacz do zapalczniki samochodowej 1,5A, ale jeśli się chce podładować w domu, trzeba już kupić dodatkowy albo mieć w zanadrzu sieciowy zasilacz USB 1,5A (ten do mojego iPhone'a ma tylko 1A – nie wystarczy).
Marcin Bruczkowski
http://www.marcin.bruczkowski.com
http://www.marcin.bruczkowski.com
Takie pytanie. Powiedzcie, jak wyglada podpiecie np. Goclovera czy Blowa pod system audio... Orginalna navi nie ma super glosnika, mysle, ze jak wmontuje ją do obudowy orginalnej navi to bedzie kiepsko slychac..
Jak rozwiazaliscie ten problem? Oddzielny glosniczek czy moze podpiecie pod radio?
Jak rozwiazaliscie ten problem? Oddzielny glosniczek czy moze podpiecie pod radio?
Mazda, najlepszy przyjaciel człowieka.
- Od: 5 mar 2009, 22:15
- Auto: Mazda 6 2.0/141 KM (benzyna) czerwona perła, 2004 r.
Hej,
no to odpowiedź jest również na tym poście. Zapewne jak w przypadku zdjęć z montażu nawigacji również zdjęcia z jej podłączenia do audio już się "wyekspirowały"... Jak coś, to podeślę na priva
Aby podłączyć do audio, ważne jest jaki model odbiornika masz w aucie. Ewentualnie dokładnie który model auta posiadasz?
Pozdro!
no to odpowiedź jest również na tym poście. Zapewne jak w przypadku zdjęć z montażu nawigacji również zdjęcia z jej podłączenia do audio już się "wyekspirowały"... Jak coś, to podeślę na priva
Aby podłączyć do audio, ważne jest jaki model odbiornika masz w aucie. Ewentualnie dokładnie który model auta posiadasz?
Pozdro!
Nawigacja i AUX w M6.
- Od: 21 lip 2011, 21:11
- Auto: Mazda 3 2.0 SkyPASSION
165KM MT 2014 r.
Mazda 6 2.0 CiTD 136KM Sport Exclusive, 2004 r.
No audio mam bez Bose, a wiec tez bez zmieniarki CD... A model auta? to chyba tak jak mam w profilu
2004r., kombiaczek, 2.0 benzynka, z najmniejszym wyposazeniem, 141 KM...
Zaraz cofne do Twojego posta i poczytam
zastanawiam sie czy duzo przerabiania ...
Poki co, na dzien dzisiejszy udalo mi sie zrobic cos takiego
czyli zamontowanie goclevera w orginalnej windzie, wyprowadzenie wlacznika i podlaczenie pod przycisk TITL.
Taką planuje zamontowac do auta, przy odrobinie czasu, bedąc na urlopie w Polsce, bede sie bawil w otwieranie i zamykanie navi z guzika OPEN/CLOSE.
http://www.youtube.com/watch?v=K2RxLwhq8Dc
Zaraz cofne do Twojego posta i poczytam
Poki co, na dzien dzisiejszy udalo mi sie zrobic cos takiego
Taką planuje zamontowac do auta, przy odrobinie czasu, bedąc na urlopie w Polsce, bede sie bawil w otwieranie i zamykanie navi z guzika OPEN/CLOSE.
http://www.youtube.com/watch?v=K2RxLwhq8Dc
Chyba ktoś dostanie po uszach 
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
A wójek google nie podpowiedział 
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
"Z autem jest jak seksem: po co jechać na ręcznym jak można dać w pi...ę." :D
Na prawde to nie z lenistwa. Juz zostalem ukierunkowany
.
Tu o lenistwo nie chodzi tylko zupełnie o co innego
... Nie każdy może jeździć Mazdą, niech jeździ Golfem jak każdy ...
Nie nie chodziło mi dokładnie o ściągnięcie nic nie pisałem czy zapłaciłem czy nie , nikt mnie nie pytał o to
wchodzisz na stronę , podajesz nr licencji i ściągasz ponad 2 GB ( a nie zaraz wycinać moje posty ) 
prosze, nie bawmy sie w kotka i myszke...
Jezeli ktos ma wazna licencje, to nie pyta sie o stare wydania mapy... tylko idzie na strone dostawcy i aktualizuje je sobie sam
temat koncze proszac o przestrzeganie regulaminu...
Jezeli ktos ma wazna licencje, to nie pyta sie o stare wydania mapy... tylko idzie na strone dostawcy i aktualizuje je sobie sam

