Witajcie, minęły cztery dni i w końcu udało się... 57 stron przeczytanyh oraz konto założone – wydaje mi się, że warto było to przeczytać. Na wszystkie zadawne teraz pytania na temat xcl i odtwarzaczy radiowych, zmieniarek do M6 i innych znam już praktycznie odpowiedzi i nie dziwie się np Myjk'owi i innym którzy są w tym temacie od początku, że irytują się jak ktoś pyta czy w M6 2003 lub innej przed liftem trzeba lutować... – to pytanie i ta odpowiedź pojawiały się najczęscięj
Ale nie tym chciałem się z Wami podzielić ale tym, iż po zapoznaniu się gruntownie z tym tematem oraz z tym dotyczącym wykonania samodzielnego AUX udło mi się to zrobić bez większych problemów i nawet działa. Po krótce postaram się to przedstawić. Cztery dni temu kiedy szukałem na necie jakiś wiadomości na temat tajemniczego przycisku MEDIA na moim radiu, chcąc zrobić sibie AUX to znalazłem między innymi ten ciekawy temat o xcl. Zapoznałem się znim i już na alledrogo miałem zamawiac xcl – choć nie byłem do końca przekonany gdyż interesowało mnie tylko AUX, a xcl tani nie jest ale ma AUX, wiec było to teoretycznie jedyne rozwiązanie. W tym temacie pomiędzy stroną chyba 25 a 30 znajduje się opis gniazda na dodatkową zmieniarkę wraz ze zdjęciem (chodzi oczywiście o typ A, bo be jest do PREMACY). Prosił o nią swojego czasu AirBob z wrocka na jej podstawie i tematu o przycisku MEDIA dla M3 wykminiłem że wystaczy zrobić mostek pomiędzy pinem pierwszym z lewej z dolnego rzędu z przedostatnim z dolnego rzędu. Następnie podłączyć do dolnego drugiego i trzeciego pinu od lewej sugnały z gniazda jacka (czyli lewy i prawy głośnik) na koniec ich ekrany wspólnie do czwartego dolnego pinu od lewej przylotować. Podał bym Wam literki które tam były na tym rysunku ale nie mogę znaleźć dokładnie na której stronie to było. Zapomniałem o najważniejszym, że do tego wtyku w radiu pasuje wtyk od ISO do standardoego radia Panasonica (tzn jednej z 3 dostępnych narynku – bez problemu znalałem go w sklepie z wtykami ISO). Odciąłem kostki te co miały iść doradia i zostawiłem tylko te kabelki które mnie interesowały i przylutowałem je do wtyku do jacka 3,5 i śmiga jak ta lala, wystarczy wcisnąć przycisk MEDIA i pojawia się na wświetlaczu AUX. Podłączyłem do tego wtyku mp3 i gra. Mam M6 07 po lifcie z Bose. Jak napiszecie mi jak mam załączyć taki schemat to załącze. Jestem początkowym aktywnym forumowiczem i nie wiem jeszcze jak to się robi..

.