Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)
Też obstawiam na awarię XCL, niestety jak to w życiu bywa czasem coś się psuje.
Możesz sprawdzić tą zworę (nie wiem na ile wprawnie jest zrobiona) będziesz miał świadomość że zrobiłeś co się dało. Zrób próbę na działającym XCL i powyginaj kabel.
Jeśli to nie pomoże to kolejnym krokiem może być jeszcze sprawdzenie wtyczki kabla wewnątrz XCL, może nie łączy, może jakiś chińczyk nie docisnął do końca.
Jeśli to nie pomoże to hmmm trzeba walczyć z samym urządzeniem, albo luty albo padający kodek mp3, co prawda to najczęściej objawiało się zakłóceniami w dźwięku a nie całkowitym zaprzestaniem działania, ale wszystko jest możliwe.
Możesz sprawdzić tą zworę (nie wiem na ile wprawnie jest zrobiona) będziesz miał świadomość że zrobiłeś co się dało. Zrób próbę na działającym XCL i powyginaj kabel.
Jeśli to nie pomoże to kolejnym krokiem może być jeszcze sprawdzenie wtyczki kabla wewnątrz XCL, może nie łączy, może jakiś chińczyk nie docisnął do końca.
Jeśli to nie pomoże to hmmm trzeba walczyć z samym urządzeniem, albo luty albo padający kodek mp3, co prawda to najczęściej objawiało się zakłóceniami w dźwięku a nie całkowitym zaprzestaniem działania, ale wszystko jest możliwe.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
To ja dorzucę jeszcze pytanko o XCarLinka.
Posiadam Mazde 6 GG z 2003 z Bose. Czy wystarczy że kupię XCL podepnę i teoretycznie ma zadziałać czy muszę robić jakieś dodatkowe rzeczy jak chociażby zlutowanie tej sławnej już zworki 716 ?
Posiadam Mazde 6 GG z 2003 z Bose. Czy wystarczy że kupię XCL podepnę i teoretycznie ma zadziałać czy muszę robić jakieś dodatkowe rzeczy jak chociażby zlutowanie tej sławnej już zworki 716 ?
Intruz napisał(a):To ja dorzucę jeszcze pytanko o XCarLinka.
Przedlift – Lutowanie, Polift – Bez Lutowania...
- Od: 27 paź 2009, 11:38
- Auto: M6 2.0 147KM
Intruz napisał(a):Dzięki. Mam wersję przed liftową. Nie znam się za bardzo na elektronice, aczkolwiek coś tam w życiu już lutowałem pytanie tylko czy w ten sposób nie uszkodzę radia. Poszukam zaraz jak to zrobić
Jeśli nie posiadasz lutownicy z cieniutkim grotem oraz regulacją temp. to bym się nie zabierał na twoim miejscu.
Właśnie jestem po zamontowaniu XcL w Mazdzioszce. Wszystko działa OK tylko po uruchomieniu bardzo wolno wczytuje mi piosenki (słucham dość specyficznej muzyki występującej tylko w 2,5 godznnych setach). Myślicie że długość i rozmiar plików może mieć wpływ na bardzo długi start XCL'a ?
Intruz napisał(a):Właśnie jestem po zamontowaniu XcL w Mazdzioszce. Wszystko działa OK tylko po uruchomieniu bardzo wolno wczytuje mi piosenki (słucham dość specyficznej muzyki występującej tylko w 2,5 godznnych setach). Myślicie że długość i rozmiar plików może mieć wpływ na bardzo długi start XCL'a ?
masz kartę SD czy SDHC ? U mnie na SDHC wszystko w xCL dzieje się w 1/3 czasu w porównaniu z kartą SD.
Mam zwykłą SD. Spróbuję jeszcze z Pendrive'a. Najwyżej spróbuję SDHC. Poza tym to nieźle śmiga tylko jeszcze trochę mnie denerwuje że nie mam pamięci zatrzymania utworu tzn. jak zgaszę silnik to XCL nie pamięta gdzie skończył odtwarzać i rozpoczyna od nowa. Też tak masz ?
Nie mam co prawda takich długich utworów, ale też słucham setów po 1,5h. Nie zauważyłem, aby się dłużej te kawałki ładowały – natomiast w przypadku tak długich kawałków xCL u mnie nie pamięta czasu, natomiast odtwarzanie zaczyna od miejsca w którym skończył. Ale ja mam najpierwszą wersję z SD – jeszcze z "jackiem". Potem z pewnością nie było gorzej. Którą masz wersję xCL?
Pozdor Myjk
Nie mam papierków przy sobie. Wieczorkiem postaram się sprawdzić dokładny typ. Kupiłem ją na tej aukcji
http://www.allegro.pl/item999746186_zmi ... _w_wa.html

