Krótkie pytania dotyczace sprzętu audio.
Sprawdziles podlaczajac do czegos i gra czy na oko ? Szybciej bedzie mierzyc rezystancje od strony radia.
-
Przemek323c
Przemek323c napisał(a):Sprawdziles podlaczajac do czegos i gra czy na oko ? Szybciej bedzie mierzyc rezystancje od strony radia.
Niby jak na oko miałem sprawdzić czy działa ?
Jutro jak się obrobię z rana a czeka mnie trochę spraw w urzędach to usiądę nad tym konkretnie. kupię proponowany miernik (koszt ok 30zl) i posprawdzam co i jak
Mazda 323F (BJ)ZM 2001
Rozni ludzie roznie sprawdzaja wiec lepiej dopytac. Jesli sam glosnik jest ok to zostaje okablowanie lub co mniej prawdopodbne uszkodzenie samego kanalu.
-
Przemek323c
Panowie, nie smiejcie sie z nowicjusza
Czy warto wymienic glosniki seryjne tylne oraz przednie na bose w mazdzie 6 2003 rok? Bez wymiany radia, bez wstawiania wzmacniacza itd. Czy jakosc dzwieku cokolwiek zyska na takiej zmianie?
- Od: 2 kwi 2013, 15:45
- Auto: Mazda 6, 2004, 2.0 140
maciejmp napisał(a):Panowie, nie smiejcie sie z nowicjuszaCzy warto wymienic glosniki seryjne tylne oraz przednie na bose w mazdzie 6 2003 rok? Bez wymiany radia, bez wstawiania wzmacniacza itd. Czy jakosc dzwieku cokolwiek zyska na takiej zmianie?
Warto wymienić, ale nie na bose. Raz, że seryjne radio nie jest przystosowane do głosników bose, dwa, że głośniki te są marnej jakości. Lepiej kup nowy zestaw i wygłusz drzwi, a na ten temat dowiesz się wiecej zgłębiając 10 pierwszych tematów tego forum
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Mój problem chyba rozwiązany ... jednak głośnik felerny ,sprawdziłem również obwód miernikiem jak radziliście jest
.
Pozostaje zamówić nowe głośniki tylko jakie 5x7 ?
radyjko mam PIONEER MVH-160UI

Pozostaje zamówić nowe głośniki tylko jakie 5x7 ?
radyjko mam PIONEER MVH-160UI
Mazda 323F (BJ)ZM 2001
Mam pytanie: mogę okazyjnie kupić niezłe głośniki...ale jest jeden problem: "korektor fazy delikatnie się rusza na boki, póki co nie ma różnicy w dzwięku przetworników".
Jest to usterka, która tylko później da mi się we znaki i ostatecznie doprowadzi do tego, że sprzęt przestanie być użyteczny?
Jest to usterka, która tylko później da mi się we znaki i ostatecznie doprowadzi do tego, że sprzęt przestanie być użyteczny?
Witam.A co Panowie powiecie na takie zestawienie?
http://allegro.pl/u-dimension-glow-4075 ... 94086.html
oraz
http://allegro.pl/rockford-fosgate-p167 ... 35873.html
lub
http://allegro.pl/focal-performance-ps1 ... 85534.html
bo też w takim zestawieniu mi zapropowano

oraz

lub

bo też w takim zestawieniu mi zapropowano
- Od: 3 maja 2014, 19:01
- Auto: m6 2,0 ben 2004 r
Generalnie nie chcę się wtrącać, ale możesz montować zestawyhi-end, a i tak zagra to tak, jak najsłabszy element zestawu (czytaj radio). W dobrym audio należy wychodzić od dobrego sygnału!
Rozumiem, że radio jest seryjne i chcesz działać na konwerterze hi-low?
Czy zestaw audio musi być nowy? Jeśli nie, to jestem w stanie Ci pomóc i coś poskładać do kupy.
Rozumiem, że radio jest seryjne i chcesz działać na konwerterze hi-low?
Czy zestaw audio musi być nowy? Jeśli nie, to jestem w stanie Ci pomóc i coś poskładać do kupy.
Witam, posiadam wzmacniacz JBL GT5-A604, moge wymienic sie 1:1 za Helix DarkBlue 4, mam skrzynie peiying, ta mniejsza 25cm glosnik, do tego chce podlaczyc przod na wzmacniacz, ktory lepiej sobie poradzi z tematem?
- Od: 18 kwi 2014, 19:40
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 LPG + PB 98r
Marine_4000 napisał(a):W dobrym audio należy wychodzić od dobrego sygnału!
Raczej od 2 strony, najwazniejsze sa przetworniki.
-
Przemek323c
Przemek323c napisał(a):Raczej od 2 strony, najwazniejsze sa przetworniki.
Możesz żyć z tą świadomością...
Wiesz jak wygląda sygnał z radia M6 po przepuszczeniu przez konwerter? Masz porównanie jaką jakość dźwięku oferują radia z różnych półek, czy systemy z cyfrową transmisją i procesorem w torze audio?
(Z doświadczeń w M6 mówię tylko o porównaniu jak zamieniłem swoje fabryczne radio (odpowiednio przerobione) na średniej klasy jedostkę z początku lat 90 ubiegłego wieku. Różnica jaką usłyszałem wymalowała na mojej twarzy doś osobliwą minę).
Dobry przetwornik odtwarza wiernie podany mu sygnał. To nie jest maszynka, która podaną mu kupę zamienia w złoto
Udzielasz się w tematach LPG. Uważasz, że jak zatankujesz do zbiornika syf, to dobrej klasy wtryskiwacze (bardzo precyzyjne, ale i podatne na zabrudzenia) załatwią sprawę

Dopisano 7 maja 2014, 15:21:
MałaMajka napisał(a):Zaraz chyba zgłupieje do końca,jedni piszą to inni tamto,tzn jak ma być czy powyższe graty sa dobre czy nie do podłączenia pod ori radio???
Skąd jesteś?
W takim razie co polecasz,skoro masz takie doświadczenie???Do wydania około 1,5 tys zł
Dopisano 7 maja 2014, 15:22:
W takim razie co polecasz,skoro masz takie doświadczenie???Do wydania około 1,5 tys zł
Dopisano 7 maja 2014, 15:23:
KOSZALIN
Dopisano 7 maja 2014, 15:22:
Dopisano 7 maja 2014, 15:23:
KOSZALIN
- Od: 3 maja 2014, 19:01
- Auto: m6 2,0 ben 2004 r
Obydwa tak samo sobie poradzą. Ja mimo wszystko zaufałbym Helixowi. Nawet najniższa półka cenowa tego producenta prezentuje poprawny poziom.
Tu nie o to chodzi co ja polecam, a czego nie (gust jest haj ch..j każdy ma swój
) .
Chodzi mi o to, że wymiana głośników tak popularna (bo najprostsza) to nie jest lek na poprawę grania w aucie. Odezwij się do mnie na Priv, daj foty z wygłuszania drzwi.
Może uda mi się znaleźć w Twoich okolicach kogoś, kto zrobi Ci to jak należy a nie wyciągnie kasę i namówi na sprzęt za który ma prowizję. Mam już kogoś nawet na myśli w Koszalinie.
Chodzi mi o to, że wymiana głośników tak popularna (bo najprostsza) to nie jest lek na poprawę grania w aucie. Odezwij się do mnie na Priv, daj foty z wygłuszania drzwi.
Może uda mi się znaleźć w Twoich okolicach kogoś, kto zrobi Ci to jak należy a nie wyciągnie kasę i namówi na sprzęt za który ma prowizję. Mam już kogoś nawet na myśli w Koszalinie.