Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)
Wydaje mi się, że to ory moduł do podłączenia do fabrycznego radyjka.
Najlepiej jeśli nie wiesz jak to podjedź do tych gości i niech Ci to podłączają
Najlepiej jeśli nie wiesz jak to podjedź do tych gości i niech Ci to podłączają
- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red
Heh zrobiłbym tak, tylko że mam do nich 550km. Nie wiem czy to będzie działać, bo w oryginalnym radio nie mam wycięte na płyty i nie mam sterowania po prostu CD. Więc nie wiem czy to będzie działało.( Mazda6 2004r, sprzed liftu)
- Od: 1 lis 2011, 13:56
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 l Diesel 121 KM 2004r
czy do przed lifta (ja mam bose) można wsadzić radio poliftowe z mp3 np.
http://allegro.pl/mazda-6-radio-bose-20 ... 62279.html

- Od: 22 lis 2011, 18:35
- Auto: mazda 6 2.3 2004
Temat wałkowany już kilka razy i z tego co kojarzę nie da się tego zrobić 
Edit:
Podłączyłem dzisiaj xCarLinka
Całkiem sam
Paczka od Myjka przyszła do mnie przed świętami ale dopiero dzisiaj znalazłem trochę wolnego czasu.
Ogólnie myślałem, że to jest znacznie trudniejsza sprawa. Jest wręcz przeciwnie. Samo zdemontowanie panelu zajęło nie więcej niż 15min. Rozebranie radia trochę dłużej, ale ze wszystkim poradziłem sobie w niecałe 2 godziny.
Z jakości dźwięku jestem bardzo zadowolony. Koniec z nagrywaniem dziesiątek CD
Zastanawiam się jeszcze nad modułem bluetooth. Jak jest z jakością przesyłanego dźwięku? Chciałbym bezprzewodowo puszczać muzykę z mojego telefonu.
Edit:
Podłączyłem dzisiaj xCarLinka
Ogólnie myślałem, że to jest znacznie trudniejsza sprawa. Jest wręcz przeciwnie. Samo zdemontowanie panelu zajęło nie więcej niż 15min. Rozebranie radia trochę dłużej, ale ze wszystkim poradziłem sobie w niecałe 2 godziny.
Z jakości dźwięku jestem bardzo zadowolony. Koniec z nagrywaniem dziesiątek CD
Zastanawiam się jeszcze nad modułem bluetooth. Jak jest z jakością przesyłanego dźwięku? Chciałbym bezprzewodowo puszczać muzykę z mojego telefonu.
- Od: 7 maja 2011, 22:36
- Auto: Mondeo Mk4 2007 1.8TDCi
Mam na zbyciu komplet (moduł, opakowanie, kabelki, instrukcja, faktura) XCL do Mazdy zakupiony u Myjk'a we wrześniu 2011. Moduł jeździł w M6 z Bose, po instalacji zestawu HF Parrot MKi9200 jest mi zbędny.
Stan BDB, oddam w dobre ręce za 300,00. Kontakt na priv.
http://www.xcarlink.pl/mazda/16-mazda-typ-a-sd-usb.html
PS. Jeśli post bardziej pasuje do Ogłoszenia / Sprzedam części to przepraszam i proszę o przeniesienie.
[edit] niech będzie 250,00
[edit] sprzedany
Stan BDB, oddam w dobre ręce za 300,00. Kontakt na priv.
http://www.xcarlink.pl/mazda/16-mazda-typ-a-sd-usb.html
PS. Jeśli post bardziej pasuje do Ogłoszenia / Sprzedam części to przepraszam i proszę o przeniesienie.
[edit] niech będzie 250,00
[edit] sprzedany
Ostatnio edytowano 15 maja 2012, 09:29 przez mdalke, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 8 lis 2010, 17:05
- Auto: M6 GY 2.0i LF '05
A ja mam pytanie do posiadaczy odbiornika bluetooth do xcarlinka:
Czy odbiornik ten obsługuje profil AVRCP? Tzn. czy używając np. przycisków przy kierownicy można zmieniać piosenki strumieniowanie przez bluetooth z telefonu z androidem?
Czy odbiornik ten obsługuje profil AVRCP? Tzn. czy używając np. przycisków przy kierownicy można zmieniać piosenki strumieniowanie przez bluetooth z telefonu z androidem?
- Od: 7 maja 2011, 22:36
- Auto: Mondeo Mk4 2007 1.8TDCi
Panowie pytanko dot. Xcarlinka
Jaki algorytm sortowania ma to ustrojstwo?
Bo nie mogę się zorientowac, niby mniej więcej kolejność mi pasuje, ale czasem pierwsza piosenka idzie na ostatnią i viceversa, albo przy wgrywaniu(PO KOLEI W w7) powiedzmy 4 albumów do jednego folderu wszystko się miesza w cholere
Po nazwie? imho nie, bo próbowałem nazywać pliki 1,2,3 i i tak odtwarza inaczej
Po dacie kopiowania – też mi nie pasuje
aha, random mam wyłączony
Jaki algorytm sortowania ma to ustrojstwo?
Bo nie mogę się zorientowac, niby mniej więcej kolejność mi pasuje, ale czasem pierwsza piosenka idzie na ostatnią i viceversa, albo przy wgrywaniu(PO KOLEI W w7) powiedzmy 4 albumów do jednego folderu wszystko się miesza w cholere
Po nazwie? imho nie, bo próbowałem nazywać pliki 1,2,3 i i tak odtwarza inaczej
Po dacie kopiowania – też mi nie pasuje
aha, random mam wyłączony
Spróbuj użyć tego: http://dl.dropbox.com/u/62753860/XCarLi ... _1.0.3.zip
- Od: 8 lis 2010, 17:05
- Auto: M6 GY 2.0i LF '05
Witam. Czy ktoś może testował to urządzenie? Sylfex AuxMod Basic
http://www.bencode.com/mazda-6-auxiliary-audio-input/
Podłącza się to w miejsce magnetofonu i jest widziane przez system jako MD lub Tape. Można przełączać na to wejście z kierownicy i panelu radia. Wygląda na bardzo prosty układ, pewnie z jakąś atmegą. Jeśli program nie jest zabezpieczony, to można to łatwo skopiować i "produkować" powiedzmy na potrzeby forum. Gdyby ktoś się zdecydował na kupno, to ja chętnie zamówię jedną sztukę. Nie mam konta paypal i nie bardzo mam jak za to zapłacić. I nie wiem jak wygląda sprawa z cłem za taką elektronikę. Jeśli ktoś się orinetuje jak to wygląda, to proszę o jakieś info. Myślę, że to rozwiązało by problem z wejściem AUX.
http://www.bencode.com/mazda-6-auxiliary-audio-input/
Podłącza się to w miejsce magnetofonu i jest widziane przez system jako MD lub Tape. Można przełączać na to wejście z kierownicy i panelu radia. Wygląda na bardzo prosty układ, pewnie z jakąś atmegą. Jeśli program nie jest zabezpieczony, to można to łatwo skopiować i "produkować" powiedzmy na potrzeby forum. Gdyby ktoś się zdecydował na kupno, to ja chętnie zamówię jedną sztukę. Nie mam konta paypal i nie bardzo mam jak za to zapłacić. I nie wiem jak wygląda sprawa z cłem za taką elektronikę. Jeśli ktoś się orinetuje jak to wygląda, to proszę o jakieś info. Myślę, że to rozwiązało by problem z wejściem AUX.
Nigdy nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, później załatwi doświadczeniem.
- Od: 2 mar 2012, 03:34
- Auto: Mazda 6 GY, 2.0 Diesel, 2003
Witam,
jeśli chodzi o AuxMod'a to póki co przetestowałem "kanał zakupowy"
. Starannie zapakowana paczuszka z AuxMod'em w środku dotarła do mnie wczoraj (6 marca). Przesyłka ze Stanów za 9 dolarów w 9 dni to wynik imponujący. Moduł przetestuję jak znajdę chwilę na instalację. Tak jak na stronie http://www.sylfex.com zaznaczono, w komplecie z modułem są dwa klocki dystansowe samoprzylepne i dwie opaski zaciskowe, zapewne do podwieszenia jack-kabelka. Wszystko wygląda bardzo solidnie! O resztę trzeba zadbać indywidualnie (kabelek "mały jack, bądź jakieś oryginalne gniazdo AUX, tudzież trochę zabawy z lutownicą
)
jeśli chodzi o AuxMod'a to póki co przetestowałem "kanał zakupowy"
-
Zibi67
Witam,
Mam do Was pytanie. Czy zamiast montować xcarlinka można przełożyć samo oryginalne radio wraz ze zmieniarką która czyta MP3? Czy mój panel
mógłby zostać? Wydaje mi się, że różnica w panelach mających mp3 i zmieniarkę jest tylko taka, ze te posiadają dodatkowy napis. Reszta przycisków jest identyczna.
Czy nie będzie żadnego kłopotu? Będzie śmigać?
Mam do Was pytanie. Czy zamiast montować xcarlinka można przełożyć samo oryginalne radio wraz ze zmieniarką która czyta MP3? Czy mój panel

