[Mazda3/Mazda6] Przebudowa oryginalnej nawigacji.
Tak wiem że 7 cali tylko chodzi mi dokładnie o wymiary jaki zmieści się maksymalnie bo 7 cali nie jest równy 7 calowemu,nawet tej samej firmy.
Goclever Quantum 700 Wymiary 108 x 188 x 10 mm
Goclever Quantum 700N Wymiary 116 x 191 x 12 mm
Niby różnica nie duża ale jak bym miał szlifować po kilka mm to wolę kupić mniejszy.
Goclever Quantum 700 Wymiary 108 x 188 x 10 mm
Goclever Quantum 700N Wymiary 116 x 191 x 12 mm
Niby różnica nie duża ale jak bym miał szlifować po kilka mm to wolę kupić mniejszy.
Jak w linku którym podałem nie ma informacji o wymiarach tableta to napisz do kolegi memberlist.php?mode=viewprofile&u=21630
Kupował ostatnio tablet do wbudowania w oryginalną nawigację.
Kupował ostatnio tablet do wbudowania w oryginalną nawigację.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
paradox_1 napisał(a):Dzięki za odpowiedź![]()
Przy otwieraniu muszę przytrzymać przycisk aż otworzy się do końca, jak tylko wcisnę to do końca się nie otwiera. Potencjometrem regulowałem, ale jak zrobię aby do końca się otwierała to przy zamknięciu jest większe uderzenie i navi jeszcze bardziej odbija.
Może to kwestia wrobienia się zawiasów w windzie, w M3 mam plastykowe.
Poprawiłem działania windy i teraz działa tak jak w oryginale.
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?p=3014652#p3014652
PS.
Podpowiedział mi to jeden z forumowiczów na PW, ale niestety ma usunięty nick.
-
paradox_1
Do 7 lipca jest możliwość założenia karty kredytowej w Citi i jesli spełnimy dwa banalne warunki:
w ciągu 30 dni od podpisania przez bank umowy o kartę.
-dokonanie zakupu kartą na kwotę 1000 zł
-jednorazowe zalogowanie się do Citi Handlowego
otrzymamy gwarantowaną nagrodę jaką jest tablet : Samsunga Galaxy Tab 3 Lite SM-T113
http://moneyafterhours.blogspot.com/201 ... ego-w.html
Karta przez pierwsze 12mc jest darmowa, ale płatna jest obsługa na infolinii w wysokości 6zł. Możemy z niej zrezygnować już na poczatku. Karty jesli nie chcemy dzwigać w portfelu to po otrzymaniu tableta, mozemy złożyć wniosek o zamkniecie konta i karty.
Skutkiem ubocznym tej promocji, jest spory spadek cen tego modelu na alledrogo
Moja ogromna rada dla osób, które zabierają się dopiero za podmianę fabrycznej NAVI...
Jeśli macie BOSE+NAVI to koniecznie musicie zostawić napęd w schowku lub przynajmniej po jego zdemontowaniu, zewrzeć zielony z zielonym i fioletowy z fioletowym – przewody w białej prostokątnej wtyczce wchodzącej do DVD
-W przeciwnym razie, bardzo przycichną głośniki w drzwiach od kierowcy.
w ciągu 30 dni od podpisania przez bank umowy o kartę.
-dokonanie zakupu kartą na kwotę 1000 zł
-jednorazowe zalogowanie się do Citi Handlowego
otrzymamy gwarantowaną nagrodę jaką jest tablet : Samsunga Galaxy Tab 3 Lite SM-T113
http://moneyafterhours.blogspot.com/201 ... ego-w.html
Karta przez pierwsze 12mc jest darmowa, ale płatna jest obsługa na infolinii w wysokości 6zł. Możemy z niej zrezygnować już na poczatku. Karty jesli nie chcemy dzwigać w portfelu to po otrzymaniu tableta, mozemy złożyć wniosek o zamkniecie konta i karty.
Skutkiem ubocznym tej promocji, jest spory spadek cen tego modelu na alledrogo
waciach napisał(a):generalnie sprzęt fajny, ma wszystko co potrzeba ale to jest samsung, ma fizyczne guziki więc trzeba by emulować wirtualne guziki, aby móc to zakryć obudową.
Moja ogromna rada dla osób, które zabierają się dopiero za podmianę fabrycznej NAVI...
