Jakie kupić głośniki? (na przód, na tył, nie subwoofery)
Krzemol1994 napisał(a):Woofery z DSK to 190zł z wysyłką. Za to te z ESK – 245zł na miejscu (lub wysyłka za free, jeden czort). Może warto te 50zł dopłacić?http://allegro.pl/glosniki-samochodowe- ... 17093.html
To nie są ESK tylko EV
ESK wyglądają tak:

Fred.X napisał(a):A czym to chcesz napędzać
Pisałem wcześniej. Kenio PS500F
CLAU napisał(a):To nie są ESK tylko EV
Hertz EV = tweetery z zestawu ESK. EV165:

Teraz wyszedł nowy model ESK'ów, 165.5. Stąd czarna membrana w tych EV'ach które zapodałem.

Dopłacać?
Mam już dosyć grzebania po necie co kupić do mojej BJ-ty na przód, chce zestaw odseparowany 165mm napędzany wzmacniaczem, budżet na głośniki – 350pln, przed montażem drzwi będą wygłuszane.
Ma grać lepiej niż seria, dyskoteki z przechodniami nie będę uskuteczniał
Macie jakieś konkretne propozycje?
Ma grać lepiej niż seria, dyskoteki z przechodniami nie będę uskuteczniał
Macie jakieś konkretne propozycje?
Warto dopłacić na Audio system
Dopisano 10 cze 2015, 21:52:
Jeśli chodzi o Focal , to Acces A1 był lepszy , ale to moje odczucie
Dopisano 10 cze 2015, 21:53:
https://www.youtube.com/watch?v=3hI4dWHgsEc
Dopisano 10 cze 2015, 21:52:
Jeśli chodzi o Focal , to Acces A1 był lepszy , ale to moje odczucie
Dopisano 10 cze 2015, 21:53:
https://www.youtube.com/watch?v=3hI4dWHgsEc
Odnośnie wymiany serii, na początek proponuję wygłuszyć drzwi. U mnie po wygłuszeniu nawet seria zagrała o niebo lepiej. Nigdy nie przypuszczałem że różnica jest taka duża. Dziś zamontowałem U dimension na razie pod samym radiem. Pierwsze spostrzeżenia: samo radio to za mało, basu mniej niż w serii ale lepsza góra i średnica, spadła głośność a przy wyższym ustawieniu głośności pojawiają się zniekształcenia. Planuje montaż wzmaka mam nadzieje że to poprawi sytuację.
Moja rada dla osób które chcą zainwestować około 300 zł – zrób dobre wygłuszenie, a jak stwierdzisz że to za mało to dopiero wymień głośniki.
Na jedne drzwi zużyłem około 4 mat stp silver 75X50 cm i 2 pianki gsm 02 100X25 cm
Moja rada dla osób które chcą zainwestować około 300 zł – zrób dobre wygłuszenie, a jak stwierdzisz że to za mało to dopiero wymień głośniki.
Na jedne drzwi zużyłem około 4 mat stp silver 75X50 cm i 2 pianki gsm 02 100X25 cm
Jestem po montażu poleconych AS M165 i wytłumieniu drzwi. Różnica jest spora, na początku podłączone tylko pod radio – szału nie było, dopiero pod wzmacniaczem zrobiło się przyjemnie dla ucha.
Jedyne co zauważyłem to fabryczne radio ma strasznie kiepski dźwięk z radia, z cd lub zewnętrznego źródła (np. telefon) jest inna bajka.
Jedyne co zauważyłem to fabryczne radio ma strasznie kiepski dźwięk z radia, z cd lub zewnętrznego źródła (np. telefon) jest inna bajka.
Tak jak Fred napisał jednostka jest ważna a nawet powiedział bym że najważniejsza. Bo to ona ci zniekształca bądź daje czysty dźwięk a reszta klocków czyli zwrotnice i wzmacniacze dają różne charakterystyki, w większośći dla niektórych nie do zauważenia. Jedni lubią taką barwę inni tamtą itd. Jak sie trochę osłucha to można wyczuć różnice między poszczególnymi barwami.
Ja zaczynałem od koreańca w pierwszym aucie i zniekształcało potem był mi. Pioneer i była cisza w eterze.
Ja zaczynałem od koreańca w pierwszym aucie i zniekształcało potem był mi. Pioneer i była cisza w eterze.
Panowie, nowe odkrycie głośników pod samo radio – w kategorii cenowej zmiotło (moim skromnym zdaniem) konkurencję: MOREL MAXIMO 6,2.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH