Anteny – naprawa, wymiana, zakup
Niestety nie za bardzo. Bo złożyłem już to wszystko porządnie, tak aby więcej tego nie rozbierać. Ale jak ją rozbierzesz to dojdziesz o co chodzi 
połamaną taśmę zgrzałem na ciepło i wyżeźbiłem w tym knucie (pozostałym po zgrzaniu) ząbki i choć taśma jest za krótka(ktoś wcześniej grzebał) bat wysówa się choć nie do konca niestety .
Jeżeli ktoś posiada połamaną taśme to chętnie bym ją wziął , kupił jak kto woli wtedy bym sobie dokleił do tamtej i bym miał taśme z 3 kawałków zgrzaną ale by się bat już do konca wysówał i by był jak nówka:P
Jeżeli ktoś posiada połamaną taśme to chętnie bym ją wziął , kupił jak kto woli wtedy bym sobie dokleił do tamtej i bym miał taśme z 3 kawałków zgrzaną ale by się bat już do konca wysówał i by był jak nówka:P
- Od: 18 wrz 2007, 14:57
- Auto: 323f BA 95r
mam pytanie dlaczego gdy odłączę antenę elektryczną od samochodu to radio w ogóle nie działa?
Bo nie masz podłączonej masy do radia, więc radio masę pobiera sobie z anteny
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ja mam już dwie anteny, gdy poszła pierwsza i nie dało się naprawić kupiłem drugą, ta popracowałą 2 lata – silniki i ekektronika sprawne ale (jak to ujeliście tasiemki sie popsuły ) w obu pękły baty czy nie można dokupić gdzieś bata wraz z wkładem nowego?
Wrazie co mogę się wymienić – sprawnny mechaniżm bez sprawnego bata, znaczy wszystko jest,ale teleskopy mają zepesute taśmy.
Wrazie co mogę się wymienić – sprawnny mechaniżm bez sprawnego bata, znaczy wszystko jest,ale teleskopy mają zepesute taśmy.
- Od: 12 kwi 2008, 11:16
- Auto: xedos 6 2.0 V6 93r
abramswawa napisał(a):w obu pękły baty czy nie można dokupić gdzieś bata wraz z wkładem nowego?
można kupic sam bat albo w aso koszt 139 bodajże albo u kolegi SMIRNOF na stronie www.carspeed.pl za 139 z wysyłką polecam ten sklep konkretni i szybcy z tym że na bat trzeba czekać 7 dni bo to towar na zamówienie
www.BBTel.pl
abdul napisał(a):abramswawa napisał(a):w obu pękły baty czy nie można dokupić gdzieś bata wraz z wkładem nowego?
można kupic sam bat albo w aso koszt 139 bodajże albo u kolegi SMIRNOF na stronie www.carspeed.pl za 139 z wysyłką polecam ten sklep konkretni i szybcy z tym że na bat trzeba czekać 7 dni bo to towar na zamówienie
nieco drogawo ale chyba wyjścia niema – tamte się po prostu zużyły
thx
abramswawa napisał(a):nieco drogawo ale chyba wyjścia niema – tamte się po prostu zużyły
jak za sam bat i to orginał by Mazda to normalna cena cała antena arginalna do BA czyli 323f kosztuje 950 w ASO
aha ja mówiłem o bacie do 323f BA czyli do mojej a widze że ty masz Xeda więc nie wiem ile do ciebie taki bat kosztuje napisz na tej stronie zapytanie a na pewno ci odpowiedzą
www.BBTel.pl
ja sądzę że to od 323F bedzie pasować do Xedosa – zejde na dol i zerknę na symbole
Antena elektryczna po włączeniu radia wysuwa się cały czas. Po wyłączeniu silniczek pracuje również cały czas. Co jest uszkodzone, co może być przyczyną takiego zachowania mechanizmu?
-
siwek755
tak, na pewno kręci się cały czas. Mogło by się godzinę kręcić, a po wyłaczeniu radia wykręcać. Co więcej, spowodowało to urwanie napędu...
-
siwek755
siwek755 napisał(a):tak, na pewno kręci się cały czas. Mogło by się godzinę kręcić, a po wyłaczeniu radia wykręcać. Co więcej, spowodowało to urwanie napędu...
to prawdopodobnie coś będzie z czujnikiem nie tak trzeba rozkręcić i zobaczyć czemu nie wyłączą
www.BBTel.pl