Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)

Wszystko o modyfikacjach i budowie nagłośnień naszych aut.

Postprzez daniel2505 » 17 lis 2009, 08:23

marunio77 napisał(a):A czy wykrywa ci wogole obecność tego sprzętu? Powinno się pojawić EX1

bernardo napisał(a): zero reakcji wciskam przycisk CD po wlozeniu pena i nic sie nie dzieje kompletnie nic

Tak jak kolega napisał MUSI pojawić się napis EX na wyświetlaczu, jeśli go nie ma to znaczy ze jest problem albo z samym XCL albo z urządzenie zostało źle zamontowane. Na poprzedniej stronie, albo dwie strony wstecz jest opis mojego problemu. Na wyswietlaczu pojawiał się napis EX czas utworu ileciał normalnie, dało się przeskakiwac między utworami ale nie było dźwięku. Problemem była karta SD (albo czytnik, jeszcze nie sprawdziłem) Z pena wszystko smiga aż miło. Jesli więc pojawia ci się napis EX to kombinyj z róznymi nosnikami.
Mazda 6 z pewnością jest najprzystojniejszym, a byc może i najlepiej prowadzącym się czterodrzwiowym sedanem klasy średniej dostępnym na rynku...
Jeremy Clarkson "Nie zatrzymasz mnie"

Obrazek
Forumowicz

Od: 24 lip 2009, 07:58
Auto: Mazda 6 2.0 CITD 121KM+AMH BOX

Postprzez bernardo » 17 lis 2009, 18:39

No wlasnie jest zmostkowane wedlug instrukcji z mazdaspeed i nic zadnej reakcji, nic sie nie wyswietla na ekranie, wciskam CD i nic kompletnie nic. Jak podpinam pena pod xcl to sie zaswieca dioda od niego ze prad dochodzi ale nic wiecej. Czyli co mam odeslac xcl??? W ogole to sie tak u mnie centralnie nie nazywa tylko jakos CONNECT2 czy cos, ale facet mowil ze to jest to samo.... Odsylac?
Forumowicz

Od: 21 lis 2008, 20:46
Auto: Mazda 6 Hatchback 2004r

Postprzez marunio77 » 17 lis 2009, 22:41

No cóż... Jeśli nie xcarlink, to trudno powiedzieć jak powinno się to urządzenie zachować. A co na ten temat mówi producent tego sprzętu, czy sprzedawca?
mazda jednak da sie lubic (jesli bardzo tego chcesz:))
Początkujący

Od: 7 sty 2009, 11:39
Auto: mazda6 diesel 136KM hatchback

Postprzez airbob » 18 lis 2009, 01:13

Spróbuj odłączyć zasilanie od radia i ponownie podłączyć (xcl wciąż podłączony kablem do radia)
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Forumowicz

Od: 18 gru 2007, 10:55

Postprzez daniel2505 » 19 lis 2009, 21:19

Znów mam małe pytanko do doświadczonych użytkowników XCL. Jak nagrać pliki do tych katalogów CD01, CD02..... tak żeby utwory odtwarzały się w takiej kolejności jak są nagrane. Mieszałem już pliki w tych katalogach mimo to jednak utwory wciąż odtwarzają się jak chcą <glupek2> . Wiem że odpowiedź na to pytanie już padła na którejś z 52 stron tematu ale prosze nie każci mi jeszcze raz przechodzić przez nie wszystkie <pomocy> <prosze>
Mazda 6 z pewnością jest najprzystojniejszym, a byc może i najlepiej prowadzącym się czterodrzwiowym sedanem klasy średniej dostępnym na rynku...

Obrazek
Forumowicz

Postprzez daniel2505 » 24 lis 2009, 21:54

Myjk napisał(a):Sonduję, że wszyscy.
http://www.xcarlink.com/files/mp3manger.exe – upierdliwe narzędzie, ale sortuje jak należy...