temat koncze proszac o przestrzeganie regulaminu...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Przesylam linka, bo nie wiem dlaczego, ale moj temat z opisem i zdjeciami na temat zamontowania navi w miesce schowka, mazda 6 2004, zostalm przeniesiony w inne miejsce.
viewtopic.php?f=28&t=154118&p=2634501#p2634501
viewtopic.php?f=28&t=154118&p=2634501#p2634501
Witam wreszcie mogę się pochwalić podłączyłem kamerę cofania , podłączone jest to wszystko pod nawigację blow 70ibt , kabel sygnałowy idzie pod prawymi progami (może raczej nakładkami na progi) potem bagażnik i wychodzi przez gumy wraz oryginalną instalacją auta , podłączone pod żarówkę od wstecznego więc automatycznie się uruchamia po wrzuceniu wstecznego biegu. Kamera dedykowana do mazdy6 zamontowana w miejscu lewej lampki podświetlającą tablice rejestracyjną. Kamera w swojej obudowie ma diode biąlą skierowaną na tablice wiec wszystko jest symetrycznie .

i jeszcze film jak się skończy przetwarzać

i jeszcze film jak się skończy przetwarzać
Witam
Mam dosc ciekawa historie z navi w mojej M6.
Mianowicie, przy wlaczonej nawigacji zapalam swiatla i navi sie sciemnia tak ze nic nie widac,swiatla gasze i wszystko pieknie widac.
To znaczy ze co,w ciagu dnia mam do wyboru albo navi albo zapalone swiatla???
Za odpowiedzi dziekuje
Pozdrawiam
Mam dosc ciekawa historie z navi w mojej M6.
Mianowicie, przy wlaczonej nawigacji zapalam swiatla i navi sie sciemnia tak ze nic nie widac,swiatla gasze i wszystko pieknie widac.
To znaczy ze co,w ciagu dnia mam do wyboru albo navi albo zapalone swiatla???

Za odpowiedzi dziekuje
Pozdrawiam
- Od: 3 cze 2013, 19:51
- Auto: M6,2002,2.3 16V 166 PS, GG/GY
Hey.
To nie jest problem auta tylko naszego prawa. Jazda na światłach w dzień jest nieporozumieniem i nic nie daje poza spalonymi żarówkami.
Producent dobrze to przewidział, że po włączeniu świateł oświetlenie deski i m.in navi przygasa żeby w nocy nie razić.
Masz kilka opcji.
Najprostsza – jest guzik na pilocie do zmiany oświetlenia dzień/noc – wystarczy nacisnac
Zamontować światła do jazdy dziennej – najlepsze rozwiązanie i pewnie się zwróci po latach (nie mówiąc o niepłaceniu mandatów)
Zamontować czujnik oświetlenia który odetnie oświetlenie deski rozdzielczej jeżeli jest jasno.
Samochodu z automatycznymi światłami mają tą opcję
To nie jest problem auta tylko naszego prawa. Jazda na światłach w dzień jest nieporozumieniem i nic nie daje poza spalonymi żarówkami.
Producent dobrze to przewidział, że po włączeniu świateł oświetlenie deski i m.in navi przygasa żeby w nocy nie razić.
Masz kilka opcji.
Najprostsza – jest guzik na pilocie do zmiany oświetlenia dzień/noc – wystarczy nacisnac
Zamontować światła do jazdy dziennej – najlepsze rozwiązanie i pewnie się zwróci po latach (nie mówiąc o niepłaceniu mandatów)
Zamontować czujnik oświetlenia który odetnie oświetlenie deski rozdzielczej jeżeli jest jasno.
Samochodu z automatycznymi światłami mają tą opcję
Ostatnio edytowano 6 cze 2013, 11:59 przez iwi, łącznie edytowano 1 raz