Maty wygłuszające...
Mata dekarska jest dobra i z powodzeniem jest stosowana zamiast drogich mat. Warunek jest taki, ze powinniscie obklejac te drzwi wewnatrz a nie tylko zewnetrzny szkielet i na to boczek. Tylko naklejajcie MATE DEKARSKA a nie tasme bo mata jest grubsza. WARUNKIEM prawidlowego jej montazu i tego aby mata nie splynela (tasma czesciej splywa bo ja tylko nakleja sie) jest nakladanie jej na goraco z uzyciem opalarki. Nie nakleja sie ich tak poprostu.
Wada maty dekarskiej jest tez wieksza waga drzwi po dokladnym ich obklejeniu ale czy zawiasy umra czy nie to nie wiadomo – nikomu jeszcze drzwi nie opadly z tego powodu.
Wada maty dekarskiej jest tez wieksza waga drzwi po dokladnym ich obklejeniu ale czy zawiasy umra czy nie to nie wiadomo – nikomu jeszcze drzwi nie opadly z tego powodu.
mily200 a widziałeś po takim samym czasie tanie maty
ja osobiście tez wybrałem matę dekarska zresztą polecana jest nawet na forach CA

- Od: 16 lut 2006, 21:56
- Auto: 626 coupe 2.2
mazda 3 2.0 TOPSPORT
audi A4 1.6
Transalp 600
mily200 napisał(a):a widziałeś sewo jak wyglądają drzwi po roku jak po zimie![]()
Tak widziałem nie raz i nie tylko po roku czasu ale też i po kilku zimach. Nic się złego nie dzieje. Taśmę nakleja sie na gorąco i tak jak pisałem od wewnątrz i zewnątrz i tak jak mówi kolega CLAU
Jeśli stać cię na maty robisz matami ale dla mnie to strata pieniędzy

Od wilgoci nie mogła popękać bo w drzwiach panuje chyba największa wilgoć jak pada deszcz to tam się przecież do wewnątrz woda leje i jakoś nie pęka – przynajmniej u mnie, według mnie jak pęka to może dlatego że była źle przyklejana.
No chyba że w zimie mu tą wilgoć złapał mróz i rozsadziło.
No chyba że w zimie mu tą wilgoć złapał mróz i rozsadziło.
- Od: 11 paź 2010, 21:16
- Auto: Mazda 323f bg 1.6 16v
mily200 napisał(a):co prawda w bagażniku gdzie pojawiła się wilgoć
Jak widziałeś popękane maty to pewnie APP ale ona już tak ma. Mój były passat był obklejony dekarką od dachu do podłogi i nic nie pękało przez 3 lata bo i w jaki sposób.
- Od: 24 lis 2011, 21:26
- Auto: Mazda 6 GH 2.2 163PS
ja tez sie zdecydowalem u siebie na dekarke. dalem 2 warstwy w srodku i 1 na zewntrznej stronie drzwi.
mysle ze przy odpowiednim odtluszczeniu drzwi i odpowiednim wyklejeniu nic jej nie powinno sie stac.
sam jestem dekarzem i montuje takie i inne maty na codzien a na dachu panuja bardziej niesprzyjajace warunki niz w dzrwiach czy bagazniku
mysle ze przy odpowiednim odtluszczeniu drzwi i odpowiednim wyklejeniu nic jej nie powinno sie stac.
sam jestem dekarzem i montuje takie i inne maty na codzien a na dachu panuja bardziej niesprzyjajace warunki niz w dzrwiach czy bagazniku
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
Czytałem, że taśmy dekarskie w upały spływają... prawda to?
- Od: 12 kwi 2009, 10:55
- Auto: 323F BJ 2.0 RF4F DiTD '01 Classic Red
jesli prognoza pogody sie sprawdzi to po najblizszym weekendzie bede mogl cos na ten temat powiedziec. ale osobiscie watpie zeby tak sie dzialo
-
Dawid
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
karoll.30 napisał(a):Taśma dekarska płynie bo do tego przeznaczona jest. Do zalepiania poszycia dachu i nie tylko. Więc na podłogę jest w miarę ok ale na drzwi klapa. Patrząc na obecne upały raczej kiepsko to prognozuje...
rozumiem karol ze masz u siebie wygluszenie z dekarki??
ja jutro w samo poludnie zdejmuje boczki zeby sprdzic jak sie zachowuje.
btw karolu dachy nie sa plaskie i na dachachu nie splywa
-
Dawid
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
Panowie a co powiecie na coś takiego?
http://www.automuza.pl/?p=productsMore& ... -x-22-5-cm
Cena wydaje się atrakcyjna.
http://www.automuza.pl/?p=productsMore& ... -x-22-5-cm
Cena wydaje się atrakcyjna.
- Od: 21 lis 2010, 00:25
- Auto: Mazda3 2.0 DISI 2011
Volvo XC70 2008
cos w podobie dekarki. cena faktycznie dobra mysle ze warto w to zainwestowac

-
Dawid
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
Jeśli chcesz wygłuszyć auto, żeby było Ciszej to musisz niestety ale trochę więcej wydać kasy niż 200zł na jakoś gąbkie... , jak chcesz mieć dobry efekt. To po pierwsze trzeba wygłuszyć całe auto mataki bitumicznymi , co wchodzi z demontażem całej tapicerki. Ale to spowoduję ze dojdzie Ci kilka kg. Bo tych mat pójdzie na pewno około 20 sztuk 100 x 25cm , o grubości 10mm. To koszt około 400zł. A pracy na dobre dwa,trzy dni, to wtedy będzie kolosalna różnica.
- Od: 20 gru 2011, 11:00
- Auto: Mazda 323F ba 96r. Z5
mysle ze zalezy na jakim efekcie komu zalezy. jesli chcesz wyciszyc auto zeby nie dobiegały dzwieki z zewnatrz to fakt trzeba zrobic jak radzisz, ale jesli komus (tak jak mi) zalezy na poprawie brzmienia CA to mysle ze wystarczy zabieg jaki np ja wykonałem u siebie. oczywiscie nie mowie o audiofilach ze sprzetam za kilkanascie lub kilkadziesiat tys. zł
ale to tylko moje zdanie i moge sie mylic

ale to tylko moje zdanie i moge sie mylic
-
Dawid
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r