Nikt chyba nie odwiedza już wątku o XCL więc musiałem sam przeszukać temat <glupek2> Częściowo Myjk odpowiedział na moje pytanie ale tylko cześciowo bo link nie działa. Ma ktoś może aktualny linka albo może przesłać instalkę programu na emila

Obrazek
Forumowicz

Postprzez krzych » 25 lis 2009, 01:49

daniel2505 napisał(a):Znów mam małe pytanko do doświadczonych użytkowników XCL. Jak nagrać pliki do tych katalogów CD01, CD02..... tak żeby utwory odtwarzały się w takiej kolejności jak są nagrane. Mieszałem już pliki w tych katalogach mimo to jednak utwory wciąż odtwarzają się jak chcą <glupek2> . Wiem że odpowiedź na to pytanie już padła na którejś z 52 stron tematu ale prosze nie każci mi jeszcze raz przechodzić przez nie wszystkie <pomocy> <prosze>

XCL nie sortuje w ogole. W jakiej kolejnosci zapiszesz, w takiej masz. Uzywajac np. Total Commandera z sortowaniem alfabetycznym przy wyswietlaniu, naciskajac F5 (kopiuj) z docelowym katalogiem XCL uzyskasz kolejnosc alfabetyczna. Ja na linuksie kopiowalem jak lecialo a pozniej odpalalem skrypt "sortujacy". XCL zwyczajnie czyta wpisy w directory i odtwarza po kolei.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Od: 18 sty 2009, 16:16
Auto: ex posiadacz M6 GY 2.0 CD 143 DPF – obecnie Mazdy brak

Postprzez zio » 25 lis 2009, 18:12

Dla mnie xcl to totalny nie wypał....juz nawet nie chce mi sie tego wlaczac....
na co drugim penie jakiesz szymy w tle...zrywa sie przez telefon non stop....skusilem sie idea, ale jakosc wykonania tego urzadzenia to tragedia lepiej wydac na piwo :P
Nowy zoom zoom,stare uczucia :)
Forumowicz

Od: 27 lut 2005, 12:11
Auto: Mazda 3 sport 2.0

Postprzez jack7 » 25 lis 2009, 18:16

zio napisał(a):na co drugim penie

Na penie mogę potwierdzić ale na karcie gra ok. Jedyne do czego można się doczepić to beznadziejny random, ktory ciągle odtwarza wg identycznego algorytmu, to samo od każdego odpalenia.
Forumowicz

Od: 16 sty 2008, 21:58
Auto: M6 GY'07 MZR-CD 143KM

Postprzez krzych » 25 lis 2009, 22:44

jack7 napisał(a):Na penie mogę potwierdzić ale na karcie gra ok.

Przede wszystkim, samo BOSE juz szumi jak w kiblu, a dokladajac do tego XCL mamy wichure. AUX moim zdaniem lepiej smiga, bo mamy tylko kibel :). I nie to zebym sie czepial BOSE, bo w mojej M6 podczas jazdy sprawdza sie bez zarzutu, jedynie teoretyzuje na wylaczonym silniku (rzadkosc w moim przypadku) :)
Forumowicz

Postprzez zio » 26 lis 2009, 23:04

krzych napisał(a):

Przede wszystkim, samo BOSE juz szumi jak w kiblu, a dokladajac do tego XCL mamy wichure. AUX moim zdaniem lepiej smiga, bo mamy tylko kibel :). I nie to zebym sie czepial BOSE, bo w mojej M6 podczas jazdy sprawdza sie bez zarzutu, jedynie teoretyzuje na wylaczonym silniku (rzadkosc w moim przypadku) :)

komu szumi temu szumi – mi tam nic na cd nie szumi ;)
Forumowicz

Postprzez krzych » 27 lis 2009, 00:42

zio napisał(a):
krzych napisał(a):

komu szumi temu szumi – mi tam nic na cd nie szumi ;)

Trza miec uszy :P (tubke sobie przyloz taka przedwojenna :P)
Forumowicz

Postprzez zio » 29 lis 2009, 20:42

A wracając jescze do tematu pendraków.
Znalasłem w końcu pena 4gb, ktory otdwarza muzyję bezproblemowo – bez zakłóceń i szumów. pen od razu po wsadzeniu startuje. Co prawda telefon przerywa odtwarzanie, ale po zakończeniu rozmowy zaczyn grać tam gdzie sie urwało.

