Krótkie pytania dotyczace sprzętu audio.
Moim zdaniem dobre i tanie są Helixy'. Póki co takie mam i powiem szczerze że jestem zadowolony – jak na dwudrożne. Ale przymierzam się do zmiany na wiosnę.
Co do wytłumienia: w znacznym stopniu eliminuje niepotrzebne odbicia dźwięku od wnętrza drzwi.
Co do wytłumienia: w znacznym stopniu eliminuje niepotrzebne odbicia dźwięku od wnętrza drzwi.
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
w rozpalaniu ogniskaPastelowy napisał(a):Czy głośniki Peiying PY-AQ572C sprawdzą się?
dobrze i tanio : Powerbass S6-C i u_Dimension El Comp 6
Dopisano 26 sty 2014, 14:44:
bardzo duzo daje – eliminuje rezonans , usztywnia konstrukcję, wycisza wnętrzePastelowy napisał(a):I czy warto pod nie w drzwi wkładać matę? Co ona w ogóle daje?
Budżet ograniczony na ten moment. Po prostu chcę aby to sensownie grało. 
Mam też woofer do zamontowania, ale najpierw kable przeciągnąc muszę więc jeszcze pewnie ze 100pln dojdzie (kable+bezpiecznik).
A cosądzicie o orginalnych?
bo na allegro widzialem i ciekaw jestem jakie są.
Mam też woofer do zamontowania, ale najpierw kable przeciągnąc muszę więc jeszcze pewnie ze 100pln dojdzie (kable+bezpiecznik).
A cosądzicie o orginalnych?
POSZUKUJĘ NAKRĘTKI ZBIORNICZKA PŁYNU HAMULCOWEGO
ORAZ NAKRĘTKĘ WLEWU OLEJU
- Od: 3 kwi 2013, 10:56
- Auto: 323F BA '97 1,8
Ograniczony to nie jest odpowiedz a skoro 100zl na kable to dla ciebie duzo to obawiam sie ze nic co bedzie grac a nie [tiiit] nie kupisz.
-
Przemek323c
Hm. To może inaczej. Ile by trzeba było wydac na głośniki aby sensownie grały i nie były bardzo drogie?
Czy w 150pln da sie zamknąc z dwoma głośnikami i matą?
Twój wybór, jeśli chcesz mieć cokolwiek bez kompleksowych zmian i zmieścić się w 150 pln z matami to niewykonalne
ale bez mat same głośniki (mogą być helix) może znajdziesz w tej cenie. Kable to max 3pln/m.
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Powerbass dostaniesz już do 200 złPastelowy napisał(a):Hm. To może inaczej. Ile by trzeba było wydac na głośniki aby sensownie grały i nie były bardzo drogie?

z żadnych głosników nie ma szału podpiętych pod radio , zagrają na tyle na ile je nakarmisz , akurat i Powerbass i U-dimension pod samym radiem sprawują się całkiem przyzwoiciePrzemek323c napisał(a):Do powerbasow trzeba dosc solidny naped, z radia nie bedzie szalu.
To w takim razie pomyślę o Powerbass i po "magicznym dziesiątym dniu miesiąca" zakupię. 
A piszczałki idą od razu pod radio czy można rozgałęzic kable idące do głośników w drzwiach?
A piszczałki idą od razu pod radio czy można rozgałęzic kable idące do głośników w drzwiach?
Witajcie
Mam pytanie da sie jakoś podgłosić tylne głośniki w m6 bo strasznie wyciszone są próbowałem już na radiu ale nic nie pomaga
Mam pytanie da sie jakoś podgłosić tylne głośniki w m6 bo strasznie wyciszone są próbowałem już na radiu ale nic nie pomaga
- Od: 17 cze 2013, 19:17
- Auto: Była
viewtopic.php?f=331&t=157326
Jest BMW 525D F10
A regulacja głośności tył-przód nie działa?
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Działa tylko jak na tyl przezuce to jest starsznie stłumione i nie słychać za bardzo 
- Od: 17 cze 2013, 19:17
- Auto: Była
viewtopic.php?f=331&t=157326
Jest BMW 525D F10
Tak ma być panie
Musisz to zaakceptować... albo nie i walczyć z autem jak ja np
Musisz to zaakceptować... albo nie i walczyć z autem jak ja np

Możliwe jest, że masz uszkodzone tylne głośniki dlatego ledwo rzężą. Jeśli są jednak sprawne to sposób na ich podgłoszenie to fader na tył i volume w górę.
Ale oczywiście muszę tu wtrącić, że tylne głosniki nie są specjalnie potrzebne, ponieważ jak idziesz na koncert czy oglądasz TV to siedzisz przodem go głośników a nie tyłem. Dla prawidłowej sceny powinny być w ogóle wyciszone.
Ale oczywiście muszę tu wtrącić, że tylne głosniki nie są specjalnie potrzebne, ponieważ jak idziesz na koncert czy oglądasz TV to siedzisz przodem go głośników a nie tyłem. Dla prawidłowej sceny powinny być w ogóle wyciszone.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moje radio nie zapamiętuje stacji, ktoś mi powiedział, że to dlatego, że do stacyjki nie jest podłączone ? tak ? w ogóle nie znam się na tym ...
Kiedy ostatni raz po prostu wstałeś i poszedłeś na przejażdżkę ? Bez celu, bez przyczyny, po prostu pojeździć ? To jest genialne. Żadnych telefonów, żadnych dzieci, żadnych przerw. Tylko ja w mojej metalowej puszce. To czas na przemyślenia. To czas aby odstawić pracę na bok – Jeremy Clarkson
- Od: 1 maja 2013, 12:36
- Auto: Toyota Celica 1,8 '00
Było:Mazda MX-6 2.5 V6 96