Ten zielony przewód z rysunku jest tylko kolorem poglądowym, faktycznie leci tam chyba przewód brązowy lub pomarańczowy już nie pamiętam.
A to opisy kostek z manuala.
cn101przy czytniku

cn102 przy czytniku

cn705 przy monitorze

www.mazdaspeed.pl
deep82 napisał(a):cn705 przy monitorze
deep82 napisał(a):Brawo Celnikp za siłę i wytrwałość aby walczyć dalej z nawi. Jak coś Ci się uda daj znać. Zastanawiam się czy nie można wprowadzić sygnału Video do czytnika.
Pozdro.
kamyko79 napisał(a):Hej, 1E podłączyłeś poprawnie ale z 1C myślę że trzeba zmienić w/g mnie na 1K (ale nie jestem na 100% pewny)![]()
i nie wiem co to są te 1A,1B i 1D
kamyko79 napisał(a):Jak możesz to sprawdź ,czy kabelek z CN101 2R przy czytniku idzie do CN705 1C
Możesz też sprawdzić czy : po dołączeniu wszystkich podłączeń od NAVI nadal pojawia się napięcie na 1K jeśli nie pojawi się to podłącz kamerkę,jeśli na ekranie będzie ciemność to myślę tak sobie aby podać napięcie na 1Q ,ale wcześniej sprawdź jakie napięcie tam występuje gdy podłączony jest czytnik NAVI.
kamyko79 napisał(a):W takim razie może kolega Airbob nam pomoże ,ja zrobił bym to tak :odłączyć kostkę od ekranu i podłączyć do CN705 pod 1Q +12V pod 1P GND -masę, a pod 1C i 1E kamerkę ,ale niech ktoś się jeszcze wypowie na ten temat
airbob napisał(a):Piny I,K-CN705 wygląda to na jakąś magistralę danych pilota, skoro po ich rozwarciu przestaje działać pilot to możliwe że tędy jest zrobiona jakaś pętla dla sygnału z pilota (output, input).
Co prawda nie rozumiem po co sygnał z pilota leci do monitora, no ale może coś tam robi, albo jest to tak zrealizowane by bez monitora nie dało się sterować systemem.
Wydaje mi się że jeśli napięcia na I,K są podobne można pokusić się o ich zwarcie po uprzednim odpięciu od monitora i pilot powinien większość swoich funkcji realizować.
airbob napisał(a):A masz kamerę z wyjściem RGB ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
Moderatorzy Tuning i modyfikacje