Dobór wzmacniacza do zestawu CA
ja dotych jakościowych wzmacniaczach dołączył bym magnata np. clasic 360

- Od: 6 maja 2011, 20:00
- Auto: mazda 6 – GY Sport Wagon 2003
oloelektro napisał(a):ja dotych jakościowych wzmacniaczach dołączył bym magnata np. clasic 360
Nie mam pojęcia jak gra ww wzmacniacz, nie słyszałem go nigdy "w akcji". Może niech wypowiedzą się osoby, które miały z nim do czynienia
- Od: 9 kwi 2009, 21:44
- Auto: Mazda 323f BA Z5 98', LPG BRC sequent ( IV gen. )
tokar napisał(a):Przód zasiliłbym jakimś bardziej jakościowym wzmacniaczem tj, jakaś stara seria alpine czy sony.
Te wzmaki grają diametralnie inaczej.Chcesz naturalny dźwięk szukaj Kenwooda z serii ps lub starszych serii kac.
- Od: 30 mar 2011, 23:02
- Auto: Madza Premacy 1.8 benzina "02r.
oloelektro napisał(a):ja dotych jakościowych wzmacniaczach dołączył bym magnata np. clasic 360
brzmi dobrze – miałem ale jest cholernie prądożerny i dlatego można coś lepszego zakupić
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
z tańszych a dobrych to Carpower HPB-602, bo jakoś nie wierzę że ten Soling ma 300rms 
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
lukkil napisał(a):z tańszych a dobrych to Carpower HPB-602, bo jakoś nie wierzę że ten Soling ma 300rms
Dokładnie.Na chwilę obecną(może nieco drożej,ale warto) jest Kenwood ps 150 lub ps 200t,
- Od: 30 mar 2011, 23:02
- Auto: Madza Premacy 1.8 benzina "02r.
do 200zł carpower'a moim zdaniem spokojnie kupisz
No właśnie rzuciłem okiem na Allegro i da radę. Dlatego wypowiedź usunąłem, ale Ty zdążyłeś odpowiedzieć
Jeden egzemplarz, ale może zdążę go kupić, jak nie to pewnie poszukam czego innego...Bo reszta >250zł
budzik125 napisał(a):No wzmacniacz 4x150 W w RMS to będzie ciężko znaleźć i będzie to nieopłacalne.
Oczywiście lepiej kupić jeden wzmak 2 kanałowy jakościowy który zasili system przedni np. stary sony xm, alpine v12, czy stary kenwood i do tego dokupić albo mocną dwukanałówkę może być na kenwood ps400, lub monoblocka lub dwukanałówkę np. crunch do zasilenia suba.
Czytałem też gdzieś że jeśli nie planujesz wielkiego suba powyżej 300 RMS to kondensator będzie zbędny, jesli położysz dobre kable.
tyle ode mnie.
A Wiec tak mysle nad wzmacniaczem JL Audio 450/4v1 150w RMS x4 ewentualnie na allegro jest jeszcze Twister z taka sama moca i niedrogi.
Skrzynie basowa juz zakupilem jest to JL audio 12w3v2 z tego co wyczytalem to 2x400w RMS
Zestaw na przod i tu dylemat czy Focal czy morel tempo czy poszukac cos z Jl audio
Poskladam to zobacze jaki bedzie efekt na ori radiu i wtedy zastanowie sie co dalej
Ale czy 150w ze wzmaka starczy na skrzynie 2x400w
Oczekuje od zestawu ze bedzie przyjemnie gral ale przy podkreceniu glosniej ma leb urywac
mysle ze sie uda
Aha czy ktos mi wytlumaczy na czym polega ta klasa wzmacniacza A/B/D bo nie czaje ocb
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
karol napisał(a):Ale czy 150w ze wzmaka starczy na skrzynie 2x400w
nie nie wystarczy-głośnik będzie miał za mało wacików i nie zagra tak jak powinien...
karol napisał(a):Aha czy ktos mi wytlumaczy na czym polega ta klasa wzmacniacza A/B/D bo nie czaje ocb
w kilku słowach: to sprawność wzmacniacza w klasie A/B to ok 50-60% a w klasie D to ok 80/90% (różne źródła podaja inaczej)-przekłada się to na pobór prądu-klasa A/B więcej Klasa D mniej-to tak na "chłopski rozum" a resztę ifo można się dowiedzieć w google. pozdr
Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.
143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
- Od: 13 lut 2009, 17:43
- Auto: Mazda 6 2.3GY 03r
w tych klasach wzmacniacza oprócz sprawności też jest różnica dźwięku : A – najlepsza , D – najgorsza.
Wzmacniacz musi mieć min. tyle mocy co głośnik a najlepiej jak by miał więcej bo wtedy jest lepsza kontrola.
A co do twojego suba to wyczytałem że ma on 300W rms, a żeby zasilić dwa takie głośniki to trzeba się rozglądać za naprawdę mocnym wzmakiem, na allegro widziałem kiedyś rodka miał on chyba 620 W przy 2 ohm i kosztował coś chyba około 500 zł, myślę że by się nadał.
Wzmacniacz musi mieć min. tyle mocy co głośnik a najlepiej jak by miał więcej bo wtedy jest lepsza kontrola.
A co do twojego suba to wyczytałem że ma on 300W rms, a żeby zasilić dwa takie głośniki to trzeba się rozglądać za naprawdę mocnym wzmakiem, na allegro widziałem kiedyś rodka miał on chyba 620 W przy 2 ohm i kosztował coś chyba około 500 zł, myślę że by się nadał.
- Od: 11 paź 2010, 21:16
- Auto: Mazda 323f bg 1.6 16v
Kurde niedobrze a jak by zrezygnowal z jednego glosnia i wtedy zmostkowal dwa kanaly to wyjdzie nam 300w rms czyli glosnik 300w+ wzmak 300w i wtedy bedzie gralo????
Budzik dobrze wycztales
a ja popelnilem blad
Suma sumaru i tak bateryjke trzeba bedzie wymienic na zelowa tak wiec chyba ta klasa wzmaka mi nie robi roznicy???????
Budzik dobrze wycztales