Jeśli macie BOSE+NAVI to koniecznie musicie zostawić napęd w schowku lub przynajmniej po jego zdemontowaniu, zewrzeć zielony z zielonym i fioletowy z fioletowym – przewody w białej prostokątnej wtyczce wchodzącej do DVD
Ostatnio edytowano 21 kwi 2015, 18:37 przez widmo82, łącznie edytowano 2 razy
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Szybkie dwa pytanka:
Czy ta nawigacja wejdzie w miejsce oryginalnej i czy mogę odłączyć baterię żeby wyłączała się po odłączeniu zapłonu http://www.euro.com.pl/nawigacja-samoch ... bhtml#opis Z czasem podłączył bym sobie kamerę cofania.
Nie znam się na elektronice więc pomyślałem żeby pozostawić wszystko ze środka, poprzedłużać kabelkami i upchnąć gdzieś głębiej.
W tym wątku gdzieś tak wyczytałem ale nie doczytałem czy rozwiązanie zdało egzamin.
Z góry dziękuję za odpowiedz (mam nadzieję że jak zacznę coś działać to mnie nie wywalicie z forum za molestowanie w temacie
)
Czy ta nawigacja wejdzie w miejsce oryginalnej i czy mogę odłączyć baterię żeby wyłączała się po odłączeniu zapłonu http://www.euro.com.pl/nawigacja-samoch ... bhtml#opis Z czasem podłączył bym sobie kamerę cofania.
Nie znam się na elektronice więc pomyślałem żeby pozostawić wszystko ze środka, poprzedłużać kabelkami i upchnąć gdzieś głębiej.
W tym wątku gdzieś tak wyczytałem ale nie doczytałem czy rozwiązanie zdało egzamin.
Z góry dziękuję za odpowiedz (mam nadzieję że jak zacznę coś działać to mnie nie wywalicie z forum za molestowanie w temacie

leniu! wymiary masz podane zarówno dla M3 jak i M6 !
-
Moderator "3BK" -Paweł
Arek75 napisał(a):Szybkie dwa pytanka:
...czy mogę odłączyć baterię żeby wyłączała się po odłączeniu zapłonu...
To zależy, jak jest zbudowana ta nawigacja, może być tak, że po odłączeniu baterii po prostu nie będzie działała, a może być tak, jak piszesz. Niestety wątpię, żeby ktoś mógł tobie udzielić 100% pewnej odpowiedzi, więc, jedyny sposób, to po porostu sprawdzić.
Tak, czy inaczej, nagłe odłączanie zasilania w momencie zgaszenia auta nie jest najlepszym sposobem na wyłączanie nawigacji/tabletu. Znacznie lepiej dolutować się jakoś do włącznika i zastosować przekaźnik (+ ewentualnie kondensator podtrzymujący), który będzie się załączał w trakcie zamykania/podnoszenia windy, wyłączając i włączając nawigację (kiedyś na forum obiło mi sie o oczy takie rozwiązanie). W przypadku sprzętu opartego o windowsa powinno to zdać egzamin, z androidem było by gorzej, bo tam nie da się wyłączyć tabletu tylko przytrzymując przycisk zasilania
- Od: 13 wrz 2014, 16:26
- Auto: Mazda 3 BK 2.0D
Witam.Dzięki za odpowiedz.
Wlutowanie się żeby działało jak chcę to raczej odpada,nie znam się i nie chcę nic zepsuć/spalić/zrobić zwarcia (musiał bym mieć instrukcję obrazkową
) .
Szukam różnych rozwiązań i znalazłem coś takiego (tylko pod androida,więc był by tablet) https://play.google.com/store/apps/details?id=auto.boot&hl=pl
Podłączył bym się pod zapalniczkę i po przekręceniu kluczyka powinno się załączyć.
Program płatny ale szukam jakiegoś zamiennika (jak nie znajdę to kupie ten)
Ewentualnie może ktoś coś jeszcze doradzi.
I jeszcze jedno pytanie czy do przedłużenia wyświetlacza i upchnięciu go głębiej mogę użyć kabli od zasilacza komputerowego czy trzeba szukać innych ewentualnie jakich.
Wlutowanie się żeby działało jak chcę to raczej odpada,nie znam się i nie chcę nic zepsuć/spalić/zrobić zwarcia (musiał bym mieć instrukcję obrazkową
Szukam różnych rozwiązań i znalazłem coś takiego (tylko pod androida,więc był by tablet) https://play.google.com/store/apps/details?id=auto.boot&hl=pl
Podłączył bym się pod zapalniczkę i po przekręceniu kluczyka powinno się załączyć.
I jeszcze jedno pytanie czy do przedłużenia wyświetlacza i upchnięciu go głębiej mogę użyć kabli od zasilacza komputerowego czy trzeba szukać innych ewentualnie jakich.
U mnie wszystko hula jak trzeba, zastanawia mnie sytuacja z dźwiękiem z tabletu po auxie, dlaczego gra tylko prawa strona głośników na pełnej mocy, nie słychać za to w ogóle lewej?
