cześć, planuję zamianę radia fabrycznego na:
Stacja multimedialna Pioneer SPH-PF97BT +
wzmacniacz:
Crunch GTX1000.4D, do tego wygłuszenie drzwi,
Podczas jazdy słucham prawie wyłącznie radia ale fabryczne gra jakoś mułowato, dźwięk jest bardzo "ze środka " deski rozdzielczej, taki drewniany.
Czy ktoś próbował takiego zestawienia albo miał takie odczucia z odsłuchu?
pozdrawiam
CX5 2016 zmiana radia fabrycznego
Strona 1 z 1
To nie auto z roku 2000, jeżeli wspomniane przez Ciebie radio nie ma integracji z MZD Connect to zapomnij. Pozbawisz się możliwości zmiany jakichkolwiek ustawień samochodu, stracisz sterowanie multimediami czy to z joysticka czy z kierownicy. Pozostaje Ci stacja multimedialna z Androidem (podobno istnieją z dobrym radiem / wzmacniaczem) albo Android Auto / Car Play i słuchanie radia online przez chociażby vRadio.
Poza tym jeśli chcesz to jakoś sensownie ustawić, potrzebujesz DSP. Możesz zmienić opóźnienia poszczególnych kanałów, pobawić się eqalizerem. Bez tego może będzie mniej mułowato ale nadal będzie grało "ze środka".
Poza tym jeśli chcesz to jakoś sensownie ustawić, potrzebujesz DSP. Możesz zmienić opóźnienia poszczególnych kanałów, pobawić się eqalizerem. Bez tego może będzie mniej mułowato ale nadal będzie grało "ze środka".

- Od: 14 cze 2006, 00:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
dzięki za szybką odpowiedź. Ten Pioneer to właśnie stacja multimedialna z Android auto. Taką dostałem propozycję od firmy od systemów audio. Może ktoś ma jakieś doświadczenie
z tym sprzętem albo z polepszeniem dźwięku w CX5.., pozdrawiam
Jeśli masz rocznik 2016, to powinieneś mieć Mazdowski MZD Connect. A ten po zmianie huba za grosze również ma Android Auto. I wg. mnie nic więcej Ci nie trzeba. Radio przez internet gra zdecydowanie lepiej niż tuner. Jak masz DAB, to też gra nieźle, ale może mieć problemy z zasięgiem

2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
jeszcze raz dzięki ,
mazg napisał(a):Na razie pojawiał się komunikat,że ...oprogramowanie w aucie nie spełnia warunków antywirusowych z telefonu
W życiu nie widziałem takiego komunikatu. Jeśli próbujesz połączyć telefon z autem poprzez Wi-Fi, nie ma to sensu. System Mazdy jest po pierwsze stary, po drugie nie oferuje nic – dosłownie zero.
Musisz kupić HUB z obsługą Android Auto i zrobić aktualizację oprogramowania auta do wersji v70.00.100.
Wtedy podłączasz telefon kablem do auta i masz android auto na ekranie.

2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
'W życiu nie widziałem takiego komunikatu. Jeśli próbujesz połączyć telefon z autem poprzez Wi-Fi, nie ma to sensu. System Mazdy jest po pierwsze stary, po drugie nie oferuje nic – dosłownie zero."
– nie dodałem, ze komunikat miałem na telefonie.
Mam moduł Android Auto, jeśli udaje się połączyć przez bluetooth jest OK, szybko i dostęp do aplikacji z telefonu na ekranie. Jeśli działa to jest pomocne. Musze sprawdzić jaka wersja oprogramowania w aucie i spróbować ew. aktualizować, jeszcze tego nie robiłem
– nie dodałem, ze komunikat miałem na telefonie.
Mam moduł Android Auto, jeśli udaje się połączyć przez bluetooth jest OK, szybko i dostęp do aplikacji z telefonu na ekranie. Jeśli działa to jest pomocne. Musze sprawdzić jaka wersja oprogramowania w aucie i spróbować ew. aktualizować, jeszcze tego nie robiłem
Szczerze, to straciłem wątek i nie do końca wiem co starasz się przekazać.
Android Auto działa tylko po kablu. Bluetooth nie ma nic do AA. Ewentualnie można dorzucić moduł bezprzewodowy, ten się paruje z telefonem przez BT, ale I tak działa potem po Wifi.
Jeżeli w zakładce Aplikacje w systemie MZD masz 2 pozycje – Android Auto i Carplay to masz zainstalowany w aucie nowy HUB i oprogramowanie go wspierające. Jak możesz dodatkowo łączyć się wireless bez żadnych dodatkowych urządzeń, to ów HUB nie jest oryginalny Mazdowski tylko jakiś bliżej nieokreślony Chińczyk. I jeżeli wówczas pojawia się wspomniany błąd na telefonie, to nie mam pojęcia jak to rozwiązać.
Android Auto działa tylko po kablu. Bluetooth nie ma nic do AA. Ewentualnie można dorzucić moduł bezprzewodowy, ten się paruje z telefonem przez BT, ale I tak działa potem po Wifi.
Jeżeli w zakładce Aplikacje w systemie MZD masz 2 pozycje – Android Auto i Carplay to masz zainstalowany w aucie nowy HUB i oprogramowanie go wspierające. Jak możesz dodatkowo łączyć się wireless bez żadnych dodatkowych urządzeń, to ów HUB nie jest oryginalny Mazdowski tylko jakiś bliżej nieokreślony Chińczyk. I jeżeli wówczas pojawia się wspomniany błąd na telefonie, to nie mam pojęcia jak to rozwiązać.

2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Strona 1 z 1