Suma sumaru i tak bateryjke trzeba bedzie wymienic na zelowa tak wiec chyba ta klasa wzmaka mi nie robi roznicy???????
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
No pod jeden głośnik to by jakoś zagrało, chociaż te głośniki lubią jak się im daje więcej mocy.
Tylko zmostkuj kanały 1i 2 bo na nich ma twój wzmacniacz w mostku 300W a na 3 i 4 150W w mostku z tego co wyczytałem.
Tylko zmostkuj kanały 1i 2 bo na nich ma twój wzmacniacz w mostku 300W a na 3 i 4 150W w mostku z tego co wyczytałem.
- Od: 11 paź 2010, 21:16
- Auto: Mazda 323f bg 1.6 16v
Jeszcze wzmaka nie kupilem dlatego podpytuje bo niewiem czy nie lepiej bylo by kupic 2kanalowy wzmak na zestaw przedni i monoblok na tyl??
Zaczek niezla lupanka w twoim aucie

Zaczek niezla lupanka w twoim aucie

karol
dzięki – to było na 2 szt Yakuza teraz w bagażniku siędzą re audio se 10"
myśle że w innych skrzynkach można by było podobną ilość dB osiągnąć jak nie więcej, ale nie o tym mowa...
A wracając do tematu to kupuj 2 wzmaki tu nie ma co myśleć
dzięki – to było na 2 szt Yakuza teraz w bagażniku siędzą re audio se 10"
A wracając do tematu to kupuj 2 wzmaki tu nie ma co myśleć

Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.
143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
- Od: 13 lut 2009, 17:43
- Auto: Mazda 6 2.3GY 03r
Nie powstrzymalem sie i kupilem wzmacniacz JL 450/4 dwa kanaly po 150w rms pujda na suba a dwa kanaly po 75w rms pujda na zestaw odseparowany
I wmiare uplywu czasu planuje zakupic monoblok Jl audio 1000/1
I wmiare uplywu czasu planuje zakupic monoblok Jl audio 1000/1