Po trudach i mekach bez liku dotarlem wreszcie do ....
.... map calej Europy dla Mazdy 6 po faceliftingu z nawigacja Denso (chowany wyswietlacz na konsoli, pilot kolo lewarka zmiany biegow) i mapami Navteq – forwat .KWI
Zaznacze, ze ja kupilem mapy oryginalne, ale poniewaz mi nie dzialaly tak jak opisalem powyzej zaczalem szukac rozwiazania na wlasna reke, jako ze w ASO w UK nie bardzo wiedzieli z czym to sie je.
Po zakupie map okazalo sie ze Europa Wschodnia dziala bez problemu, lecz zachodnia juz nie, a na tym mi bardziej zalezalo, jako ze jezdze glownie po Anglii. Uprzejmy czlowiek od ktorego kupilem mapy powiedzial mi, ze pewnie potrzebny jest frimware update, ale sam nie wiedzial skad go wziasc. Znalazlem wiec na pewnym forum, ze mapy od Land Rovera dzialaja w Mazdzie 6 po faceliftingu, ale potrzebny jest upgrade, ktory nie jest na tych plytkach a na plytce z 2008 roku. Tak wiec ponizej jest link do mojego chomika gdzie sa pliki z linkami do plikow na Rapidshare. W linku ponizej Europa Zachodnia jest z 2010 (tak jak moja) lecz wschodnia jest z 2009 (ja mam 2010). Jest to data kiedy zostaly wydane, same mapy sa z rok wczesniej – 2010 plyta ma mapy 2009 ver 1, 2009 ma mapy 2008 ver 1. Wydaje mi sie ze 2009 i tak wielu z was zadowoli jako ze do tej pory bylo niewiele lepiej

Upgrade zrobilem z plyty z 2008, jako ze nie mozna jej juz zakupic a Mazda nie potrafila mi tego udostepnic ani zrobic. Jest wiec ona przetestowana
Od razu napisze, ze nie sa to moje uploady i porsze mnie nie pytac o upload Wschodu z 2010 jako, ze z oczywistych powodow tego nie zrobie. Umieszczam te linki tutaj w celach informacyjnych, aby wlasciciele Mazdy 6 po facelifcie mogli je sciagnac, przetestowac czy te mapy chodza u nich i zakupic oryginalne plyty za granica (slyszalem, ze w Polsce nie sa one dostepne). Wszystko co robicie, robicie na wlasna odpowiedzialnosc.
Jesli jednak ktos bardzo by chcial przetestowac wschod z 2010 to za 2 miesiace bede w Polsce i mozemy sie jakos umowic na test.
Wyczytalem na forum rowniez, ze najlepiej nagrywac te mapy na plytkach Verbatim DVD+DL, nie DVD-DL jako ze podobno nasz czytnik ich nie lubi. Przetestowalem upgrade na DVD+DL i dzialal. Napisali rowniez, zeby nagrywac z najwolniejsza mozliwa predkoscia, jako ze czytnik w nawigacji jest bardzo czuly na takie rzeczy.
Mapa zachodu oraz upgrade jest na plycie dwuwarstwowej, wschod jest na jednowarstwowej, wiec przypuszczam ze DVD+R sie sprawdzi tutaj.
tutaj link do mojego chomika:
http://chomikuj.pl/mieciuxfolder: Nawigacja Mazda 6
haslo: zoomzoom
ponizej podaje jeszcze numery plyt
464110-7560 – Europa Zachodnia 2010 – (2009 ver 1)
464110-7570 – Europa Wschodnia 2010 – (2009 ver 1)
464110-7030 – Europa Wschodnia 2009 – (2008 ver 1)
464210-8590 – Mapy z 2008 – Upgrade firmwaru – (2007 ver 1)
powodzenia i prosze pisac w razie pytan