-
makmarc
makmarc miałeś oryginalne BOSE+NAVI? To zapewne masz to samo co ja
Sam sobie zrobiłeś "usterkę" 
Pisałem wyżej:
Tutaj sobie dyskutowaliśmy o tej dziwnej ciszy z lewych drzwi:
viewtopic.php?p=3016601#p3016601
Pisałem wyżej:
widmo82 napisał(a):Moja ogromna rada dla osób, które zabierają się dopiero za podmianę fabrycznej NAVI...
Jeśli macie BOSE+NAVI to koniecznie musicie zostawić napęd w schowku lub przynajmniej po jego zdemontowaniu, zewrzeć (jestem w trakcie ustalania) przewody w białej prostokątnej wtyczce.
Tutaj sobie dyskutowaliśmy o tej dziwnej ciszy z lewych drzwi:
viewtopic.php?p=3016601#p3016601
-
Moderator "3BK" -Paweł
Skoro radio gra lewa i prawa sprawa wydaje się prosta. Szukamy usterki w kablu. Rozumiem że wyprowadzenie jest po mini jack. Często się zdarza że złacze jest źle wpięte lub uszkodzenie na kablu. Jak masz rozwiązanego auxa. Ja mam u siebie tablecik z wyprowadzeniem na emulator Tape/md i przy pierwszym podłączeniu jeden kanał nie pracował banał nie do końca wpięty mini jack.
Tak sobie myślę teraz, że do pełni szczęścia wystarczyłoby żeby ktoś zrobił projekt i wykonał np. na drukarce 3D samą "ramkę", montowaną w miejsce schowka, przygotowaną do założenia tabletu lub nawigacji 7 cali. Wtedy odpadają wszelkie windy i kombinacje.
- Od: 6 kwi 2015, 11:27
- Auto: Mazda 6 Hatchback
Diesel 121KM 2002
Arek75 napisał(a):Witam.Dzięki za odpowiedz.
Wlutowanie się żeby działało jak chcę to raczej odpada,nie znam się i nie chcę nic zepsuć/spalić/zrobić zwarcia (musiał bym mieć instrukcję obrazkową) .
Mam u siebie w Mazdzie 6 zainstalowany w schowku tablet Nexus 7 2013, załącza się on po przekręceniu kluczyka. Jest to rozwiązane przy pomocy zmiany w kernelu androida. Tablet uruchamia się w kilkadziesiąt sekund co czasami może denerwować.
Dlatego szczerze polecam jeszcze inne rozwiązanie: darmowa aplikacja "Lama".
Ustawiamy w niej 2 profile:
1) gdy przekręcimy kluczyk i tablet dostanie ładowanie po kablu wówczas załącza się profil gdzie mamy włączone GPS, Wifi, podświetlenie, głośność itd
2) gdy wyjmiemy kluczyk ze stacyjki, aplikacja załącza profil uśpienie i wtedy wyłącza wszystko co obciąża baterię i przechodzi w stan uśpienia. W takim stanie mój nexus bez ładowania wytrzymuje 2 tygodnie
Montowaliście dodatkowe gniazdo zapalniczki? Jakim bezpiecznikiem je zabezpieczyliście?
-
Moderator "3BK" -Paweł
Ja dałem 1.5A, ale zasila tylko nawigację (właściwie jej zasilacz), oraz 1A na silniczek zamykający/otwierający klapę.
Sprawdz pobór prądu urządzeń które chcesz podłączyć, dodaj 0.2-0.5A zapasu i gotowe
Sprawdz pobór prądu urządzeń które chcesz podłączyć, dodaj 0.2-0.5A zapasu i gotowe
Udało się komuś ogarnąć temat wyciszania radia w sytuacji kiedy tablet podaje dzwiek np. komunikaty nawigacyjne?
Jeśli czegoś prostego nie znajdę to skończy się na dołożeniu głośnika zasilanego z USB zapalniczki i schowany do schowka przy OBD lub w tunelu koło skrzyni.
Jeśli czegoś prostego nie znajdę to skończy się na dołożeniu głośnika zasilanego z USB zapalniczki i schowany do schowka przy OBD lub w tunelu koło skrzyni.
-
Moderator "3BK" -Paweł
Nie mam jeszcze. Dopiero kupiłem tablet. Chcę osiągnąć taką opcję, ze jak słucham radia fabrycznego i w tle leci nawigacja to kiedy pada komunikat, radio jest wyciszane i leci dzwięk z tabletu. Bo jesli dobrze rozumiem to jak włączę tablet to muszę radio nastawić na AUX i nici ze słuchania radia fabrycznego na FM
-
Moderator "3BK" -Paweł