Zabudowa CAR AUDIO – od czego zacząć?
Już wszystko zamówione także zobaczymy jak to zagra w praktyce. Może w odległej przyszłości dokupię sobie elipsy na tył, a pod suba dam 500W monoblock'a
PS. Pojawiła się nowa opcja na radio... Alpine CDA 9887R... ale to dopiero na wiosnę.
PS. Pojawiła się nowa opcja na radio... Alpine CDA 9887R... ale to dopiero na wiosnę.
Lukas007 napisał(a):Może w odległej przyszłości dokupię sobie elipsy na tył
bardzo kiepski pomysł.
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
Elipsy sobie odpusc.. W3 do bagaja i elipsy to wrecz profanacja.. Posluchaj bardziej doswiadczonych
Poza tym widze, ze celujesz w sprzet bardziej jakosciowy i mysle, ze bedziesz chcial miec scene i dobra muzyke w aucie, a elipsa (pewnie w polce) nie ma prawa bytu, bo pewnie chodzi Ci o bas z tych elips, a bedziesz mial suba od tego, poza tym wlasnie ten sub bedzie Ci wypychal membrany elips i nie beda wogole graly, tylko beda "lataly" w rytm basu.. Powiem tak: przejedz sie na jakies zawody, albo posluchaj porzadnie zrobionego auta.. Tam masz tylko 2 way z przodu i sub w bagaju.. Moze to troche ascetyczna wizja, ale w 99% z takiej konfiguracji uzyskasz najlepszy odsluch 
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D
Zdecydowałem się na ten setup (two-way na przód i sub do bagażnika) właśnie przez to, że elipsy na tył są bardzo odradzane. Zdarzyło mi się słuchać separowanego przedniego systemu oryginalnego w F-150 (elipsy 5x7 + tweetery – wszystko w drzwiach) i nie mogłem wyjść ze zdumienia jak dobrze to grało. Muszę dodać, że w aucie tym nie było subwoofera, sam przód (odcięte faderem tylne głośniki). Byłbym bardzo szczęśliwy gdybym z tym zestawem który zamówiłem uzyskał taki bądź podobny efekt...
Modele Alpine które rozważam:
1.) CDA 9887
2.) CDA 9886R
3.) CDA 9884R
4.) CDA 9855R
5.) CDA 9812RB
Osobiście skłaniam się ku takiej wersji...
1.) CDA 9855R
2.) CDA 9812RB
3.) CDA 9887
4.) CDA 9886R
5.) CDA 9884R
... ułóżcie mi proszę te jednostki w kolejności od najlepszej do najgorszej pod względem jakości dźwięku i funkcji przydatnych przy rozbudowie systemu, będę bardzo wdzięczny.
Modele Alpine które rozważam:
1.) CDA 9887
2.) CDA 9886R
3.) CDA 9884R
4.) CDA 9855R
5.) CDA 9812RB
Osobiście skłaniam się ku takiej wersji...
1.) CDA 9855R
2.) CDA 9812RB
3.) CDA 9887
4.) CDA 9886R
5.) CDA 9884R
... ułóżcie mi proszę te jednostki w kolejności od najlepszej do najgorszej pod względem jakości dźwięku i funkcji przydatnych przy rozbudowie systemu, będę bardzo wdzięczny.
Mysle, ze 2 zestawienie jest okej
Chociaz na 9812 trzeba brac poprawke, bo gra bardzo "specyficznie" takze lepiej odsluchaj gdzies zanim kupisz.. Ja mialem ja 2 tygodnie i sprzedalem 
Ajajajajajajaj.. Co ludzie co za kraj..
- Od: 10 mar 2007, 01:38
- Auto: Mitsubishi Galant EA Kombi 2.5 V6 manual Daimos Ltd :D