Jaki subwoofer/woofer polecacie... ?
mam pytanie przymierzam sie do zmiany wyposarzenia mojego bagaznika posiadam teraz subwoofer ale niestety potrzebuje wiecej miejsca w bagazniku dochodzi jeszce do tego zapas bo smigam na gazie , chce zabudowac glosnik w boczek bagaznika najlepiej jak by to byl 25cm w skrzynke tak ok 20l ,oczekuje niskiego czystego basiku niekoniecznie zeby bylo mnie slychac dwie ulice dalej tylko do dopelnienia sceny, napedzal bedzie taki wzmak KENWOOD KAC-849 na mostku radyjko cda9855 cena jaka moge wydac tak do 250zl prosze o opinie
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
mam takie cos viewtopic.php?f=80&t=108746 akurat chce sprzedac niestety za duzy ten glosniczek i ogolnie wedlug specyfikacji ma byc w skrzyni ok 30l interesuje mnie glosnik 25cm z ze wstepnych ogledzin bedzie w sam raz
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
Witam,
Chcemy poprawić nieco seryjne granie w Xedosie nie wydając zbyt dużego budżetu (max. do 1000zł, ale jeśli nie będzie sensu to mniej, bo najpierw zostaną dopięte inne priorytetowe kwestie motoryzacyjne
). Będzie to pewnie rozwiązanie na jeden sezon. W tej cenie chcielibyśmy zakupić radio + sub + wzmak do suba, głośnik zostają na razie seryjne.
Nie spodziewam się fajerwerków – nie wiem nawet czy jest sens pytać o radia – bo do 300zł pewnie różnicy nie usłyszymy.
Generalnie myślałem nad radiem Pioneer DEH-2220UB lub PIONEER DEH-2320UB. Do tego subik koniecznie zamknięty np. coś z Magnat'a – może taki zestaw –
http://allegro.pl/magnat-edition-22hq-e ... 75749.html. Do tego kabelki i koniec
.
Generalnie chodzi o to, żeby te seryjne zaczęły grać, bo radio które znajduje się w aucie jest z d*py, do tego przydałoby się usłyszeć trochę basu, który będzie dynamicznie i nisko grał, a nie wył. Co myślicie o takim połączeniu budżetowym?
Chcemy poprawić nieco seryjne granie w Xedosie nie wydając zbyt dużego budżetu (max. do 1000zł, ale jeśli nie będzie sensu to mniej, bo najpierw zostaną dopięte inne priorytetowe kwestie motoryzacyjne
Nie spodziewam się fajerwerków – nie wiem nawet czy jest sens pytać o radia – bo do 300zł pewnie różnicy nie usłyszymy.
Generalnie myślałem nad radiem Pioneer DEH-2220UB lub PIONEER DEH-2320UB. Do tego subik koniecznie zamknięty np. coś z Magnat'a – może taki zestaw –

Generalnie chodzi o to, żeby te seryjne zaczęły grać, bo radio które znajduje się w aucie jest z d*py, do tego przydałoby się usłyszeć trochę basu, który będzie dynamicznie i nisko grał, a nie wył. Co myślicie o takim połączeniu budżetowym?
mysle ze jak nie masz wymagan wielkich to powinien spokojnie ten magnat starczyc. do tego kabelki i takie radyjko
http://allegro.pl/alpine-cde-111r-cde-1 ... ml#gallery
i mamy 900zl
za reszte mozna dorzucić roleczke maty dekarskiej do wygluszenia newralgicznych punktow xedosa, ale on chyba jest dobrze wygluszony standardowo...

i mamy 900zl
za reszte mozna dorzucić roleczke maty dekarskiej do wygluszenia newralgicznych punktow xedosa, ale on chyba jest dobrze wygluszony standardowo...
Co polecacie do mazdy 626 GE HB raczej z tub aktywnych. Co możecie o tym powiedzieć?
1
http://allegro.pl/skrzynia-basowa-aktyw ... 96865.html
2
http://allegro.pl/tuba-basowa-aktywna-l ... 96864.html
W półce już mam głosniki hertza ale brakuje mi basu.
1

