[Mazda3/Mazda6] Przebudowa oryginalnej nawigacji.

Wszystko o modyfikacjach i budowie nagłośnień naszych aut.

Postprzez Dany83 » 20 wrz 2018, 20:35

xRafalx napisał(a):Dokładnie dlatego trzeba do masy podpiąć odpowiedni pin i tablet wtedy widzi, że jest naładowany w 100%.

Mógłbyś napisać o tym coś więcej?
Transformatorek jeden na kanał. Na uzwojenie pierwotne dajesz kanal lewy lub prawy z masą od strony tableta, na uzwojenie wtórne kanał prawy lub lewy z masą od strony odbiornika
Początkujący
 
Od: 12 wrz 2013, 06:45
Posty: 23 (1/1)
Auto: Mazda 6 GG MZR-CD, 2004 r., 121KM

Postprzez Libnos90 » 12 paź 2018, 19:46

Hej, Jak długie dałeś śruby do mocowania tabletu bo nie chce na wylot przewiercic?
Początkujący
 
Od: 12 paź 2018, 19:42
Posty: 1
Auto: Mazda 6 GG 2004 1.8 bezyna

Postprzez esbeks » 17 paź 2018, 02:07

Witam.
Tak jak inni postanowiłem również ja zamontować oryginalna navi do samochodu nie wyposażonego w nią, po czym wstawic tam tablet.
Jednak mam pewien problem. Po wpieciu się do instalacji która wstępnie nie była przygotowana pojawił się problem. Przycisk TILT w ogóle nie działa a co ważniejsze przycisk open/closed działa odwrotnie i nie do końca sprawnie. w jakiej pozycji by jej nie ustawić, to cały czas próbuje ja zamknąć. Dodatkowo na pełnym otwarciu obraz gaśnie a jak się zamknie to cały czas ekran świeci.

w linku podsyłam filmik. Jeśli wiecie lub domyślacie się co to może być, co może być źle podłączone to proszę o pomoc.
https://youtu.be/vwvPr4g2q0c
Początkujący
 
Od: 1 mar 2018, 16:41
Posty: 5
Auto: Mazda 6 2.0 121KM 2003r

Postprzez zetonee » 22 paź 2018, 15:03

Witam, ja wcisnąłem ekran 10" do schowka, przebudowałem go od podstaw zostawiłem tylko klapkę.
schowek otwiera się po przekręceniu kluczyka i zamyka po wyjęciu kluczyka, audio podłączyłem pod zmieniarkę.
Mój projekt, tablet 10" w górnym schowku jako stacja multimedialna, to pierwsza jego część :)
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 21 wrz 2017, 18:24
Posty: 9
Auto: Mazda 6 GY 2007r

Postprzez pawelsz » 29 paź 2018, 22:58

jak na razie [tiiit] robota i pomysł.
Czekam na resztę
Ja myślę nad zabudową 8"
Forumowicz
 
Od: 25 mar 2009, 11:02
Posty: 150 (0/1)
Auto: Mazda 6 GG 2.0 D 136km Top Sport 2005

Postprzez AntonioKamil » 18 lis 2018, 21:04

Witam. Jestem kompletnym laikiem ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć albo narysować jak poprawnie podłączyć silniczek od windy do avt1623 i do gniazda zapalniczki 12v tak aby to wszystko sprawnie chodziło.
Początkujący
 
Od: 18 lis 2018, 20:59
Posty: 1
Auto: Mazda 6 2.0 benzyna

Postprzez xRafalx » 18 lis 2018, 23:21

Może Ci coś to pomoże. Chwilę temu to robiłem... https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... &start=760
& Marta
Avatar użytkownika
Przedstawiciel Małopolski
 
Od: 25 kwi 2014, 10:37
Posty: 3471 (56/63)
Skąd: Niepołomice
Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08

Postprzez ahmed89 » 3 lut 2019, 19:29

Witam . Mam windę wraz z wyświetlaczem i klawiszami od wersji polift mazda też jest polifti2006 r i teraz moje pytanie . Czy wszystko będzie działać po podmiance wyświetlacza . Czy polift też trzeba przerabiać . Tablet jaki ma trafić Asus Nexus 7 , będzie pasować ? Czy do otwierania navi potrzebny nowy układ np taki timer z allegro ?
Początkujący
 
Od: 17 gru 2018, 19:26
Posty: 4

Postprzez ahmed89 » 17 lut 2019, 12:36

Pytanie mam. Posiadam nadpradowy wyłącznik DC. Avt , a dać żeby wolniej otwierało windę ? Pocentrjometr ?
Początkujący
 
Od: 17 gru 2018, 19:26
Posty: 4

Postprzez zetonee » 15 mar 2019, 15:47

Tak wygląda efekt końcowy mojego projektu tablet 10" w górnym schowku jako stacja multimedialna
Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 21 wrz 2017, 18:24
Posty: 9
Auto: Mazda 6 GY 2007r

Postprzez xRafalx » 2 wrz 2019, 13:50

Dany83 napisał(a):
xRafalx napisał(a):Dokładnie dlatego trzeba do masy podpiąć odpowiedni pin i tablet wtedy widzi, że jest naładowany w 100%.

Mógłbyś napisać o tym coś więcej?
Transformatorek jeden na kanał. Na uzwojenie pierwotne dajesz kanal lewy lub prawy z masą od strony tableta, na uzwojenie wtórne kanał prawy lub lewy z masą od strony odbiornika


Wykonałem to tak jak na filmiku z yt i tablet widzi 100% naładowania baterii.
Gdzie dostać taki transformatorek?
& Marta
Avatar użytkownika
Przedstawiciel Małopolski
 
Od: 25 kwi 2014, 10:37
Posty: 3471 (56/63)
Skąd: Niepołomice
Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Moderator

Moderatorzy Tuning i modyfikacje