Czy nie będzie żadnego kłopotu? Będzie śmigać?
- Od: 16 lut 2012, 10:13
- Auto: Mazda 3 BK Y6 '06 Active
Jak wyświetlacz da się podłączyć to tak a jak nie to nie.
Temat wielokrotnie wałowany, poszukaj.
Temat wielokrotnie wałowany, poszukaj.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Witam,
Czy ktoś montował takie urządzenie w okolicach Torunia. Zastanawiam się nad montażem "cyfrowego emulatora zmieniarki CD" jednak z elektryki jestem
. Przydała bysie pomoc 
Może ktoś znajdzie chwilę na krótki instruktaż
proszę o info na priv .
Czy ktoś montował takie urządzenie w okolicach Torunia. Zastanawiam się nad montażem "cyfrowego emulatora zmieniarki CD" jednak z elektryki jestem

Może ktoś znajdzie chwilę na krótki instruktaż

- Od: 4 maja 2007, 15:35
- Auto: Mazda 6 Combi 2004r Diesel 136km przebieg 130 000km
Bose
Mam pytanie, do kogoś kto zna temat lepiej, pewnie gdzieś 50 stron temu to było
, ale może ktoś się zlituje i odpowie
, mianowicie gdzie tego ixcarlinka się montuje to znaczy jak to wygląda po montażu, w schowku się go daje czy w ogóle gdzieś indziej.
A Deo rex, a Rege lex.

- Od: 13 mar 2012, 21:19
- Auto: Mazda 6 2.0 Turbo Diesel 143 KM 2006 GY Kombi Sport Wagen.
Najwygodniej jest zmontować go w schowku.
BTW pojawiła się nowa wersja typu Combo (USB/SD/AUX/iPod) -- powinna dotrzeć do mnie w ciągu 3 tygodni. W związku z tym spadnie (w końcu) nieco cena modelu V (USB/SD/AUX).
BTW pojawiła się nowa wersja typu Combo (USB/SD/AUX/iPod) -- powinna dotrzeć do mnie w ciągu 3 tygodni. W związku z tym spadnie (w końcu) nieco cena modelu V (USB/SD/AUX).
Pozdor Myjk