AAaAaaa 
I tak oto dzisiaj dostałem swojego upragnionego xcarlinka do BMW E39.
Fajnie. Naprawdę fajnie, ale... Czemu to nie działa?
Nagrałem sobie muzyczkę na nowiutką kartę SD, wsio bajera. Wkładam ją sobie do tego cuda i znów fajnie, na wyświetlaczu pojawia mi się do wyboru którą "płytę" chcę włączyć, jest super
Tylko, że nic nie gra... Strukturę katalogów widzi, bo jak włączę np. CD1 i mam w niej 6 piosenek to to widzi. Ale nie ma głosu, nic nie gra, tylko się świeci numer płyty i numer utworu
Druga kwestia... Jak włączę silnik i zrobię to samo to po kilku sekundach przełącza się na radio i wybierając "mode", aby właczyć znowu CD niestety nie widzi urządzenia. Gdy tylko odepnie się od niego pendrive czy też kartę pamięci, urządzenie pojawia się znowu
Raz udało mi się uruchomić AUX – z ipoda muzyczka grała. RAZ. Nigdy więcej mi się to dzisiaj nie udało
Jakieś porady? Co z tym fantem zrobić? Bo wydałem prawie 500zł i to nie działa
to:
http://allegro.pl/item1010852990_zmieni ... a_3_5.html

I tak oto dzisiaj dostałem swojego upragnionego xcarlinka do BMW E39.
Fajnie. Naprawdę fajnie, ale... Czemu to nie działa?
Nagrałem sobie muzyczkę na nowiutką kartę SD, wsio bajera. Wkładam ją sobie do tego cuda i znów fajnie, na wyświetlaczu pojawia mi się do wyboru którą "płytę" chcę włączyć, jest super
Druga kwestia... Jak włączę silnik i zrobię to samo to po kilku sekundach przełącza się na radio i wybierając "mode", aby właczyć znowu CD niestety nie widzi urządzenia. Gdy tylko odepnie się od niego pendrive czy też kartę pamięci, urządzenie pojawia się znowu
Raz udało mi się uruchomić AUX – z ipoda muzyczka grała. RAZ. Nigdy więcej mi się to dzisiaj nie udało

Jakieś porady? Co z tym fantem zrobić? Bo wydałem prawie 500zł i to nie działa
to:

f*ck
Ma farta, bo śpi pewnie
Jutro go zaatakuję 
Byłem jeszcze raz sprawdzić i niestety... 2 karty pamięci, 2 pendrive i nic... Ile CD jest widzi, ile ścieżek widzi, ale dźwięku ni hu hu...
Co mnie najbardziej dziwi, że ten aux nie działa, przecież raz dzisiaj działał
Byłem jeszcze raz sprawdzić i niestety... 2 karty pamięci, 2 pendrive i nic... Ile CD jest widzi, ile ścieżek widzi, ale dźwięku ni hu hu...
Co mnie najbardziej dziwi, że ten aux nie działa, przecież raz dzisiaj działał
f*ck
Caly XCL
Trzeba do skutku wymieniac az sie dobry trafi 
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Z tego co mialem w rekach i slyszalem o jakosci XCL od ludzi znajacych temat – tak, niestety chinskie Quality Certified mozna sobie wiesz co... 
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Ciężko stwierdzić Mev. Te urządzenia mają bardzo dobrą, z mojego doświadczenia, jak na chińskie produkty, "jakość".
Innymi słowy, tylko 1 do wysokiego max 2% z moich "zasobów" było walniętych od nowości. Wg mnie to bardzo dobry wynik.
Także może trafił Ci się uszkodzony, może nie jest kompatybilny z Twoim radiem...
Tak na przykład jest (było?) z Renaultami. W jednym aucie działało, w drugim nie
– pomimo takiego samego rocznika auta i takiego samego radia.
Jedynie co pewne, to trafiłeś na "taką se" cenę
Trza było sobie ściągnąć choćby z UK.
PS w Premacy i VW trzeba było odłączyć zasilanie od radia (na dłuższą chwilę), podłączyć xCL i wtedy zapodać zasilanie.
Innymi słowy, tylko 1 do wysokiego max 2% z moich "zasobów" było walniętych od nowości. Wg mnie to bardzo dobry wynik.
Także może trafił Ci się uszkodzony, może nie jest kompatybilny z Twoim radiem...
Tak na przykład jest (było?) z Renaultami. W jednym aucie działało, w drugim nie
– pomimo takiego samego rocznika auta i takiego samego radia.
Jedynie co pewne, to trafiłeś na "taką se" cenę
PS w Premacy i VW trzeba było odłączyć zasilanie od radia (na dłuższą chwilę), podłączyć xCL i wtedy zapodać zasilanie.
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a):Tylko się upewnij czy jakiegoś kodu zabezpieczającego nie masz
Nie mam
Odłączyłem kable od radia, zejdę za pół godzinki i sprawdzimy... Ale prawdę mówiąc wątpię
f*ck