Pendrive to kingston 4gb – jest teraz na promocji w auchan kraków za 20 zeta – więc same kożyści.
Forumowicz

Postprzez rafallg » 29 lis 2009, 22:54

kożyści

:D
Forumowicz

Od: 3 lip 2007, 13:13
Auto: Mazda CX-7 2,3 07 r.
bylo 323f 1,8 (97r),6 2,0 (02r) benzin :)

Postprzez Myjk » 4 gru 2009, 12:12

zio napisał(a):Co prawda telefon przerywa odtwarzanie

Masz coś zrąbane w takim razie, albo korzystasz z przedłużacza.

Abstrahując jednak od Twoich problemów, czego wymagać od mp3 – już z samego założenia jest to format stratny. Taki sam dźwięk będzie gdy nagrasz mp3 –> CDAudio i wrzucisz do zmieniarki jak bezpośrednio z xCL.

PS a jakby ktoś był zainteresowany, to kończę regulować zawirowania prawne
związane z xCL i niebawem będę miał parę sztuk zdecydowanie taniej niż na aledrogo. :P
Pozdor Myjk
Forumowicz

Od: 26 paź 2007, 08:01
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez krzych » 4 gru 2009, 15:29

Myjk napisał(a):Taki sam dźwięk będzie gdy nagrasz mp3 –> CDAudio i wrzucisz do zmieniarki jak bezpośrednio z xCL.

Jakosc dekodowania dzwieku zalezy od dekodera, a jakosc przekazanego z dekodera zalezy od przedwzmacniacza (jakosci), wiec twierdzenie jest z definicji nietrafne.
Forumowicz

Postprzez rafallg » 4 gru 2009, 20:23

Myjk napisał(a):
PS a jakby ktoś był zainteresowany, to kończę regulować zawirowania prawne
związane z xCL i niebawem będę miał parę sztuk zdecydowanie taniej niż na aledrogo. :P

jezeli cena bedzie atrakcyjna to bym reflektowal
najbardziej mnie oslabia to ze nie czyta rw <killer>
Forumowicz

Od: 3 lip 2007, 13:13
Auto: Mazda CX-7 2,3 07 r.
bylo 323f 1,8 (97r),6 2,0 (02r) benzin :)

Postprzez bchmiel » 8 gru 2009, 15:22

Pawnik – Czy to ustrojstwo, które tak szczęśliwie u siebie zamontowałeś, będzie pasowało do radia CD w modelu MPV 2004?

Nigdzie niestety nie znalazłem opisu czy choćby symbolu tego radia ,ale jeszcze może za kiepsko szukałem.
Mam nadzieję, że Maździarze wiedzą, o które radyjo mi chodzi.

Pozdrawiam
Bartek
Forumowicz

Od: 6 lip 2009, 14:58
Auto: Mazda MPV 04 diesel

Postprzez Myjk » 8 gru 2009, 15:25

W MPV masz radio takie samo jak w Premacy i identyczne problemy zapewne
– opisane w tym wątku, w większości, przez say'a.
Pozdor Myjk
Forumowicz

Od: 26 paź 2007, 08:01
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez bchmiel » 8 gru 2009, 15:36

OK, serdeczne dzieki. Bedę się przebijał. Watek ma >50 stron a ja go czytam z doskoku w robocie.
Pozdro
bartek
Forumowicz

Od: 6 lip 2009, 14:58
Auto: Mazda MPV 04 diesel