2

W półce już mam głosniki hertza ale brakuje mi basu.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
No to narazie powstrzymam się z subem i wzmakiem. Ale wpadłem na nowy pomysł wmontował bym w drzwi głośniki niskotonowe(5x7) i chciał bym je podłaczyć pod samo radio jakie polecacie? Tylko takie żeby mi się nie spaliły szybko i oczywiście wygłuszę drzwi. W sumie to i okrągłe mogły by być tylko warunek muszą być te głośniki płaskie.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
żebyś miał naprawdę dobry efekt basu to w bagażu musi coś być
polecam skrzynki infinity i wzmacniacze jbl. Wydasz ok tys zł ale masz efekt gwarantowany. Na Twoim miejscu w drzwi bym dał jakieś średniotonowe, chyba że chcesz mieć taki tylko przytłumiony dźwięk to ok 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Tysiąc złotych to ja tyle nie mam. Za 350 mogłem kupić suba peiyinga i wzmacniacz 200RMSu, ale w sumie to za drogo. w sumie to może i średniotonowe zagrały by jak woofery jak by drzwi były wygłuszone.
Moje pytanie nadal aktualne jakie kupić aby się nie spaliły.
Moje pytanie nadal aktualne jakie kupić aby się nie spaliły.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
możesz kupić głośniki za nie wiem ile, a jak nie będziesz wiedział ile można im dać to i tak spalisz:) ja mam alpine i nie narzekam
ale radio może nie dawać rady (bo jest za słabe) i wtedy też głośniki będą mogły characzeć:) wszystko musi być dopasowane
Jakie proponujesz przednie głośniki? Jaki wzmacniacz? Nad subem się narazie powstrzymam, ale napewno był by do tego zestawu. Co myślisz o wzmacniaczu voice kraft? Są stosynkowo tanie a deklarują dużą moc.
Elementy mają się zawierać w jakiejś rozsądnej cenie, a głośniki peiyinga?
Elementy mają się zawierać w jakiejś rozsądnej cenie, a głośniki peiyinga?
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
noxes- sorki że tak powiem, ale dużo piszesz a nic nie słuchasz ludzi co Ci odpowiadają i mądrze piszą.
Najlepiej jak byś zaczął od przeczytania ze zrozumieniem FAQ Bartka Nazara-znajdziesz to na internecie i na nie jednym forum. Facet tam opisuje co i jak i z czym się to je!!! Pół godziny Ci to zajmie przeczytanie i wtedy zrozumiał byś czemu radio nie pociagnie głośnika 150W. Jeśli chodzi o głośniki to powiedz ile u Ciebie wynosi "rozsądna cena" bo u jednego to jest 40zł a u drugiego np 300zł??? Wzmacniacze voice kraft piszesz ze deklarują dużą moc-pisać można dużo i kilka zer więcej też można dopisać-wystarczy spojrzeć na bezpiecznik że jest 10A jak w radiu i już wszystko wiadomo.
Jak chcesz kupić jakieś głośniki żeby dobrze grały zainwestuj w sprzet jakiś firmowy np.alpine,pioneer, jbl itp.(żeby koszta były mniejsze kup używany sprzet) Na przód kup zestaw odseparowany np helix db, na tył jak już tak bardzo chcesz to załóż oryginalne głośniki mazdowskie. Dla uzupełnienia niskich tonów mały sub(10") i wzmacniacz do tego. Jak sie dobrze rozgladniesz to w 500zł max 600zł (używki) spokojnie sie zmieścisz i nie pożałujesz że wydałeś 2 razy wiecej niż chciałeś.
Najlepiej jak byś zaczął od przeczytania ze zrozumieniem FAQ Bartka Nazara-znajdziesz to na internecie i na nie jednym forum. Facet tam opisuje co i jak i z czym się to je!!! Pół godziny Ci to zajmie przeczytanie i wtedy zrozumiał byś czemu radio nie pociagnie głośnika 150W. Jeśli chodzi o głośniki to powiedz ile u Ciebie wynosi "rozsądna cena" bo u jednego to jest 40zł a u drugiego np 300zł??? Wzmacniacze voice kraft piszesz ze deklarują dużą moc-pisać można dużo i kilka zer więcej też można dopisać-wystarczy spojrzeć na bezpiecznik że jest 10A jak w radiu i już wszystko wiadomo.
Jak chcesz kupić jakieś głośniki żeby dobrze grały zainwestuj w sprzet jakiś firmowy np.alpine,pioneer, jbl itp.(żeby koszta były mniejsze kup używany sprzet) Na przód kup zestaw odseparowany np helix db, na tył jak już tak bardzo chcesz to załóż oryginalne głośniki mazdowskie. Dla uzupełnienia niskich tonów mały sub(10") i wzmacniacz do tego. Jak sie dobrze rozgladniesz to w 500zł max 600zł (używki) spokojnie sie zmieścisz i nie pożałujesz że wydałeś 2 razy wiecej niż chciałeś.

Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.
143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
- Od: 13 lut 2009, 17:43
- Auto: Mazda 6 2.3GY 03r
Jesli masz tyle wydawac kup glosniki i tyle, jesli kupisz ten wzmacniacz voice kraft bedziesz pozniej pukal sie w glowe. Nie jestem fachowcem od audio, ale kupilem nie glupi sprzet (wg. mnie) tuba blaupunkt 650w+Peiying(kenwood) 800W+kondensator 1F, no oczywscie radio Peiying, glosniki seria i wszytsko ladnie gra tylko ze kupowalem nowe i teraz troche zaluje bo kondesator nie jest potrzebny na taki sprzet i wolalbym kupic uzywane, i wlasnie troche dolozyc i kupic w miare dobry sprzet.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Witam Was. Dzisiaj zamontowalem sobie do mojej BA glosniki Helixy i gra naprawde rewelacyjnie. Wysokie i srednie tony sa naprawde super. BAsik tez jest niezly, ale powoli rozgladam sie za jakas skrzynia basowa;). NIE wiem czy teraz bede kup[owal czy pozniej, ale jaka mala skrzynie mozecie mi doradzic, na co mam zwrocic uwage przy zakupie?? Powiedzmy ze cena max 200 zl. Bass tez nie musi byc jakis mega aby byloi mnie slychac z drugiej strony miasta, ale zawsze. I aby glosniki troche odciazyc
:P. I pytanie- pewnie glupie. Musze kupic tez wzmacniacz jesli kupuje skrzynie czy sa moze jkaies z wbudowanym wzmakiem;)
- Od: 19 mar 2011, 00:14
- Auto: Mazda 323f BA 1.8l; 115KM
Eleonora ;)
Jak kupisz skrzynie aktywna to nie musisz montowac wzmacniacza. Jak kupisz pasywna (a taka wlasnie powinienes kupic) to musisz dokupic wzmacniacz. Ja Ci moge doradzic wzmacniacz Kenwood'a z serii KAC 4-kanalowy (2 kanaly zasila Twoj zestaw Helix'a a zmostkowane 2 napadza suba). Co do samej skrzynii to za mala kase mozesz szukac Powerbass'a PS-10 albo u-Dimension EL-S104.