Nie martw sie, wyglad to tez bylo jedno z moich kryteriow jak kupowałem radio:) Ale do rzeczy. Teraz jak kupujesz nowe radio za 550 zl to chyba juz nie ma bez mp3, ale z doświadczenia wiem, ze nie jest to nieodzowna funkcja, bo sam na 10 plyt w aucie mam tylko 2 mp3. Warto tez dodac ze mimo antywstrząsów, nie raz ci sie przytnie na zwykłej płycie audio, natomiast mp3-ka nie zatnie sie nigdy, bo tutaj odtawrzacz wczytuje calą piosenkę odrazu, w przeciwienstwie do zwyklego odtawarzacza, który to czyta je "na bieżąco". Wazne jest tez, czy chcesz potem podpinać wzmacniacz. Jesli tak, to moc nie wchodzi w grę, natomiast jesli ma Ci wystarczyc moc z radia, to warto się nią zainteresować. Odrazu mowie – nie sugeruj się mocami "50Wx4" bo rzeczywista moc jest 2 razy mniejsza, zalezy od producenta, u mnie w JVC jest 19Wx4, ale wiem, że w Pionieerach jest to juz 22Wx4 mocy RMS (ciągłej). Jesli chodzi o głośniki, to zasada jest taka, że kupuje się 3 razy mocniejsze od ciągłej mocy wyjściowej wzmacniacza, np. jesli w radiu masz 19RMS, to głośniki kupujesz w przyblizeniu 3x19 RMS, czyli powiedzmy 60, przy czym nie mogą być "za mocne", bo radio nie wyrobi. Przy kupnie głośników patrz też na pasmo przenoszenia. A i jeszcze coś, nie wymagaj prawdziwych danych technicznych od producentów tanich głośników, moc jest ZAWSZE zawyzona, ale co do lanzarów mozesz byc pewien, nie wiem jak jest z blaupunktami. To tyle narazie, jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to służę