Czy i jak można ściagnać maskownice w głosników? I czy te dwa tylne dużo dają? Jestem skłonny dokupić sobie 2 szt bose lub założyć coś co mam pod ręką. Akurat mam fajne niewyjechane głośniczki w staruszku który idzie w odstawke. Czy będą pasowały i jest sens wkładać coś na tył?
Krótkie pytania dotyczace sprzętu audio.
właśnie sprawdziłem – niestety nie ma głosników
jakos mi nie przyszło nawet do głowy sprawdzić tego w trakcie zakupu. Generalnie system z dwoma przednimi i basem gra bardzo fajnie, ale jednak swiadomość że tył nie działa pozostaje.
Czy i jak można ściagnać maskownice w głosników? I czy te dwa tylne dużo dają? Jestem skłonny dokupić sobie 2 szt bose lub założyć coś co mam pod ręką. Akurat mam fajne niewyjechane głośniczki w staruszku który idzie w odstawke. Czy będą pasowały i jest sens wkładać coś na tył?
- Od: 11 sie 2015, 10:19
- Auto: Mazda 6 Kombi Diesel 2.0 2004
Ciekawostka co się z tymi głośnikami stało. Ze też komuś się je chciało wyciągać. Bez zdjęcia tapicerki nie dostaniesz się do głośników.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
A moim zdaniem ktoś doskonale wiedział co robi, i dał sobie większe możliwości ustawienia audio 
A to napewno głosniki nie zniknęły po to aby ktoś je wystawił na sprzedaż....
No cóz – akurat w tej chwili zaraz po zakupie auta są inne wydatki – skarbówka, rejstracja, odrazu robie konserwacje, i inne drobiazgi. Używki już oblukałem, i za 2 szt tylnych w okolicach 100zł trzeba dać. Aczkolwiek nie jest to chyba aż tak potrzebna bo dwa przody i basik i tak są zbyt mocne
Napewno sobie dokupie na czasie i zamontuje ( o ile rozebranie tapiceki nie jest zbyt skomplikowane )
A jeśli je zdemontował poprzednik – niech mu grają ... Mam z nim kontakt, ale teraz to już szkoda nawet pytać
mogłem zwrócić uwage przy ogledzinach.
No cóz – akurat w tej chwili zaraz po zakupie auta są inne wydatki – skarbówka, rejstracja, odrazu robie konserwacje, i inne drobiazgi. Używki już oblukałem, i za 2 szt tylnych w okolicach 100zł trzeba dać. Aczkolwiek nie jest to chyba aż tak potrzebna bo dwa przody i basik i tak są zbyt mocne
Napewno sobie dokupie na czasie i zamontuje ( o ile rozebranie tapiceki nie jest zbyt skomplikowane )
A jeśli je zdemontował poprzednik – niech mu grają ... Mam z nim kontakt, ale teraz to już szkoda nawet pytać
- Od: 11 sie 2015, 10:19
- Auto: Mazda 6 Kombi Diesel 2.0 2004
Czy ktoś może rozwiać moją wątpliwość i odpowidzieć na pytanie, czy do M3 BK było radio BOSE ze zmieniarką 6CD i odtwarzaniem MP3? Jeśli jest, to czy miałby ktoś model takiego radia. Mam Bose, zrobiłem sobie AUXa, ale wolałbym to mieć wewnątrz mimo wszystko. Na allegro radyjka do MP3 chodzą od 120zł, ale sprzedawcy w większości nie są zbyt chętni do odpowiadania na tak skomplikowane pytania.
O ile pamiętam to jak było mp3 to mechanizm był na 1CD. O obecności mp3 informuje odpowiednie, wszystkim znane logo, a o obecności mechanizmu 6CD napis "6 Disc in dasch". Oba te loga można znaleźć na froncie radia.
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Tak, tyle to ja wiem, ale za to nigdzie na radiu nie znajdzie się oznaczeń bose.
Przykładowo –
http://allegro.pl/radio-mazda-3-cd-mp3- ... 11848.html ma mp3 ma zmieniarkę ale sprzedający nie wie czy to bose
Przykładowo –

Po numerze części można dojść jaka to wersja, oraz po zdjęciu z tyładnie.u radia
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
No i przyszła pora na zmianę radia w MX-3
Bardzo mocno zastanawiam się nad KVT725
http://allegro.pl/radio-samochodowe-kenwood-kvt-725-okazja-i5622596603.html
Cena wydaje się być dosyć kusząca bo 450zł czy może poszukać coś innego? raczej radia 2-dinowego nie zamontuje?
Bardzo mocno zastanawiam się nad KVT725

Cena wydaje się być dosyć kusząca bo 450zł czy może poszukać coś innego? raczej radia 2-dinowego nie zamontuje?
-
Miniek91
Panowie, chciałbym prosić o pomoc, bo w ogóle nie jestem w temacie car audio.
Mianowicie mam samochodzie radio Overmax OV-CR-418, moc 4x50W. Podłączony do niego zestaw głośników Hertz DSK 165.3. Ostatnio pojawiła się możliwość zakupu skrzyni basowej JBL GT5-12B o mocy 1100W i tutaj pytanie, czy mogę bez problemu podłączyć taką skrzynię do tego radia (jest w nim wyprowadzony osobny przewód pod subwoofer) i (jeżeli można by go bezpośrednio podłączyć) czy ma sens w ogóle podłączać jakąkolwiek skrzynię bez wzmacniacza? Nie jestem wyrafinowanym słuchaczem poszczególnych tonów występujących w muzyce, ani maniakiem, któremu zależy, aby sąsiadom trzęsły się ramy w oknach. Chodzi mi głównie o lekkie, ale ładne podbicie niskich tonów tego zestawu Hertz'a.
Mianowicie mam samochodzie radio Overmax OV-CR-418, moc 4x50W. Podłączony do niego zestaw głośników Hertz DSK 165.3. Ostatnio pojawiła się możliwość zakupu skrzyni basowej JBL GT5-12B o mocy 1100W i tutaj pytanie, czy mogę bez problemu podłączyć taką skrzynię do tego radia (jest w nim wyprowadzony osobny przewód pod subwoofer) i (jeżeli można by go bezpośrednio podłączyć) czy ma sens w ogóle podłączać jakąkolwiek skrzynię bez wzmacniacza? Nie jestem wyrafinowanym słuchaczem poszczególnych tonów występujących w muzyce, ani maniakiem, któremu zależy, aby sąsiadom trzęsły się ramy w oknach. Chodzi mi głównie o lekkie, ale ładne podbicie niskich tonów tego zestawu Hertz'a.
A macie może coś godnego polecenia, ale takiego, żeby można podłączyć bezpośrednio pod radio?
Jak pisałem powyżej, chcę możliwie niskim kosztem i jakoś bez specjalnego rozbudowywania całego systemu tylko trochę podbić niskie tony
Jak pisałem powyżej, chcę możliwie niskim kosztem i jakoś bez specjalnego rozbudowywania całego systemu tylko trochę podbić niskie tony
Tak jak sonek napisal. Twoje radio wyciaga max kilkanascie W rms na kanal, to bardzo malo i nie ma szans na skuteczna muzyke. Mozesz sprobowac poszukac jakiegos kilkudziesiecio watowego glosnika niskotonowego i podpiac pod radio, ale bedzie to tylko namiastka niskich tonow, o ile zagra odpowiednio. Obecne hertze tez sa niedowatowane, tym samym ich skutecznosc jest duzo mniejsza. W audio nie ma drog na skroty.